Monessa Euroopan maassa on tavallista, että ravintolat ovat suljettuna klo 15-18. Miksi Suomessa ravintolatvpitävät auki vaikka asiakkaita ei olisi?
Monessa maassa ravintolat sulkevat lounaan ja päivällisajan välissä, kun ruokailijoita ei tuolla välillä käy. Vastaavasti ravintolat ovat iltaisin auki.
Suomessa tämä on hyvin harvinaista. Mistä ero juontuu?
Kommentit (15)
Ehkä Suomessa mitoitetaan henkilökunta tarpeen mukaan ja ravintolaan riittää ruokailijoita 15:00-18:00 sen verran, että hommassa on järkeä.
Suomessa ei voi lähettää henkilökuntaa kotiin pariksi-kolmeksi tunniksi. Tai voi, mutta palkka pitää silti maksaa.
Käymme yleensä tuohon aikaan syömässä, niin ehtii vielä ruoka sulaa ennen iltalenkkiä..
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei voi lähettää henkilökuntaa kotiin pariksi-kolmeksi tunniksi. Tai voi, mutta palkka pitää silti maksaa.
Monellakin alalla esim kaupoissa on myös 4h mittaisia työvuoroja eli esim 10-14:30 pätkän teettäminen lienee sallittua. Tai pelkän 15-22
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei voi lähettää henkilökuntaa kotiin pariksi-kolmeksi tunniksi. Tai voi, mutta palkka pitää silti maksaa.
Monellakin alalla esim kaupoissa on myös 4h mittaisia työvuoroja eli esim 10-14:30 pätkän teettäminen lienee sallittua. Tai pelkän 15-22
Ehkä ravintoiloissa osa tulee aamusta valmistelemaan ja hoitamaan lounaan. Sitten tulee toinen vuoro valmistelamaan ja hoitamaan iltatarjoilua.
Klo 15-18 on ihan hyvä aika syödä lämmin ateria. Sen jälkeen ei tarvita kuin pieni, kevyt iltapala. Onneksi ravintolat Somessa ovat tämän ymmärtäneet ja pitävät ovensa auki.
Alalla olevat - miten teillä on järjestetty iltapäivän tunnit?
Osa fine dining-ravintoloista on Suomessakin kiinni.
Esim osa on kiinni 14:30-17
Vierailija kirjoitti:
Suomessa ei voi lähettää henkilökuntaa kotiin pariksi-kolmeksi tunniksi. Tai voi, mutta palkka pitää silti maksaa.
Miksei voisi? Onhan meillä bussikuskeja, jotka tekevät töitä esim. klo 6 - 10 ja iltapäivällä klo 13 - 17.
Ravintoloissa pitäisi lisätä osa-aikatöitä, silloinhan tuo iltapäivätauko olisi OK. Sitähän ap esitti.
Osa ravintoloista ei ollenkaan tarjoa lounasta vaan avaa suoraan klo 17 ja on päivän kiinni. Lounas ei ilmeisesti aina kannata.
Eiköhän tuolla ulkomailla pidetä siestaa jo pelkästään sään vuoksi, ja siellähän usein ravintolatkin ovat vaikka perheyrityksiä, jolloin ollaan käytännössä aamusta iltaan töissä samalla porukalla.. päivätauko on siinä kohtaa tarpeen. Maassa maan tavalla, ja kuussa kuun 👍🏻
Työntekijän kannalta ei ole kiva, jos työpäivä pilkkoutuu kahteen osaan tai on lyhyitä työvuoroja.
Noissa maissa myös syödään myöhempään. On tavallisempaa että illalla syödään pääateria joka on myöhemmin.
Suomessa on ihan erilainen ruokailuaikakulttuuri. Päivän pääateria syödään usein klo 16-17, mikä on Euroopassa aivan kummallinen ruoka-aika.
Ravintolan kiinteät kulut eivät siitä pienene, jos se on iltapäivällä kiinni. Kassavirtaa tulee usein myös hiljaisina tunteina.