Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkälaisilla välineillä ravintoloiden keittiöissä työskennellään?

Vierailija
11.04.2023 |

Onko siellä hienot kuparikattilat, mustana hohtavat hiiliteräspannu sekä huippuunsa hiotut veitset vitivalkoisiin palttinapaitoihin pukeutuneen henkilökunnan osaavissa käsissä? Mikä on totuus tällä saralla?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
11.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääosin surkeat välineet. Viisemmässä keittiöalan työpaikassa henkilöstöravintolan (n. 40 lounasta päivässä) keittiössä välineet olivat niin epäsopivat ja puutteelliset, että vein jo toisena työpäivänä omia kattiloita ja pannuja että pystyi työskentelemään. Erityisruokavalioita oli useampi, joten astioitakin tarvitsi. Työsuhteen päätyttyä keräsin kamppeeni pois. Veitset ovat paikasta riippumatta olleet aina omat ja kahvoiltaan käteeni sovitettuja.

Vierailija
2/8 |
11.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pääosin surkeat välineet. Viisemmässä keittiöalan työpaikassa henkilöstöravintolan (n. 40 lounasta päivässä) keittiössä välineet olivat niin epäsopivat ja puutteelliset, että vein jo toisena työpäivänä omia kattiloita ja pannuja että pystyi työskentelemään. Erityisruokavalioita oli useampi, joten astioitakin tarvitsi. Työsuhteen päätyttyä keräsin kamppeeni pois. Veitset ovat paikasta riippumatta olleet aina omat ja kahvoiltaan käteeni sovitettuja.

En tiedä missä korsussa olet työskennellyt, mutta ei todellakaan vastaa kysymykseen, millaista yleensä on.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
11.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olosuhteet eivät ole mitenkään vakiot. Joissain paikoissa kunnon laitteet, joissain isoäitisi aikaiset.

Vierailija
4/8 |
12.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.

Vierailija
5/8 |
12.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Moskalla ja piikillä.

Vierailija
6/8 |
12.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veitset ovat yleensä kokkien omat.

Muut välineet ovat ammattikeittiöön tarkoitettuja ja ruuan laitto on ammattikeittiössä usein aika erilaista kuin kotona joten välineitäkään ei voi verrata ihan suoraan. Esim kaikki mitä voidaan pilkkoa etukäteen pilkotaan valmiiksi hiljaisina aikoina, kaikki mahdollinen valmistetaan isommissa erissä jne.

Paistaminen tapahtuu usein neliön kokoisella grillin paistopinnalla eikä pannulla jne.

Tyypillisesti välineet ovat myös kovalla käytöllä ja niissä suositaan materiaaleja jotka eivät ole niin arkoja kolhuille. Galvanoidut ja rst vuuat ja kulhot ovat kovassa käytössä, samoin isot teräskattilat. Kuparia en muista itse nähneeni ravintolan keittiössä. Jos sellaisia jossain 200-300€ isoja high end kuparikattiloita jossain käytettäisiin ne luultavasti pöllittöisiin parissa viikossa.

Disclaimer: 10v ollut poissa alalta mutta tuskin se radikaalisti on muuttunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
14.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.

Kolme ateriaa kerralla? Kuka sellaisen määrän jaksaa ylipäätään syödä?

Vierailija
8/8 |
14.04.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.

Kolme ateriaa kerralla? Kuka sellaisen määrän jaksaa ylipäätään syödä?

Minä jaksan!

T: av-mamma