Miksi nokkoskeittoa ei ole myynnissä kuten pinaattikeittoa?
Siinä olisi halpa, ekologinen ja ravitseva kevyt ruoka.
Kommentit (14)
Hyvä kysymys, olen itsekin miettinyt joskus samaa. Keitto kotimaisista nokkosista voisi olla kunnon luomuruokaa.
Ap voi alkaa tuottamaan keittoa myyntiin. Miksi jonkun muun pitäisi se tehdä.
Hyvä idea,tulispa myyntiin :) ja nokkosletut
En haluaisi olla välttämättä nokkosen kerääjä ammatilta, se voisi olla polttavaa.
Nokkosia ei ilmeisesti viljellä, vaan kasvaa vaan luonnossa tiettyyn aikaan vuodessa, joten ovat harvinaista herkkua.
Vierailija kirjoitti:
En haluaisi olla välttämättä nokkosen kerääjä ammatilta, se voisi olla polttavaa.
Et ilmeisesti ole kerännyt? Ei ne nuoret versot, joita kannattaa kerätä, polta. Ja hanskat on keksitty myös.
Pitäisi kerätä nokkosia keväällä ja alkukesästä, kuivata ne, niin voi tehdä itse nokkoskeittoa myöhemminkin. Ei kannata kerätä aivan vilkkaiden teidän laidoilta pakokaasumyrkkyjen takia.
Jokainen joka haluaa nokkoskeittoa saa ainekset 100m päästä kesäisin joten siitä ei makseta talvellakaan mitään
Vierailija kirjoitti:
Pitäisi kerätä nokkosia keväällä ja alkukesästä, kuivata ne, niin voi tehdä itse nokkoskeittoa myöhemminkin. Ei kannata kerätä aivan vilkkaiden teidän laidoilta pakokaasumyrkkyjen takia.
Voi tulla salmonellaa kuivatuista nokkisista.
Vierailija kirjoitti:
Nokkosia ei ilmeisesti viljellä, vaan kasvaa vaan luonnossa tiettyyn aikaan vuodessa, joten ovat harvinaista herkkua.
Perunakin kasvaa vaan kesällä, siksi se onkin niin harvinaista herkkua.
Vierailija kirjoitti:
En haluaisi olla välttämättä nokkosen kerääjä ammatilta, se voisi olla polttavaa.
Joo, se on just näin. Tapoihin kuuluu ottaa nokkospuskasta tukeva poliisiote paljain käsin ja sulloa se muovikassiin. Todellinen kulinaristi syö tuoretta nokkosta suoraan puskasta. Nyt kaikki ensikesänä kokeilemaan, makutuntumaa kannattaa terästää Tabascolla.
Villiyrtit on meillä vasta tulossa. Kylläkin pian