Minkälaisilla välineillä ravintoloiden keittiöissä työskennellään?
Onko siellä hienot kuparikattilat, mustana hohtavat hiiliteräspannu sekä huippuunsa hiotut veitset vitivalkoisiin palttinapaitoihin pukeutuneen henkilökunnan osaavissa käsissä? Mikä on totuus tällä saralla?
Kommentit (8)
Vierailija kirjoitti:
Pääosin surkeat välineet. Viisemmässä keittiöalan työpaikassa henkilöstöravintolan (n. 40 lounasta päivässä) keittiössä välineet olivat niin epäsopivat ja puutteelliset, että vein jo toisena työpäivänä omia kattiloita ja pannuja että pystyi työskentelemään. Erityisruokavalioita oli useampi, joten astioitakin tarvitsi. Työsuhteen päätyttyä keräsin kamppeeni pois. Veitset ovat paikasta riippumatta olleet aina omat ja kahvoiltaan käteeni sovitettuja.
En tiedä missä korsussa olet työskennellyt, mutta ei todellakaan vastaa kysymykseen, millaista yleensä on.
Olosuhteet eivät ole mitenkään vakiot. Joissain paikoissa kunnon laitteet, joissain isoäitisi aikaiset.
Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.
Veitset ovat yleensä kokkien omat.
Muut välineet ovat ammattikeittiöön tarkoitettuja ja ruuan laitto on ammattikeittiössä usein aika erilaista kuin kotona joten välineitäkään ei voi verrata ihan suoraan. Esim kaikki mitä voidaan pilkkoa etukäteen pilkotaan valmiiksi hiljaisina aikoina, kaikki mahdollinen valmistetaan isommissa erissä jne.
Paistaminen tapahtuu usein neliön kokoisella grillin paistopinnalla eikä pannulla jne.
Tyypillisesti välineet ovat myös kovalla käytöllä ja niissä suositaan materiaaleja jotka eivät ole niin arkoja kolhuille. Galvanoidut ja rst vuuat ja kulhot ovat kovassa käytössä, samoin isot teräskattilat. Kuparia en muista itse nähneeni ravintolan keittiössä. Jos sellaisia jossain 200-300€ isoja high end kuparikattiloita jossain käytettäisiin ne luultavasti pöllittöisiin parissa viikossa.
Disclaimer: 10v ollut poissa alalta mutta tuskin se radikaalisti on muuttunut.
Vierailija kirjoitti:
Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.
Kolme ateriaa kerralla? Kuka sellaisen määrän jaksaa ylipäätään syödä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huonoilla! Taitava kokki tekee hyvin huonoilla välineillä hyvää, terveellista sekä maistuvaa apetta.
Kolme ateriaa kerralla? Kuka sellaisen määrän jaksaa ylipäätään syödä?
Minä jaksan!
T: av-mamma
Pääosin surkeat välineet. Viisemmässä keittiöalan työpaikassa henkilöstöravintolan (n. 40 lounasta päivässä) keittiössä välineet olivat niin epäsopivat ja puutteelliset, että vein jo toisena työpäivänä omia kattiloita ja pannuja että pystyi työskentelemään. Erityisruokavalioita oli useampi, joten astioitakin tarvitsi. Työsuhteen päätyttyä keräsin kamppeeni pois. Veitset ovat paikasta riippumatta olleet aina omat ja kahvoiltaan käteeni sovitettuja.