Mikä suolainen säilyy yön yli huoneenlämmössä?
Teen yllärinä brunssin ja käytännön syistä pöytä on katettava jo edellisenä iltana. Ei siis voi olla mitään pilaantuvaa, kylmäsäilytystä tai lämmitettävää. On hedelmiä, herkkuja, keksejä, valmissmoothieita ja sen tyyppistä, mutta jotain suolaista olisi kiva olla. Suolakeksejä on jo.
Voiko esim. cocktailpiirakoita säilyttää yön yli pöydällä? Eniten tykkäisin jostain suolaisesta piirakasta, voisarvista tai sen tyyppisistä, mutta mikä säilyy?
Kommentit (82)
Minusta kaikki kypsä säilyy. Harva asia menee 8-10 tunnissa miksikään. Joku majoneesi ja raaka liha/kala ehkä.
Tosi huono idea. Oikeesti.
Kaikki eillispäiväinen on nahkeeta ja joko kuivaa tai pussissa vanhentunutta.
Ainoa, mitä keksin, on ottaa pakkasesta joku sulamaan, mutta aika huono idea silti.
Vierailija kirjoitti:
Tosi huono idea. Oikeesti.
Kaikki eillispäiväinen on nahkeeta ja joko kuivaa tai pussissa vanhentunutta.
Ainoa, mitä keksin, on ottaa pakkasesta joku sulamaan, mutta aika huono idea silti.
Kiitos mielipiteestäsi. Arvostan, että käytit aikaasi asian miettimiseen ja mielipiteesi kirjoittamiseen. Tulisiko sinulle kuitenkin mieleen joku suolainen, yön yli säilyvä syötävä, vaikka idea onkin mielestäsi todella huono? Mikä se sulava esimerkiksi voisi olla, vaikka siis olisikin ihan nahkea ja ällöttävä?
ap
Säilykkeet
Vaikea kuvitella syitä miksi pöytään pitäis kattaa kaikki ruoat illalla.
Kylmäslustat voisi olla keino, jos tosiaan näin olisi.
Kroisantit, valkosipulipatonki, rinkelit, juustosarvet. Mitä kaikkea siellä paistopisteellä onkaan aamu 8 ilta kymmeneen. Ja tietysti keitetyt kanamunat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tosi huono idea. Oikeesti.
Kaikki eillispäiväinen on nahkeeta ja joko kuivaa tai pussissa vanhentunutta.
Ainoa, mitä keksin, on ottaa pakkasesta joku sulamaan, mutta aika huono idea silti.
Kiitos mielipiteestäsi. Arvostan, että käytit aikaasi asian miettimiseen ja mielipiteesi kirjoittamiseen. Tulisiko sinulle kuitenkin mieleen joku suolainen, yön yli säilyvä syötävä, vaikka idea onkin mielestäsi todella huono? Mikä se sulava esimerkiksi voisi olla, vaikka siis olisikin ihan nahkea ja ällöttävä?
ap
Nahkea ja ällöttävä niinkuin koko päivän housuissa ollut kikkeli. Tarjoile sitä, omaa vehjettäsi , siihenhän sinä taas tällä aloituksella pyrit!
Vierailija kirjoitti:
Säilykkeet
Vaikea kuvitella syitä miksi pöytään pitäis kattaa kaikki ruoat illalla.
Kylmäslustat voisi olla keino, jos tosiaan näin olisi.
Brunssi on yllätys paikassa, jossa ei ole kylmäkalusteita, eikä mahdollisuutta lämmittää mitään. Koska brunssi on yllätys, sinne ei voi sännätä aamulla kattamaan pöytää ja käskemään pysymään sängyssä, kunnes pöytä on katettu - nukkujien heräämisaikaa on mahdoton arvioida. Voivat herätä aamukuudelta tai iltapäivällä yhdeltä. Siksi kaiken pitää säilyä.
ap
Hieman outo idea. Siis mikä kumma on tämä pakottava syy, että pöydän pitää olla jo aivan täysin katettuna illalla?
Etkö voi kattaa muuten valmiiksi, ja tuoda vaikka sen suolaisen piirakan siihen mukanasi sillä hetkellä, kun saavut paikalle? Vai etkö saavu paikalle itse?
Ja mikä tämä tila edes on, missä on lämmin tila, jossa ei ole kylmäsäilytys mahdollisuutta? Entä kylmälaukku runsailla kylmäkalleilla? Siitä sitten kymmenessä sekunnissa nostaa jonkun vuuan pöytään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tosi huono idea. Oikeesti.
Kaikki eillispäiväinen on nahkeeta ja joko kuivaa tai pussissa vanhentunutta.
Ainoa, mitä keksin, on ottaa pakkasesta joku sulamaan, mutta aika huono idea silti.
Kiitos mielipiteestäsi. Arvostan, että käytit aikaasi asian miettimiseen ja mielipiteesi kirjoittamiseen. Tulisiko sinulle kuitenkin mieleen joku suolainen, yön yli säilyvä syötävä, vaikka idea onkin mielestäsi todella huono? Mikä se sulava esimerkiksi voisi olla, vaikka siis olisikin ihan nahkea ja ällöttävä?
ap
Ai, ap on passiivis-aggressiivinen. Lopetan ketjun lukemisen tähän. Eri
Suolainen piirakka ei varmaan kärsi maun tai rakenteen suhteen, vaikka olisi pöydällä yön yli, ja uskon, että säilyy muutekin syömäkelpoisena. Itse söisin, mutta jotenkin en ole varma, tarjoaisinko vieraille kuitenkaan. Ehkä jos tila olisi suht viileä? Voisarvet taas eivät ainakaan pilaannu tuossa ajassa, mutta ovat muuten parhaimmillaan tuoreena.
Tee focaccia. Hyvää ja säilyy hyvänä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
Vierailija kirjoitti:
Hieman outo idea. Siis mikä kumma on tämä pakottava syy, että pöydän pitää olla jo aivan täysin katettuna illalla?
Pakottava syy löytynee pelkästään ap:n päästä.
Jos se on paikassa, jonne ei voi sännätä, koska ihmisiä nukkuu, miten ne ei näe "yllätystä" jo silloin, kun menevät sinne nukkumaan?
No patongin/keksien päälle jotain tahnaa joka säilyy avaamattomana. Kinkkupasteijat, sulatejuustot yms.
Up