Uuden sukupolven hapanjuuri
Japanilaisista umeboshi persikoista tehdys josain etikan tapases kastikkees pitäis olla maitohappobakteereja, punajuuri-hapankaali purkki, sit balsamiviinietikkaa (etikkabakteeritki kuulemma terveellisiä), soijakastiketta (siin hyväl tuuril kans sitä b subtilis), hunajaa (maitohappobakteereja), chiansiemeniä, perunoita, porkkanoita (ekaks keitin ne), auringonkukansiemeniä tehosekottimel muussiks, sekaan vähä viel sokeria mikrobeille safkaksi + yks banaani, tätä mönjää sit sekoittelen muutaman päivän ja kokeilen tehdä leipää et delaako siihen hehe.. niija tietty sekaan vettä, ruis, vehnä ja kaurajauhoja. Tota taikinaa tuli nii paljon et laitoin yhen pellillisen uuniin jo, johon tuli sekaan sit suolaa, yks pala tuorehiivaa ja ruokaöljyä lisäksi. Toho reaktoriin en laittanu suolaa tai öljyä, ku ne haittais sit niitä mikrobien kasvua.
Reseptin tekijä: Henri Lentonen aka Kiltamestari
Korjaus: kyseessä oli aprikoosi, ei persikka, eli umeboshi kastikkeessa.