Kysymys paahtokiisselin reseptistä
Äitini teki 80-luvun alussa paahtokiisselin joka oli tosi hyvää. Etsin äsken netistä reseptejä ja niissä käsketään laittamaan maizenaa tai perunajauhetta. Sillä se "kiisselöidään". Mä en muista että äitini ois sakeuttanut sen niin. Onko olemassa muita tapoja sakeuttaa paahtokiisseli? Suklaakiisseliäkin tehtiin mielestäni ennenvanhaan ilman maizenaa tai perunajauhetta.
Kommentit (8)
Kananmuna. Maitokiisselistä tulee enemmän vanukasmainen, kun on kananmuna ja lisäksi maissijauhoa. En ole koskaan kokeillut pelkällä kananmunalla.
En ihan tarkkaan tiedä, mikä on ap:n 'ennen vanhaan', mutta mummon vanhassa keittokirjassa oli perunajauhon resepti, siis miten perunoista valmistettiin jauhoa. Maizenaa olen käyttänyt muistaakseni jo 1970-luvulla.
Minä muistelen joskus muinoin käyttäneeni suklaakiisselin suurustukseen Ohrakasta. On kyllä tosi hämärä muistikuva.
Miksi et käyttäisi maizenaa, sitä vaaleaa jota vain ripotellaan kiisseli joukkoon.
Maizena sopii hyvin siihen, ja kyllä kasarilla käytettiin maizenaa ja perunajauhoja.
Tarkoitatko paahtovanukasta, jossa on kermaa ja munia ja joka kypsytetään uunissa vesihauteessa?
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko paahtovanukasta, jossa on kermaa ja munia ja joka kypsytetään uunissa vesihauteessa?
Otsikossa luki PAAHTOKIISSELI.
Miksi jankkaat.
Aloituksessa kysyttiin, mitä muita kiisseleiden sakeuttamistapoja on kuin Maizena tai perunajauhot.
Alla olevan ohjeen vanhan ajan vaniljavanukas sakeutetaan voi-vehnäjauhosuuruksella ja keltuaisilla, kylmässä vesihauteessa.
https://kotiliesi.fi/resepti/vanhan-ajan-vaniljavanukas/
Muistan paahtokiisselin itsekin lapsuudesta, mutten muista millä se sakeutettiin.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Kyllä perunajauhoja käytettiin ennen toistamaailmansotaa ja maizenaa oli jo 80-luvulla taisi olla jo aiemminkin.
Hyytelöihin käytetään liivatelevyjä tai liivatejauhoa myöskin agar-agaria voidaan käyttää