Suomalaiset maitotuotteet vs etelä-euroopan maitotuotteet
Suomessa en voi syödä/juoda maitotuotteita, koska tulee ihottumaa, mutta etelä-euroopassa voin laittaa kahviin tavallista maitoa ja syödä jopa kreikkalaista jogurttia c(: ilman ihottumaa.
Mistä tämä johtuu?
Kommentit (15)
Ulkomailla käytetään paljon UHT-käsittelyä, voisiko liittyä siihen?
Katso tuoteselosteesta, sieltä sen syyn löydät. Suomalaisessa juustossa listeria on harvinaisuus, ranskalaisessa se on pikantti lisämauste.
Iskukuumennetut maitotuotteet Suomessa eivät sovi laktoosi-intolerantikoille. Muualla euroopassa lienee eri tapa huolehtia maidon elintarviketurvallisuudesta.
Vierailija kirjoitti:
Ulkomailla käytetään paljon UHT-käsittelyä, voisiko liittyä siihen?
Knappast, då precis samma sak gäller öl. Öl i Finland får magen att svälla upp medan öl annanstans inte gör det. Orsaken är det utspridda bruket av stärkelse och snabbjäst i Finland, för att få ner bryggningstiden till 1/4 av det som ordentligt öl kräver. Slutresultatet är en vattnig, avlägset öl liknande bryggeriprodukt som närmast får en att fisa. Rena rama skiten med andra ord. Samma gäller väldigt mycket annat i finska matbutiker.
Mjöl, fett, senor, socker, salt och vatten, med dessa är finsk föda förädlad. Förrän ni ger tummen ner kunde ni kolla innehållsförteckningarna på det ni har i kylen.
Onko muilla samaa? Suomessa maidosta tulee ihottumaa, ulkomailla ei.
Vierailija kirjoitti:
https://yle.fi/a/3-11417825
Ehkä olet saanut ulkomailla A2-maitoa.
Mielenkiintoista!
Ja allergiani ei ole kovin paha, siksi olen uskaltanutkin käyttää ulkomailla maitoa, loma ei mene ihottumasta pilalle. Mutta ei oo tullut ihottumaa. Kaiholla muistelen viikkoa Kreikassa, kun söin joka aamu kreikkalaista jogurttia c(:
Saman huomannut
Jauho on erilaista kuin Suomessa, gluteiinipitoisuudessa varmaan yksi ero. Maitotuotteet on vähemmän käsiteltyjä, parhaat juustot yleensä pastöroimattomia, jugurtit luontaisesti rasvaisempia jne.
Suomessa kaikki on valkaistua, käsiteltyä, kuorittua, steriloitua, hajutonta ja mautonta.
Muualla puhdasta ja mahdollisimman lähellä luonnonmukaista myös olematta erikseen "luomua"
Olen laktoosivammainen, mutta Italiassa popsin kermavaahtojälkkärit ja ei mitään vaikutusta.
Sedälläni oli aikoinaan muutama lehmä. Hän joi aina omien lehmiensä maitoa ilman mitään oireita. Sitten alkoivat toimittaa maidon meijeriin ja ostivat kaupastakin "oman lehmän " maitoa. Meijerissä käynyt maito sai laktoosivamman esille.
Juu, on huomattu.
Suomessa ei oikein jäätelöä voi syödä kun maha sekoaa.
Lomalla, espanja, italia, Kreikka, voi syödä eikä mitään oireita.
Sama myös leivässä. Suomessa leipä turvottaa, mutta Pariisissa voin syödä leipää ilman ongelmaa.
Kai mun pitää muuttaa Suomesta pois :D