Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitääkö suomalainen valkokaali pestä silputtuna?

Vierailija
08.02.2023 |

Vai voiko popsia sellaisenaan?

Kommentit (25)

Vierailija
1/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

EN mä ole koskaan, mutta saattaa olla hyvä ajatus, jos vaikka hiekkaa...

Vierailija
2/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pitää juuriharjalla jynssätä joka siipale erikseen. 

ÄLÄ jätä päivätyötäsi, et ole hauska, ei sinusta ole Leikolaksi Leikolan paikalle!

Ei ollut edes puujalkavitsi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Vierailija
4/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesen aina valkokaalin. Yleensä valuttelen vedessä kapeina lohkoina ja silppuan sitten.  

Vierailija
5/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Kaivaisiko vaikka varastosta?

Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.

Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?

Vierailija
6/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse edes huuhdella. Poistat päällimmäiset lehdet, ne ovat kaalin oma ekologinen ja kätevä pakkaus.

Kaalit säilötään isoissa varastolaatikoissa valtavissa pimeissä ja lämpötila+kosteussäädellyissä halleissa syksyisen korjuun jälkeen, ja sieltä varastolaatikko kerrallaan ne siirretään sitten tukkuun. Ne säilyvät niissä halleissa hyvin kevääseen asti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?

Vierailija
8/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

En pese kaalia ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Kaivaisiko vaikka varastosta?

Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.

Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?

Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.

Ap

Vierailija
10/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Kaivaisiko vaikka varastosta?

Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.

Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?

Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.

Ap

No niinpä olikin eli veitsen käyttö onnistuu sentään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?

Itse asiassa pesen! Tunnustan olevani hivenen neuroottinen. Siksi toivoin, ettei tätä perhanan kaalta tarvitsisi pestä "sisältä". Koska kun lähden pesemään, teen sen huolella.

Ap

Vierailija
12/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Kaivaisiko vaikka varastosta?

Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.

Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?

Justhan minä aloituksessa kerroin toiveikkaasta tavoitteesta syödä tätä kaalia ihan tällaisenaan.

Ap

No niinpä olikin eli veitsen käyttö onnistuu sentään.

Vähän vaikeaa oli sekin. Vaikka veitsellä oli mittaa, teki tämän kaalin halkominen kuitenkin aika tiukkaa.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei tarvitse edes huuhdella. Poistat päällimmäiset lehdet, ne ovat kaalin oma ekologinen ja kätevä pakkaus.

Kaalit säilötään isoissa varastolaatikoissa valtavissa pimeissä ja lämpötila+kosteussäädellyissä halleissa syksyisen korjuun jälkeen, ja sieltä varastolaatikko kerrallaan ne siirretään sitten tukkuun. Ne säilyvät niissä halleissa hyvin kevääseen asti.

Kiitos :)

Ap

Vierailija
14/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pesetkö omenan, kun olet kuorinut sen?

Itse asiassa pesen! Tunnustan olevani hivenen neuroottinen. Siksi toivoin, ettei tätä perhanan kaalta tarvitsisi pestä "sisältä". Koska kun lähden pesemään, teen sen huolella.

Ap

*kaalia, ei kaalta

Ei tarvitse pestä, ota uloimmat kerrokset pois. Kaali on sen verran tiivis sisältä, ettei edes saa kaikkia koloja huuhdeltua, joten turhaa se silloin on. Enkä itse jaksaisi paloteltuna lähteä huuhtomaan. En syö kaalia raakana, joten kypsennyksessä "pöpöt" kyllä kuolee.

Ja miksi ihmeessä kuoritte omenat, kun siinä kuoressa ja heti sen alla on ravintorikkaimmat osat? Pesu vedellä riittää, ellet sitten syö näitä vahakuorisia "jouluomenia", niistä ehkä kannattaa kuori ottaa pois (minä en niistäkään, pyyhkäisen paperilla), mutta muut kannattaa syödä kuorineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaan lohkon ja huuhtelen, etenkin jos pala läheltä kantaa. Sinne väliin on voinu kulkeutua hiekkaa. Huuhtelun jälkeen leikkaan käyttötarpeen mukaisiksi paloiksi.

Vierailija
16/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Se on kaalea..

Vierailija
17/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Se on kaalea..

Täällä päin kaalta.

Ap

Vierailija
18/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Millään jaksaisi pestä. Vähän tietysti huuhtasin päältä ja poistin ulommaiset lehdet.

Mistä ne edes kaivaa näitä kaaleja tähän aikaan vuodesta Suomessa?

Ja juu, olen kyllä syönyt suomalaista kaalta aiemminkin, mutta rupesin nyt vaan miettimään liikaa.

Ap

Kaivaisiko vaikka varastosta?

Vaikutat aika tietämättömälle ja voin kertoa ettei tarvitse pestä sisältä.

Mitäpä ajattelit osata tehdä siitä, kun jo peseminen tuottaa ongelmia?

Jaahas, vauvapalstan ilkeilijät ovat heränneet.

Vierailija
19/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitaan Suomen maaperassa kasvanutta, maailman puhtainta kasvista ei tarvitse pesta.

Saastaisista ulkomaista tulleet banaanit esim. ensin kuoritaan ja sitten pestaan harjalla.

Vierailija
20/25 |
08.02.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaalista en tiedä mutta valkosipuli on liotettava pilkottuna vuorokausi tärpätissä että haju ja maku häviää