Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suomalainen leipäkulttuuri

Vierailija
31.03.2023 |

Miksi suomalaiset tahtovat syödä sitkeää leipää?
Kaupan leipiä saa aina jäystää leukapielet kipeinä. Olenko outo, kun en ole koskaan pitänyt leivästä sen koostumuksen takia. Syön yleensä vaan hapankorppuja/ näkkäriä tai sitten rieskoja.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä tykkään kun on purutuntumaa. Makukysymys.

Vierailija
2/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

PS ratkaisi asian ja syötti ne omille kannattajilleen 😁

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.

Vierailija
4/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.

Ei ole yleistä maailmalla. En ole ikinä sitkeää leipää leipomosta ostanut, kuori rapea ja sisältä pehmeä. Suomessa oli ennen myös hyvää ruislimppua ja kakkoa, jotka eivät olleet sitkeitä. Ranskanleivässä oli rapea kuori ja oli kyllä hyvää. Muovipussileipää en syö.

Vierailija
5/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sitkas leipä on ihan yleistä maailmalla, ei ole mitenkään kansallinen meillä, rieskat perinteisiä ja rukiista johon ei tule sitkoa.

Ei ole yleistä maailmalla. En ole ikinä sitkeää leipää leipomosta ostanut, kuori rapea ja sisältä pehmeä. Suomessa oli ennen myös hyvää ruislimppua ja kakkoa, jotka eivät olleet sitkeitä. Ranskanleivässä oli rapea kuori ja oli kyllä hyvää. Muovipussileipää en syö.

Kyllä se vaan on, pitääkö tätä ruveta alustamaan juurta jaksain, katso vaikka youtubesta joku italialainen leipä, vaivataan puoli tuntia koneella jotta saadaan sitko.

Vierailija
6/7 |
31.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea sitko on nam!

t. Pariisin patongin pureskelija

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
10.04.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei ole sitkeää missään muualla kuin Suomessa minua ja miestäni ärsyttää myös sitkeät leivät, valitettavasti Suomessa ei osata tehdä kunnon leipää sen jälkeen kun Elannon leipomo lopetti