Mitä olet leiponut filo-taikinasta?
Mitä teit, suolaista vai makeaa?
Vinkkejä niiden paperin ohuiden taikinalevyjen käsittelyyn?
Kommentit (10)
Vierailija kirjoitti:
Teen samosia. Avaan paketin, jätän hetkeksi sulamaan, avaan rullat ja jätän ne kostean liinan alle etteivät kuivu. Sitten alan taitella nyyttejä ja paistan ne öljyssä 😊 täytteenä jauhelihaa, riisiä , intialaisia mausteita ja herneitä.
Onko ne myös kostean liinan päällä eli kostea liina alla ja yllä? Entä öljyäminen?
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen samosia. Avaan paketin, jätän hetkeksi sulamaan, avaan rullat ja jätän ne kostean liinan alle etteivät kuivu. Sitten alan taitella nyyttejä ja paistan ne öljyssä 😊 täytteenä jauhelihaa, riisiä , intialaisia mausteita ja herneitä.
Onko ne myös kostean liinan päällä eli kostea liina alla ja yllä? Entä öljyäminen?
Ap
Päällä vain. Liian kostea tekee niistä ihan märkiä. Pitää olla suht nopea niiden käsittelyssä. Kannattaa kaikki olla valmiina kun ottaa sulamaan. En tiedä mitä tarkoitat öljyämisellä. Keitän ne öljyssä.
Ohjeissa kun neuvotaan sivelemään anteliaasti oliiviöljyllä niitä taikinalevyjä.
Kevätkääryleitä ja nyyttejä (dumplings)
Teen uffinipellillä, niin että ajelen levyt taikinapyörällä tai pitsaleikkurilla n. 10*10 cm paloiksi. Voitelen ja laitan vähän eri kulmassa kuhunkin muffinipesään 3 levyä limittäin (= kulmat vähän eri kohdissa, tulee tähtimäinen ylhäältä katsottuna). Sitten lusikoin täytettä ja nipistän tai taittelen kiinni.
SUOLAISIA:
- pinaatti + feta tai Aura
- pesto + kanamuru
- aurinkokuivattu tomaatti ja paahdetut kasvikset (esim. kesäkurpitsa, paprika, sipuli) tahnaksi ajeltuna (tomaattien öljylientä kasvikset, halutessa yrttejä, valkosipulia ja papuja/leipää surautetaan sekaisin)
- ylikypsä possu + tomaattisalsa
MAKEITA:
- mantelimassa
- geishakonvehteja rouhittuina + päärynäraaste/valutettu säilykepersikka
- hunajapaahdettuja pähkinöitä rouheena + fariinisokeria
Paistan suht alhaalla uunissa 180 astetta, kunnes yläosa kauniin ruskea (vaihtelee, vahdin koko ajan).
Makeat valelen sokerivedellä ja pyöräytän pistaasimurussa.
Teen samosia. Avaan paketin, jätän hetkeksi sulamaan, avaan rullat ja jätän ne kostean liinan alle etteivät kuivu. Sitten alan taitella nyyttejä ja paistan ne öljyssä 😊 täytteenä jauhelihaa, riisiä , intialaisia mausteita ja herneitä.