Oikeasti kestävä paistinpannu???
Mikä pannu kestäisi oikeasti ruuanlaittoa vaikka nyt 10v ajan? Ilman että ruoka alkaa tarttua pohjaan tai pinnoite repeilee.
Kommentit (59)
Mulla on Ikeasta ostettu teräksinen pannu, Sensuell-mallistoa. Ikää sillä on nyt pyöreät 20 vuotta, ahkerassa käytössä ollut, vielä kuin uusi. Kunhan sitä käyttää ohjeen mukaan, ei siihen oikeen mitään saa tarttumaan. Valurautahan olisi oikeasti ikuinen, mutta pinta-alaltaan mulle sopivat on omaan käteen liian painavia.
Tarttuuko valurautaan tai teräkseen ruuat kiinni?
No tämä. Tykkään Tefalin paistinpannuista muuten, mutta kun pinnoite vioittuu aina reilussa vuodessa, ja ruoka alkaa tarttua kiinni. Vaikka kuinka käyttää vain puisia lastoja ja pesee hellävaraisesti, ja mitä kaikkea.
joo pinnoitetut pannut turhauttaa. Mutta luin kokemuksia teräspannuista eikä sekään helpolta kuulosta.
Teflonpannujen kanssa ei saakäyttää mitään metallista työkalua, ei edes lusikalla kauhoo jotain rasvaa pihvin päälle niin kuin kokkiohjelmissa aina tekevät. Paras on puinen työväline, mutta muovinenkin käy. Lisäksi pannua ei saa esikuumentaa tyhjänä, vähintään tilkka öljyä pohjalle.
Valurautapannu kestää loppuelämän. Lähes ikuinen tavallisessa käytössä.
Hiiliteräs ollut käytössä 11 vuotta ja arvelisin, että kestää vielä parisataa vuotta.
Meillä paistetaan ainoastaan lätyt pinnoitetulla pannulla.
Vierailija kirjoitti:
joo pinnoitetut pannut turhauttaa. Mutta luin kokemuksia teräspannuista eikä sekään helpolta kuulosta.
Ei minusta teräspannussa ole mitään hankalaa. Vähän enemmän rasvaa joutuu käyttämään kuin pinnoitetussa mutta ei siinä muuten ole mitään ihmeellistä.
Vierailija kirjoitti:
No tämä. Tykkään Tefalin paistinpannuista muuten, mutta kun pinnoite vioittuu aina reilussa vuodessa, ja ruoka alkaa tarttua kiinni. Vaikka kuinka käyttää vain puisia lastoja ja pesee hellävaraisesti, ja mitä kaikkea.
Tefalillakin on halpisversioita ja parempia versioita. Kestävin mulla on ollut Cittarista ostettu Heirol-merkkinen iso korkeareunainen paistokasari kannella, joka toimii sekä paistinpannuna että uunivuokana. Pinta on kestänyt ehjänä jo neljä vuotta.
https://www.heirol.fi/shop/keitto-ja-paistoastiat/paistinpannut/pinnoit…
Vierailija kirjoitti:
Valurautapannu kestää loppuelämän. Lähes ikuinen tavallisessa käytössä.
Sitä pitää öljytä aina pesun jälkeen.
Käyttääkö joku ruoanlaitosta pitävä ihminen vielä pinnoitettuja pannuja? Lopetin jo pari vuosikymmentä sitten niiden käytön. Valurauta, teräs ja hiiliteräs ovat parhaita.
Vierailija kirjoitti:
Mulla on Ikeasta ostettu teräksinen pannu, Sensuell-mallistoa. Ikää sillä on nyt pyöreät 20 vuotta, ahkerassa käytössä ollut, vielä kuin uusi. Kunhan sitä käyttää ohjeen mukaan, ei siihen oikeen mitään saa tarttumaan. Valurautahan olisi oikeasti ikuinen, mutta pinta-alaltaan mulle sopivat on omaan käteen liian painavia.
Minulla on kaksi pienempää, jos tulee useita syöjiä niin molemmat pannut käyttöön. Liedessä on itsellä kuusi levyä tai talvella puuhella. Ovat myös käteviä laittaa uuniin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
joo pinnoitetut pannut turhauttaa. Mutta luin kokemuksia teräspannuista eikä sekään helpolta kuulosta.
Ei minusta teräspannussa ole mitään hankalaa. Vähän enemmän rasvaa joutuu käyttämään kuin pinnoitetussa mutta ei siinä muuten ole mitään ihmeellistä.
Riippuu kyllä ruoka-aineestakin tuo käytettävän rasvan määrä. Moni kuvittelee, että pihvi on pilalla ja on käytetty liian vähän rasvaa jos se tarttuu pannuun, ja sitten sitä raakaa lihaa revitään väkisin irti pannullta ja sotketaan koko pannun pohja käryävään mähnään, mutta teräspannulla se pihvi tarttuu aina, ja irtoaa sitten itsestään kun se paistopinta on valmis. Jos jotain pientä rämmälettä pannuun joskus jääkin, sen saa irti kun laittaa pannuun vettä ja keittää sen töhnän irti, aivan kuten valuraudankin kanssa.
Tuttu kertoi huoltavansa teflonpannua pesuun jälkeen seuraavasti, antaa kuivua ja sivelee öljyllä kostutetulla talouspaperilla ohuen kalvon pannun pintaan.
Otin kikan käyttöön omaan valurautapannuun ja hyvin tuntuu toimivan.
käytättekö paistinpannua aivan ohjeen mukaan jos pannu menee heti pilalle? Ei vika ole pannussa vaan käyttäjässä. Tuota se tekee kun vajavainen lukutaito ja ollaan vaan osaavinaan.
Tulee varmaan läjä haukkuja, kyllä mä nyt osaan paistinpannua käyttää jne..
Mutta neuvoja en ota vastaan, monet omistavat teflon pannuja, vaikka ei niitä ole pitkiin aikoihin ollut juuri myynnissä, ainakaan itseään kunnioittavissa keittiötarvike liikkeissä.
kertoo jostain?
Vierailija kirjoitti:
käytättekö paistinpannua aivan ohjeen mukaan jos pannu menee heti pilalle? Ei vika ole pannussa vaan käyttäjässä. Tuota se tekee kun vajavainen lukutaito ja ollaan vaan osaavinaan.
Tulee varmaan läjä haukkuja, kyllä mä nyt osaan paistinpannua käyttää jne..
Mutta neuvoja en ota vastaan, monet omistavat teflon pannuja, vaikka ei niitä ole pitkiin aikoihin ollut juuri myynnissä, ainakaan itseään kunnioittavissa keittiötarvike liikkeissä.
kertoo jostain?
niin mistä se kertoo?
valurauta on painava ja hankala huoltaa
teräs polttaa pohjaan
pinnoitetut ei kestä...
Valurauta