Lue keskustelun säännöt.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Alue: Aihe vapaa
Kuorrutettuja kuivakakkuja
28.11.2006 |
Kertokaahan hyviä ohjeita -ja mielellään helposti toteutettavia :)
Kommentit (2)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Seeprakakku 2
25-30 palaa
200 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
1 rkl murukahvijauhetta + 1 rkl kiehuvaa vettä
1/2 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus
3 dl tomusokeria
1 tl murukahvijauhetta
n. 2 rkl kylmää vettä
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa munat vaahtoon yksitellen.
3. Yhdistä vehnäjauho, leivinjauhe sekä vaniljasokeri ja sekoita joukkoon.
4. Ota taikinasta 1/3 erilleen toiseen kulhoon ja sekoita sen joukkoon sitruunamehu.
5. Lisää lopun taikinan joukkoon kiehuvaan veteen liuotettu murukahvi- ja kaakaojauhe.
6. Voitele ja korppujauhota 2 litran kahvikakkuvuoka.
7. Pane puolet tummasta taikinasta ensin vuokaan.
8. Levitä vaalea taikina sen päälle.
9. Lisää loput tummasta taikinasta.
10. Paista 175 asteessa noin 1 tunti.
11. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Tee kuorrutus.
12. Sekoita kuorrutusaineet ja levitä kakulle.
After Eight-kakku
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl kuivattua minttua
0,5 dl maitoa
Kuorrutus:
Kuuman kakun päälle After Eight -levyjä.
1. Vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisätään munat yksitellen hyvin sekoittaen.
3. Sekoitetaan kuivat aineet keskenään ja lisätään vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
4. Parhaiten käy suorakaiteen muotoinen vuoka.
5. Myös rengasvuoka käy.
6. Voidellaan vuoka ja jauhotetaan.
7. Paistetaan 175 asteessa n.1h.
8. Kuuman kakun päälle After Eight-levyjä joka puolelle.
9. Suklaa sulaa kauniisti kakulle.
Arabialainen kahvikakku
3 kpl munaa
3,75 dl sokeria
2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoa
0,25 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2,5 rkl kaakaota
200 g voita sulatettuna
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Lisää kerma.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon.
4. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen 2 l:n kakkuvuokaan.
6. Paista 175 asteessa tunnin verran.
7. Kumoa ja anna jäähtyä.
Kuorrutus:
3 rkl voita
3,5 dl tomusokeria
1 tl kanelia
1,5 rkl kahvia kuumana
8. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään (voi, tomusokeri, kaneli, kuuma vahva kahvi) ja levitä jäähtyneen kakun pinnalle.
Allin kakku
200 g voita
3 munaa
3 3/4 dl sokeria
5 dl jauhoja
½ tl soodaa
1/4 dl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl muskottia
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
½ sitruunan mehu
2 rkl kaakaota
1. Kaikki sekaisin ja vuokaan
2. 175 asteessa tunti
kuorrutus
75 g voita
1 keltuainen
1 pkt tomusokeria
1 rkl kaakaota
1 tl kanelia
2 rkl kahvia
1. Sulata kattilassa voi ja sekoita muut aineet siihen
2. Kuorruta kakun päälle.
Mariannen suklaakakku
25 - 30 palaa
2 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 dl Valio maitoa
1/2 dl Valio kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g Valio meijerivoita
1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Yhdistä maito ja kerma.
3. Sekoita kaakaojauhe, leivinjauhe ja vehnäjauhot keskenään.
4. Sulata ja jäähdytä voi.
5. Lisää munavaahtoon jauhoseos, kermamaito ja voi.
6. Kaada taikina pitkään 1,5 l:n voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
7. Paista 175 asteessa noin 40 min.
8. Kumoa hieman jäähtyneenä ja anna vetäytyä seuraavaan päivään.
Kuorrutus
1 1/2 dl Valio kuohukermaa
90 g (1 pussi) Marianne-karamelleja
1. Hienonna Mariannet monitoimikoneessa tai tehosekoittajassa.
2. Levitä kuorrutus kakun päälle.
3. Koristele kakunkoristeilla.
4. Paista 225 asteessa 15 - 20 min uunin alimmalla tasolla.
Israelilainen suklaakakku
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata esim. fazerin
140 g unikonsiemeniä
5 kananmunaa
2 dl sokeria
1 rkl konjakkia
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
kuorrutus.
100 g tummaa suklaata
2 dl kermaa
1. Sulata rasva ja suklaa.
2. Sekoita joukkoon unikonsiemenet ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
4. Lisää joukkoon konjakki, suklaa-rasvaseos ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, mielellään irtopohjaiseen, pyöreään kakkuvuokaan.
6. Paista 150 asteessa noin 1 tunti.
7. Anna kakun jäähtyä ja irrota kakun pinnasta kelmumainen kuori. (lähtee itsekseen)
8. Sulata suklaa kerman joukkoon ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
9. Jäähdytä seosta jääkaapissa, kunnes se on sopivan haaleaa vatkattavaksi kuohkeaksi.
10. Levitä kuorrutus kakun päälle.
11. Anna kakun maustua kylmässä kuvulla peitettynä vähintään 12 tuntia