Suomalainen leipäkulttuuri
Miksi suomalaiset tahtovat syödä sitkeää leipää?
Kaupan leipiä saa aina jäystää leukapielet kipeinä. Olenko outo, kun en ole koskaan pitänyt leivästä sen koostumuksen takia. Syön yleensä vaan hapankorppuja/ näkkäriä tai sitten rieskoja.
Kommentit (7)
PS ratkaisi asian ja syötti ne omille kannattajilleen 😁
Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.
Vierailija kirjoitti:
Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.
Ei ole yleistä maailmalla. En ole ikinä sitkeää leipää leipomosta ostanut, kuori rapea ja sisältä pehmeä. Suomessa oli ennen myös hyvää ruislimppua ja kakkoa, jotka eivät olleet sitkeitä. Ranskanleivässä oli rapea kuori ja oli kyllä hyvää. Muovipussileipää en syö.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.
Ei ole yleistä maailmalla. En ole ikinä sitkeää leipää leipomosta ostanut, kuori rapea ja sisältä pehmeä. Suomessa oli ennen myös hyvää ruislimppua ja kakkoa, jotka eivät olleet sitkeitä. Ranskanleivässä oli rapea kuori ja oli kyllä hyvää. Muovipussileipää en syö.
Kyllä se vaan on, pitääkö tätä ruveta alustamaan juurta jaksain, katso vaikka youtubesta joku italialainen leipä, vaivataan puoli tuntia koneella jotta saadaan sitko.
Oikea sitko on nam!
t. Pariisin patongin pureskelija
ei ole sitkeää missään muualla kuin Suomessa minua ja miestäni ärsyttää myös sitkeät leivät, valitettavasti Suomessa ei osata tehdä kunnon leipää sen jälkeen kun Elannon leipomo lopetti
Minä tykkään kun on purutuntumaa. Makukysymys.