Pitääkö suomalainen valkokaali pestä silputtuna?
Kommentit (25)
Vierailija kirjoitti:
Pitää juuriharjalla jynssätä joka siipale erikseen.
ÄLÄ jätä päivätyötäsi, et ole hauska, ei sinusta ole Leikolaksi Leikolan paikalle!
Ei ollut edes puujalkavitsi!
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Pesen aina valkokaalin. Yleensä valuttelen vedessä kapeina lohkoina ja silppuan sitten.
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Kaivaisiko vaikka varastosta?
Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.
Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?
Ei tarvitse edes huuhdella. Poistat päällimmäiset lehdet, ne ovat kaalin oma ekologinen ja kätevä pakkaus.
Kaalit säilötään isoissa varastolaatikoissa valtavissa pimeissä ja lämpötila+kosteussäädellyissä halleissa syksyisen korjuun jälkeen, ja sieltä varastolaatikko kerrallaan ne siirretään sitten tukkuun. Ne säilyvät niissä halleissa hyvin kevääseen asti.
Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Kaivaisiko vaikka varastosta?
Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.
Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?
Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Kaivaisiko vaikka varastosta?
Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.
Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.
Ap
No niinpä olikin eli veitsen käyttö onnistuu sentään.
Vierailija kirjoitti:
Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?
Itse asiassa pesen! Tunnustan olevani hivenen neuroottinen. Siksi toivoin, ettei tätä perhanan kaalta tarvitsisi pestä "sisältä". Koska kun lähden pesemään, teen sen huolella.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Kaivaisiko vaikka varastosta?
Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.
Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.
Ap
No niinpä olikin eli veitsen käyttö onnistuu sentään.
Vähän vaikeaa oli sekin. Vaikka veitsellä oli mittaa, teki tämän kaalin halkominen kuitenkin aika tiukkaa.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Ei tarvitse edes huuhdella. Poistat päällimmäiset lehdet, ne ovat kaalin oma ekologinen ja kätevä pakkaus.
Kaalit säilötään isoissa varastolaatikoissa valtavissa pimeissä ja lämpötila+kosteussäädellyissä halleissa syksyisen korjuun jälkeen, ja sieltä varastolaatikko kerrallaan ne siirretään sitten tukkuun. Ne säilyvät niissä halleissa hyvin kevääseen asti.
Kiitos :)
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?
Itse asiassa pesen! Tunnustan olevani hivenen neuroottinen. Siksi toivoin, ettei tätä perhanan kaalta tarvitsisi pestä "sisältä". Koska kun lähden pesemään, teen sen huolella.
Ap
*kaalia, ei kaalta
Ei tarvitse pestä, ota uloimmat kerrokset pois. Kaali on sen verran tiivis sisältä, ettei edes saa kaikkia koloja huuhdeltua, joten turhaa se silloin on. Enkä itse jaksaisi paloteltuna lähteä huuhtomaan. En syö kaalia raakana, joten kypsennyksessä "pöpöt" kyllä kuolee.
Ja miksi ihmeessä kuoritte omenat, kun siinä kuoressa ja heti sen alla on ravintorikkaimmat osat? Pesu vedellä riittää, ellet sitten syö näitä vahakuorisia "jouluomenia", niistä ehkä kannattaa kuori ottaa pois (minä en niistäkään, pyyhkäisen paperilla), mutta muut kannattaa syödä kuorineen.
Leikkaan lohkon ja huuhtelen, etenkin jos pala läheltä kantaa. Sinne väliin on voinu kulkeutua hiekkaa. Huuhtelun jälkeen leikkaan käyttötarpeen mukaisiksi paloiksi.
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Se on kaalea..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Se on kaalea..
Täällä päin kaalta.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.
Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?
Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.
Ap
Kaivaisiko vaikka varastosta?
Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.
Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?
Jaahas, vauvapalstan ilkeilijät ovat heränneet.
Mitaan Suomen maaperassa kasvanutta, maailman puhtainta kasvista ei tarvitse pesta.
Saastaisista ulkomaista tulleet banaanit esim. ensin kuoritaan ja sitten pestaan harjalla.
Kaalista en tiedä mutta valkosipuli on liotettava pilkottuna vuorokausi tärpätissä että haju ja maku häviää
EN mä ole koskaan, mutta saattaa olla hyvä ajatus, jos vaikka hiekkaa...