Tarvitseeko hygieniapassin töiden tekemiseen subwayssää?
Saattaisin vielä ehtiä hankkia vai stressaanko turhaan?
Kommentit (12)
Kyllä jos siellä käsitellään ihmisravinnoksi kelpaavia tuotteita. Mielestäni ei.
No mitäs luulet, kun olet tekemisissä elintarvikkeiden kanssa?
"Hygieniapassi täytyy hankkia, kun kolme kuukautta sellaista työtä tulee täyteen, jossa hygieniapassi täytyy olla.
Kolmeen kuukauteen lasketaan taannehtivasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa on pitänyt olla hygieniapassi.
Jos työ on esimerkiksi ollut vain lyhyitä jaksoja, lasketaan kaikki nämä työjaksot yhteen.
Jos työjaksot ovat yhteensä alle kolme kuukautta, työntekijä ei vielä tarvitse hygieniapassia. Elintarvikehuoneistossa saa siis työskennellä 3 kuukautta ilman hygieniapassia, vaikka käsittelisi pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita."
Vierailija kirjoitti:
No mitäs luulet, kun olet tekemisissä elintarvikkeiden kanssa?
Pelkkä elintarvikkeen käsittely ei vielä edellytä hygieniapassia.
Eiköhän kaikki osaa ruokaa tehdä. Kai joku pitää julkisella työllistää ja ap:n pitää hankkia hygieniapassi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mitäs luulet, kun olet tekemisissä elintarvikkeiden kanssa?
Pelkkä elintarvikkeen käsittely ei vielä edellytä hygieniapassia.
No ei jos siirtelet niitä laatikoissa. Muuten kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän kaikki osaa ruokaa tehdä. Kai joku pitää julkisella työllistää ja ap:n pitää hankkia hygieniapassi.
Suomessa kaikki ovat uusavuttomia kunnes toisin todistetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No mitäs luulet, kun olet tekemisissä elintarvikkeiden kanssa?
Pelkkä elintarvikkeen käsittely ei vielä edellytä hygieniapassia.
No ei jos siirtelet niitä laatikoissa. Muuten kyllä.
"Henkilöllä täytyy olla hygieniapassi, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita."
Hygieniapassia ei tarvitse esimerkiksi ruokakaupan palvelutiskillä, jossa paistetaan ja myydään leivonnaisia, jotka eivät pilaannu helposti (esimerkiksi pullat, sämpylät, leivät).
Hygieniapassia ei tarvitse jos leipomotyöntekijä valmistaa esimerkiksi leipiä, sämpylöitä, kuivakakkuja, keksejä tai pullaa (käsiteltävät raaka-aineet tai valmiit tuotteet eivät ole helposti pilaantuvia elintarvikkeita).
Vierailija kirjoitti:
Eiköhän kaikki osaa ruokaa tehdä. Kai joku pitää julkisella työllistää ja ap:n pitää hankkia hygieniapassi.
Kuinka moni tuntemasi ihminen on aiheuttanut itselleen ruokamyrkytyksen? Itse en tunne yhtään. Ravintoloissa kaikki tietämäni tapaukset johtuvat siitä, että työtahti on kova ja vuorot vaihtuvat, eikä jakseta valvoa kuinka kauan elintarvikkeet ovat olleet huoneenlämmössä, vaikka tiedettäisiin ettei niin saisi tehdä.
Kyllä.