Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi kana jää pannulla paistaessa joskus tosi sitkeäksi?

Vierailija
04.03.2023 |

Paistoin tänään rintapaloja pannulla niin kuin sata kertaa aikaisemminkin, mutta osa jäi tosi sitkeäksi, oikein narskahti kun puraisi. Tuntui niin yököttävältä että meni koiralle. Kerran aiemmin on käynyt samoin. Liha oli täysin kypsää ja tein samalla tavalla kuin aina ennenkin. Lihassa oli vielä monta päivää viimeiseen käyttöpäivään.
Missä vika?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on ainakin ollut joskus syynä pakkasesta otettu kana, joka ei ole 100% sulanut, silloin on paistaessa koostumus tuntunut raa'alta vaikka paistoaika olisi selkeästi ylikin. Inhoan kans sitä sitkeyttä. 

Joskus muulloinkin ollut, mutta yleisimmin ollut alunperin pakastetut, joissa näin käy.

Vierailija
2/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piti kirjoittaa, että paistettua yli aikaakin on syödessä ollut sitkeä jos ei ole täysin sulanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kääntelitkö ja siirtelitkö niitä paljon? Parasta tulee, jos kääntää vain kerran eikä muuten koske.

Vierailija
4/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa tuotetaan joskus sitkeää broileria, ehkä syynä on huono rehuerä. Ja tällä tavalla ruokittu eläin kokee vielä stressiä matkalla teurastamoon, lihakset ehkä menee niin kovaan jännitykseen, että vaikutus on pysyvä.

Vierailija
5/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kääntelitkö ja siirtelitkö niitä paljon? Parasta tulee, jos kääntää vain kerran eikä muuten koske.

Ai jaa? Mikä taika siinä on? Saatoin muutaman kerran kääntää.

Ei ollut pakastettu ollenkaan.

ap

Vierailija
6/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuinkahan paljon suku vaikuttaa. Luulen, että rehu vaikuttaa enemmän kuin hybridin laatu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koska se on kanaa, ei broileria. Ei voi tietää minkä ikäisenä teurastettu, joka eläin on sitkeämpää mitä vanhempaa. Joskus tein omista munineista kanoista ruokaa niin tuli enempi purukumia muistuttavaa.

Vierailija
8/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan paistolämpötilalla vaikutusta? Paistan kanan aika kuumalla.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukonmunat puuttuu.

Vierailija
10/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

N a a p u r i n M a a l a i s kana on esimerkki toiminnasta, jossa panostetaan rehun laatuun sekä koostumukseen. Eläin saa helposti energiaa maittavasta ravinnosta, jonka vuoksi sen lihaksista tulee mureita ja niissä on parhaimmillaan jopa rasvaa. Toisaalta lihassa voi joskus olla merkkejä kolhuista elinaikana (joissakin erissä aika paljonkin, mielestäni) mutta hyvin ravittu eläin kestää kivun paremmin, kuin aliravitsemuksen piinaama.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylikypsennettynä kovenee. Sellainne paistomittari fileen kylkeen olisi hyvä.

Vierailija
12/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onkohan paistolämpötilalla vaikutusta? Paistan kanan aika kuumalla.

ap

Mä paistaisin samassa lämpötilassa kuin letut, 4/6. (Paistinrasva EI saa heti palaa, ei saa ruskistua, tai öljy kärähtää.) Muuten ei ehdi kypsyä sisältä ja pinnalta ylipaistuu. (Tietty riippuu lihan lämpötilasta, millaista pannua käytät, kuinka paljon paistat kerralla...)

Kuin kalaa paistaisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mut jos eläin on tuotettu heikkolaatuisella rehulla, mikään ei sitä pannullakaan hyväksi tee; ei ole, mitä pilata.

Vierailija
14/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostin tänään fileesuikaleita vajaat 4 euroa / kg huomisen päiväyksellä.  Saa nähdä mitä tulee. Piti paistaa tänään, mutta laiskuus voitti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan aina vettä pannulle välillä kostukkeeksi, miedolla paistan 3-4 säädöllä asteikossa (vanhanmallinen hella). En vain tiedä sopiiko siihen teflon, en keksi mistä saisi vettä kestävän pannun. Ja ei tule kovaa kanaa.

Vierailija
16/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä isompi JA rasvaisempi lihas, sitä tod.näköisemmin saat pannulla hyvää. Kitukasvuinen ja rasvaton lihakielii kehnosta ravitsenuksesta ja/tai stressistä.

Vierailija
17/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

N a a p u r i n M a a l a i s kana on esimerkki toiminnasta, jossa panostetaan rehun laatuun sekä koostumukseen. Eläin saa helposti energiaa maittavasta ravinnosta, jonka vuoksi sen lihaksista tulee mureita ja niissä on parhaimmillaan jopa rasvaa. Toisaalta lihassa voi joskus olla merkkejä kolhuista elinaikana (joissakin erissä aika paljonkin, mielestäni) mutta hyvin ravittu eläin kestää kivun paremmin, kuin aliravitsemuksen piinaama.

Miten hemmetissä sä muka näet jostain rintafileestä elämän aikana saatuja kolhuja? Haloo nyt taas. Ootko joku marianordin joka aistii, mitä pihvi on elämänsä aikana tuntenut?

Vierailija
18/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivuu varmaan liikaa kin on vähän rasvainen liha. Hauduta jossain kastikkeessa, niin imee nestettä ja pysyy mehevämpänä.

Vierailija
19/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun pinnan on saanut paistettua, kannattaa hauduttaa (ei keittää tai kärventää) kypsäksi . Hella sannutetaan ja liha kypsyy peitettynä jälkilämmössä.

Vierailija
20/25 |
04.03.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

N a a p u r i n M a a l a i s kana on esimerkki toiminnasta, jossa panostetaan rehun laatuun sekä koostumukseen. Eläin saa helposti energiaa maittavasta ravinnosta, jonka vuoksi sen lihaksista tulee mureita ja niissä on parhaimmillaan jopa rasvaa. Toisaalta lihassa voi joskus olla merkkejä kolhuista elinaikana (joissakin erissä aika paljonkin, mielestäni) mutta hyvin ravittu eläin kestää kivun paremmin, kuin aliravitsemuksen piinaama.

Miten hemmetissä sä muka näet jostain rintafileestä elämän aikana saatuja kolhuja? Haloo nyt taas. Ootko joku marianordin joka aistii, mitä pihvi on elämänsä aikana tuntenut?

Isot mustelmat ja ruhjeet näkee jo parin metrin päästä. Ei ole kaikissa erissä.