Laitatteko nakkikastikkeen perunoiden vai perunamuusin kanssa ja tuleeko se nakkikastike sellaiseksi ruskeaksi kastikkeeksi?
Kommentit (17)
Jumalallinen ihme muutta kastikkeen ruskeaksi.
Jos paahdat jauhoja, niin palaneet jauhot on väriltään ruskeita. Vaaleassa kastikkeessa, esim. bechamel, jauhoja ei ole poltettu ruskeiksi.
Nakit perunamuusin, uuniranskalaisten tai perunasalaatin kanssa, ei kastikkeessa eikä kuivilla keittoperunoilla.
Helppoa on myös paistaa nakkipalasia (ja sipulia) pannulla ja sitten lisätä vettä ja vaikka kastikesuurustetta sekaan.
Teen tuliseen tomaattiseen kastikkeeseen ja keitettyjä perunoita. Joskus teen kermaisen sinappisen kastikkeen, mutta harvemmin. Ruskeaa kastiketta teen ehkä kerran viidessä vuodessa enkä koskaan nakeille.
Hah hah, kastikkeen saa ruskeaksi soijakastikkeella. Kätevää...
Ruskea kastike nakeille+keitetyt potut.
Just söin nakkikastiketta ja perunoita😋
Ruskeaan kastikkeeseen ruskistettuja auranakkipaloja.
Vierailija kirjoitti:
Hah hah, kastikkeen saa ruskeaksi soijakastikkeella. Kätevää...
Väriltään ruskeaksi, kyllä. Tosin se ei maistu ruskealta kastikkeelta vaan soijalta, joka taas ei sovi nakkien makuun.
Vierailija kirjoitti:
Jos paahdat jauhoja, niin palaneet jauhot on väriltään ruskeita. Vaaleassa kastikkeessa, esim. bechamel, jauhoja ei ole poltettu ruskeiksi.
Ne palaneet kauhot on mustia, ja sen kyllä huomaa siitä kastikkeesta jos ne on mustia. Ja se on se jauhovoi seos mikä ruskistetaan, mutta ei polteta.
Rakastan nakkikastiketta, siis ruskeaa sellaista.
Muusia en viitsi itse tehdä, keitetyt kuoriperunat käy hyvin.
Kastikkeille kiinteä lisäke. Jos muusiin laittaa kastiketta niin se menee velliksi.
Kaupan valmis ruskeakastike hyllystä, siihen lisätään tomaattipyrettä. Siinä nakkikastike
En tee nakkikastiketta. Pikkulasten ruokaa.