Miksi viinit tulisi saada ruokakauppoihin?
Alkossa on aivan jumalattoman ärsyttävää asioida mm. juhlapyhien ja lomakausien aikaan, kun kaikki ryntäävät alkoon viinejä ostamaan. Siellä on täysin mahdotonta rauhassa valita yhtään mitään, myyjistäkin oikein näkee, että haluavat päästä viinihyllyn edessä norkoilijoista mahdollisimman nopeasti eroon, jotta sinne ei keräänny ruuhkaa. Eli Alkossa on ikävä asioida juuri silloin, kun sinne olisi asiaa.
Olisi paljon parempi jakaa kuormaa ruokakauppojen kanssa.
Kommentit (36)
Mielestäni kokaiini voitaisiin vapauttaa myös, ja saada sekin ruokakauppoihin.
Jos tulee viinit kauppaan niin jätän kyllä maidot jamvissyt ostamatta ja juon viiniä.
Ruokakauppa on luonnollinen paikka viineille. Se edistää kulttuuria jossa viini kuuluu ruokailuun, ei humaltumiseen.
Kaupassa saisi rauhassa miettiä mitä ostaa, ilman että joku Alkon tyrkkymyyjä tulee kyselemään ja irvistelemään sitten jos asiakas ei halua neuvojaan.
Vierailija kirjoitti:
Mielestäni kokaiini voitaisiin vapauttaa myös, ja saada sekin ruokakauppoihin.
Tarkoitatko kannabista? Kokaiinia tuskin nähdään myytävän pirkkamerkin alla hetkeen, jos ei koskaan.:D
Ettei tarvi jonottaa Alkoon kun tarvii tipan punaviiniä ruoanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Ettei tarvi jonottaa Alkoon kun tarvii tipan punaviiniä ruoanlaittoon.
Ei tarvitse nytkään. Alkoholi joka tapauksessa haihtuu ruoanvalmistuksessa ja alkoholittomia viinejä saa ruokakaupasta.
Kaikki monopolifirmat ovat rasvoittuneita. Siellä on tehotonta toimintaa, kaikenlaisia kehittämisen kehittämisyksiköitä joissa turhat ihmiset viettävät päivänsä turhissa palavereissa istuskellen. Aito kilpailu tekisi hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ruokakauppa on luonnollinen paikka viineille. Se edistää kulttuuria jossa viini kuuluu ruokailuun, ei humaltumiseen.
Miksi sellaista pitäisi edistää? Alkoholi on haitallista sekä ruokailun että muussa ja yhteydessä.
Koska aikuiset ihmiset on ihan riittävän vastuulliasia päättämään itse viineistään. Ei siihen tarvita valtion holhousta.
Vierailija kirjoitti:
Viinat myös ruokakauppoihin
Niin ne valtaosassa maailmaa on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokakauppa on luonnollinen paikka viineille. Se edistää kulttuuria jossa viini kuuluu ruokailuun, ei humaltumiseen.
Miksi sellaista pitäisi edistää? Alkoholi on haitallista sekä ruokailun että muussa ja yhteydessä.
Juntti
Alkon monopoliasemasta on syytä jo luopua. Ihan sama vaikka miten vedottaisiin kansanterveyteen. Kyllä ne juopot siihen alkoholiin kuolee jokatapauksessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Viinat myös ruokakauppoihin
Niin ne valtaosassa maailmaa on.
Paitsi suomessa.
Aamuisin on vaikea humalassa ja krapulassa hankkiutua alkoon, kaukana usein ja myyjä ei myy kun haisee ja horjuu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ettei tarvi jonottaa Alkoon kun tarvii tipan punaviiniä ruoanlaittoon.
Ei tarvitse nytkään. Alkoholi joka tapauksessa haihtuu ruoanvalmistuksessa ja alkoholittomia viinejä saa ruokakaupasta.
No voi kun tosta lähikaupasta Salesta saisi edes niitä alkottomia. Joskus yllättäen tekee mieli tehdä sienirisottoa ja siihen tarvitsee valkkaria. Sen olen hätätapauksessa pystynyt korvaamaan kuivalla omenasiiderillä, mutta punaviinille ei löydy korviketta.
Niin, mukavaa että voisi ihan heräteostoksena kahvipakettia ostamaan mennessä tarttua viinipullo tai pari mukaan. Kaksi kolmen hinnalla tarjous, voi vitsit, pakko ehkä ostaa, säästöähän tässä vain tulee.
https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2011092314421035
Terveyshyödyt
Estää ihon palamista. Viinissä käytettävistä rypäleistä on löydetty ainesosia, jotka estävät ultravioletin säteilyn tunkeutumisen syvemmälle ihoon. Jos ei kuitenkaan halua alkoholiin koskea, pelkät viinirypäleet riittävät ajamaan saman tuloksen. Viini ei kuitenkaan poista aurinkorasvan käytön tarvetta.
Nostaa hyvän kolesterolin pitoisuutta ja estää samalla ns. huonon kolesterolin muodostumista. Tämä puolestaan vähentää sydänpohjaisten sairauksien todennäköisyyttä.
Viinistä löytyy tiettyjä antioksidantteja, joiden on tutkittu vähentävän keuhko- ja eturauhassyövän todennäköisyyttä.
Muutama tutkimus on havainnut viinin vähentävän dementian ja Alzheimerin taudin kehitystä, joskin tarkat syyt ovat vielä hämärän peitossa.
Ruokailun kanssa nautittavan viinin on esitetty myös estävän diabeteksen kehittymistä, sillä viinin ainesosat säätelevät kehon verensokerin nousua.
HUOMIO! Jokainen tutkimus painottaa turvallisen rajan olevan maksimissaan yksi lasi viiniä päivässä. Tämän yli menevä osuus on lähes poikkeuksetta nähty haitallisena.
Jotta sais sunnuntaisinkin viiniä ostettua.