Miten teette lihalevypiirakan?
Katsoin tuota Kotikokki.net ohjetta ja siinä sanotaan, että kananmuna laitetaan keitettynä.
Itse sekoittaisin jauhelihan ja puuroriisin sekaan raakana.
Kommentit (9)
Ei tietenkään raakana.
Keität egut ja pilkot riisin ja maustetun jauhelihan tai lohen sekaan, niinhän se on ihan peruspasteijoissakin.
Itse pilkon myös punaista paprikaa mukaan tai laitan hemapaa.
Mä laitan seoksen johon tulee keitettyä munaa, keitettyä riisiä ja paistettua jauhelihaa. En tavoittelekaan mitään taikinaa jota pitäisi munalla sitoa.
Se on ihan eri asia haluaako kananmunaa sitomaan massaa tiiviiksi vai haluaako massan joukkoon pilkottua keitettyä kananmunaa. Yleensä lihapiirakan täytteen halutaan olevan irtonaista.
Laitan keitettyä kananmunaa. Ei lihapiirakan täytettä tarvitse tiiviiksi, vaan haluan suht irtonaisen täytteen.
Sitoohan se raaka kananmuna täytteen ja on helpompi syödä.
Laitan keitetyt, pilkotut kananmunat. Jos haluan sitoa massaa, lisään täytteeseen ranskankermaa.
Teen rahkavoitaikinan, keitän riisit ja paistan lihat ja keitän kananmunat. Siitähän tulee ihan erilaista, laittaako kananmunan raakana vai keitetyn munan pilkottuna, perinteiseen kuuluu aina pilkottu keitetty kananmuna.
Itse asiassa laitan sitä pilkottua kananmunaa vain puolikkaaseen piirakkaan, kun yksi ei voi sietää sitä munaa.
Vierailija kirjoitti:
Laitan keitetyt, pilkotut kananmunat. Jos haluan sitoa massaa, lisään täytteeseen ranskankermaa.
Tämä onkin hyvä idea. Kiitos.
- ap
Mä yleensä olen pasteijoihin ja lihapiirakoihin sekoittanut kananmunan raakana riisiin ja jauhelihaan. Sehän sitoo sitten sitä täytettä. Mutta useinhan noissa on oikeasti keitettyä kananmunaa pilkottuna.