Paras lammasreseptisi?
No niin! Nyt on karitsanpaisti hankittuna pääsiäispöytään.
Miten laitat karitsanpaistin? Millaisen kastikkeen teet?
Kerro suussa sulavan reseptisi salaisuudet!
Kommentit (6)
Sätt den i sous vide. Krydda enligt smak, sätt fast färsk rosmarin och vitlök med i påsen samt lite olivolja av god kvalitet, kanske en nypa chili. Salta senare. 58 C/6h gör susen. Efter det tar du ut steken ur påsen, torkar av den och antingen ger yta åt den i en het stekpanna med smör i eller så använder du en blåslampa för att få yta.
Såsen som en själv gör brukar vara en gräddsås med samma kryddor, d.v.s. rosmarin och vitlök samt en rejäl dos sherry för djup och sötma. Om såsen verkar "vass" kan en spets socker tilläggas. Andra föredrar mintgelée.
Det frågades om det bästa receptet, inte det lättaste.
En annan variant är att köra köttet på grillens roterande spätt med samma kryddning + hickory-, äppel- eller mesquiterök beroende på önskad smak. Hickoryn är robust, äpplet sött och mesquiten rätt dominerande som smak.
Kiitos näistä. Vieläkö löytyisi muilta omia herkkuteseptejä karitsalle?
Resepti: Luomu. Lammas säilytetään laitumella iloisena elävänä lampaana ja tehdään villasta villapaita. Lammasta ei saa syödä. Rakastetaan karitsoita ja lampaita lemmikkinä.
Teen lampaalle marinadin, johon laitan muutaman oksan tuoretta rosmariinia, reilusti tuoretta valkosipulia pilkottuna, oliiviöljä, balsamiviinietikkaa, soijakastiketta ja mustapippuria.