Miten teen tomattimurskasta pannulla kastikkeen spagetille?
Kommentit (18)
Jauheliha-paista
Tomaattisoosi-kaada
Ehkä kermaa? - kaada
Mausta
Syö
Laitat sinne sipulia, jauhenlihaa, lihafonduuta, pippuria, basilikaa, oregaanoa, valkosipulia
Jauhelihaa, tomaattipyre, tomaattimurska, hunajaa, pippuria oreganoa, pikku tomaatteja
Kuullotan sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä, lisään tomaattimurskan, suolaa, basilikaa, hippusen sokeria. Haudutan, lisään pippuria ja surautan sauvasekoittimella.
Hyvän neuvon täällä jo antoivat.
Paista se 400gr jauhelihaa plus pilkotut sipulit ja pari valkosipulin kynttä ja mausta se.
Kaada päälle tölkki Mutti-tomaattimurskaa. Muutkin käyvät.
Huuhtele se Muttitölkki sinne sekaan, puolilleen vettä.
Keittele sitä soossia kasaan esim puoli tuntia minimissään ja lopuksi heitä oreganoa päälle ja se on siinä.
Esim. pistät oliiviöljuyä pannulle, laitat pari rikki läntättyä valkosipulinkynttä perään ja annat niiden olla siinä kunnes tirisee, tomaattimurska perään, sekoitus, valkosipulinkynnet pois, basilikan lehtiä sekaan, sitten lisäilet välillä vettä ja sekoittelet, toistat sitä kunnes näyttää sopivalta, lopuksi vähän ruokosokeria ja suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Hyvän neuvon täällä jo antoivat.
Paista se 400gr jauhelihaa plus pilkotut sipulit ja pari valkosipulin kynttä ja mausta se.
Kaada päälle tölkki Mutti-tomaattimurskaa. Muutkin käyvät.
Huuhtele se Muttitölkki sinne sekaan, puolilleen vettä.
Keittele sitä soossia kasaan esim puoli tuntia minimissään ja lopuksi heitä oreganoa päälle ja se on siinä.
Ai niin: himppu sokeria sinne ja raasta porkkana ja pistä se sinne paistetun jauhelihan joukkoon.
Vierailija kirjoitti:
Hyvän neuvon täällä jo antoivat.
Paista se 400gr jauhelihaa plus pilkotut sipulit ja pari valkosipulin kynttä ja mausta se.
Kaada päälle tölkki Mutti-tomaattimurskaa. Muutkin käyvät.
Huuhtele se Muttitölkki sinne sekaan, puolilleen vettä.
Keittele sitä soossia kasaan esim puoli tuntia minimissään ja lopuksi heitä oreganoa päälle ja se on siinä.
Miksi ihmeessä laittaa vettä?
Miksi se pannulle pitää laittaa? Kattilakin käy. Mutta jos välttämättä haluat tehdä sen pannulla, kuullottaisin ensin vähän sipulia pannulla öljyssä, ripaus sokeria sipulin päälle. Sitten tomaattimurska pannulle ja mausteeksi mustaapippuria ja vähän suolaa. Jos toivot italialaisemman maun, voit lisätä vaikka rosmariinia, timjamia tai oreganoa. Tai vaikka vähän kaikkia. Purista sekaan vielä 1-2 kaksi valkosipulinkynttä ja kypsyttele hetki. Tomaattihan on aika hapokasta sinänsä, mutta itselläni on kiusaus lisätä moniin kastikkeisiin pari korkillista valkoviiniä.
Eiköhän se noilla ohjeilla jonkinlainen soosi valmistu.
Miksi kaikki on tunkemassa jauhelihaa, kun ap kysyi miten tomaattikastike tehdään?
Kuullota valkosipulia reilussa oliiviöljyssä, lisää tomaatti, mausta suolalla ja pippurilla. Keittele kunnes sakenee. Lisää keitetty pasta ja hieman pastan keitinvettä. Päälle laittaisin vielä parmesaania.
Pilkot sipulin, 2 valkosipulin kynttä-kuullotat ensin, tuoretta basilikaa, lihaliemikuution, mustapippurirouhetta 2 tl. 400 g jauhelihaa (sipulien jälkeen ruskistus). Basilika vasta lopuksi. :)
Vierailija kirjoitti:
Laitat sinne sipulia, jauhenlihaa, lihafonduuta, pippuria, basilikaa, oregaanoa, valkosipulia
Jauhelihan tilalla voi myös olla tonnikalaa tai pannulla ensin haudutettua munakoisosilppua tmv
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huuhtele se Muttitölkki sinne sekaan, puolilleen vettä.
Keittele sitä soossia kasaan esim puoli tuntia minimissään ja lopuksi heitä oreganoa päälle ja se on siinä.
Miksi ihmeessä laittaa vettä?
Ihmettelin samaa, se vesihän pitää keittää kuiteakin pois ja tomaattimurskassahan on jo vettä.
Oliiviöljyssä kuullotat sipulia, valkosipulia ja tomaattipyrettä. Sitten lisäät murskan, mausteet ja keität koostumuksen. Pikkutippa balsamiviinietikkaa ja lopuksi raastat päälle parmesania tms.
K-ruoka.fi jauhelihapasta, tonnikalapasta. Tavallinen makaroni halvenpi.
google.fi