Valmisruokiin ei ole varaa enkä osaa laittaa muuta ruokaa kun kun makaronilaatikkoa
Muutin juuri omilleni ja kotona ei opetettu mitään. Äiti sekakäyttäjä ja isä alkoholisti. Söin lähes koko lapsuuden perunaa, kastiketta ja puuroa. Olin koulukiusattu ja en juuri käynyt kotitaloustunneilla, sieltäkään ei jäänyt mitään mieleen. Olisiko olemassa jotain ilmaista tai todella halpaa kurssia ruuanlaittoon? Mitään ns. hienoja ruokia en tarvitse, mutta ihan edullisia perusreseptejä.
Kommentit (41)
Youtubessa on ohjeita. Tulee halvemmaksikin kuin mennä kurssille, ostat vaan tarvikkeet ja voit syödä kaiken mitä kokkaat itse. Kurssilla joudut maksamaan kurssimaksun ja sitten vielä tarvikemaksunkin, etkä saa ruokaa mukaasi.
Marttojen penninvenyttäjän keittokirja. Kirjastosta.
Vierailija kirjoitti:
Osaat kai lukea? Netti on täynnä helppoja ohjeita.
Tarvitsisin ihan kädestä pitäen ohjetta miten se ruoka tehdään. Ap
Pilkot perunaaa, porkkanaa, sipulia ym. kasviksia isoon kattilaan + lisäät jauhelihaa / makkaraa ja lihaliemikuution. Sinulla on maukasta soppaa josta syöt monta päivää.
Muutama aivan yksinkertainen resepti on olemassa. Esimerkiksi keitetyt perunat ja paistettu jauheliha. Sekoitat vain ne keskenään ja syöt. Toinen on ranskalaiset perunat ja kalapuikot uuniin noin 30min ajaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Osaat kai lukea? Netti on täynnä helppoja ohjeita.
Tarvitsisin ihan kädestä pitäen ohjetta miten se ruoka tehdään. Ap
Youtubella olen opetellut pyörän kuminvaihdon, käyttämään moottorisahaa, kaivertamaan puusta figuureja sekä tanssimaan cha cha cha:ta.
Onnistunee ap sinunkin sieltä löytää helppo ohjevideo ruuanlaittoon.
Vierailija kirjoitti:
Pilkot perunaaa, porkkanaa, sipulia ym. kasviksia isoon kattilaan + lisäät jauhelihaa / makkaraa ja lihaliemikuution. Sinulla on maukasta soppaa josta syöt monta päivää.
Tässäpä olikin todella kätevä ohje. Ap laittaisi paistamattoman jauhelihan könttinä kattilaan. Tulisi varmaa tosi herkkua.
Nuudelipussissakin on ohjeet miten ne valmistetaan. Siihen päälle vielä avaat tonnikalapurkin.
Mitä haluaisit syödä? Kerro, niin täältä saat kyllä selkeät ohjeet.
Mä luulen että kannattaisi kattoa onko sun kotikunnalla/kaupungilla jotain nuorisopalvelua, niillä saattaisi olla kokkausryhmiäkin.
Tein juuri hyvää pastaa uunissa, vähän makaronilaatikon tyyppisesti. Tuorepastaa 250 g vuokaan (ostin nauhamakaronia, jos tuorepasta tuntuu kalliilta, niin keitä spagettia suunnilleen tuon verran ja laita sitä keittämisen jälkeen uunivuokaan), marinoituja kanasuikaleita 450 g (paistoin ne kypsiksi, sen jälkeen vuokaan pastan sekaan), 3 dl purkki Valion kermainen curry-kastiketta, 3 dl vettä, päälle vielä esim. parsakaalia (jos et pidä, niin jätä pois), kirsikkatomaatteja, ripaus suolaa (ei tarvitse paljoa jos kanat on marinoituja) ja mustapippuria päälle mozarellaraastetta (mikä tahansa juustoraaste käy). Sitten uuniin n. 200 asteeseen noin 1/2 tuntia (kunnes näyttää vähän paistuneelta). Tästä tulee pariksi päiväksi ruokaa.
Esim. valion ja muiden valmistajien sivuilta löytyy usein yksinkertaisia ja helppoja ruoka-ohjeita. Aloita niistä ja ekalla kokeilulla yleensä oppii resepteistä sen, mikä itselleen maistuu ja seuraavalla kerralla sitten lisää vaikka jotain maustetta enemmän tai vähemmän. Älä lannistu vaikka menisi vähän pieleen.
Vierailija kirjoitti:
Nuudelipussissakin on ohjeet miten ne valmistetaan. Siihen päälle vielä avaat tonnikalapurkin.
Nyt on avattu tonnikalapurkki nuudelipussin päällä. Mitä teen seuraavaksi?
Työväenopistossa oli aikoinaan kursseja, mahtaisko olla vieläkin?
Tiktokissa on ohjeita ja työvaiheet jos reseptin lukeminen on vaikeaa.
Tärkeintä että yrität!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilkot perunaaa, porkkanaa, sipulia ym. kasviksia isoon kattilaan + lisäät jauhelihaa / makkaraa ja lihaliemikuution. Sinulla on maukasta soppaa josta syöt monta päivää.
Tässäpä olikin todella kätevä ohje. Ap laittaisi paistamattoman jauhelihan könttinä kattilaan. Tulisi varmaa tosi herkkua.
1. Ruskista jauheliha kattilassa. Töki lastalla se samalla murusiksi. Jos käytät makkkaraa, sitä ei tarvitse ruskistaa.
2. Kuori ja pilko raa'at kasvikset. Peruna noin neljää/kuuteen osaan riippuen koosta. Porkkana pienemmiksi.
3. Laita kasvikset kypsän jauhelihan sekaan ja lisää vettä noin litra, sitä voi lisätä jälkeenpäinkin jos aluksi tuli liian vähän.
4. Laita mausteita sekaan. Suolaa, pippuria tai se liemikuutio.
5. Pidä liettä niin suurella, että vesi kiehuu. Kun kiehuu eli kuplii, voit kääntää levyä pienemmälle. Laita kansi päälle ja keitä, kunnes kasvikset on sopivan pehmeitä. Kokeile vaikka haarukalla kypsyyttä.
Kirjastosta voi myös lainata jonkun ylökoulun kotitalouskirjan, siellä on tosi perusreseptejä ja selostettu kuvin, mitä pitää tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Pilkot perunaaa, porkkanaa, sipulia ym. kasviksia isoon kattilaan + lisäät jauhelihaa / makkaraa ja lihaliemikuution. Sinulla on maukasta soppaa josta syöt monta päivää.
/ Maustat mausteilla tai vähintään suolalla.
En tykkää lihaliemikuutioista.
Osaat kai lukea? Netti on täynnä helppoja ohjeita.