Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kysymys paahtokiisselin reseptistä

Vierailija
21.04.2023 |

Äitini teki 80-luvun alussa paahtokiisselin joka oli tosi hyvää. Etsin äsken netistä reseptejä ja niissä käsketään laittamaan maizenaa tai perunajauhetta. Sillä se "kiisselöidään". Mä en muista että äitini ois sakeuttanut sen niin. Onko olemassa muita tapoja sakeuttaa paahtokiisseli? Suklaakiisseliäkin tehtiin mielestäni ennenvanhaan ilman maizenaa tai perunajauhetta.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä perunajauhoja käytettiin ennen toistamaailmansotaa ja maizenaa oli jo 80-luvulla taisi olla jo aiemminkin.

Hyytelöihin käytetään liivatelevyjä tai liivatejauhoa myöskin agar-agaria voidaan käyttää

Vierailija
2/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmuna. Maitokiisselistä tulee enemmän vanukasmainen, kun on kananmuna ja lisäksi maissijauhoa. En ole koskaan kokeillut pelkällä kananmunalla.

En ihan tarkkaan tiedä, mikä on ap:n 'ennen vanhaan', mutta mummon vanhassa keittokirjassa oli perunajauhon resepti, siis miten perunoista valmistettiin jauhoa. Maizenaa olen käyttänyt muistaakseni jo 1970-luvulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä muistelen joskus muinoin käyttäneeni suklaakiisselin suurustukseen Ohrakasta. On kyllä tosi hämärä muistikuva.

Vierailija
4/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi et käyttäisi maizenaa, sitä vaaleaa jota vain ripotellaan kiisseli joukkoon.

Vierailija
5/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena sopii hyvin siihen, ja kyllä kasarilla käytettiin maizenaa ja perunajauhoja.

Vierailija
6/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitatko paahtovanukasta, jossa on kermaa ja munia ja joka kypsytetään uunissa vesihauteessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarkoitatko paahtovanukasta, jossa on kermaa ja munia ja joka kypsytetään uunissa vesihauteessa?

Otsikossa luki PAAHTOKIISSELI.

Miksi jankkaat.

8/8 |
21.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloituksessa kysyttiin, mitä muita kiisseleiden sakeuttamistapoja on kuin Maizena tai perunajauhot.

Alla olevan ohjeen vanhan ajan vaniljavanukas sakeutetaan voi-vehnäjauhosuuruksella ja keltuaisilla, kylmässä vesihauteessa.

https://kotiliesi.fi/resepti/vanhan-ajan-vaniljavanukas/

Muistan paahtokiisselin itsekin lapsuudesta, mutten muista millä se sakeutettiin.