Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi vihreistä herneistä tulee kovaa hernekeittoa?

Vierailija
02.01.2023 |

Keltaisista pehmeää. Muilla näin?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmista tulee hyvää. Täytyy vain muistaa liottaa herneitä 12-24h ja keittää soppaa tarpeeksi pitkään, hauduttamalla. 

Vierailija
2/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ovat keltaiset herneet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä ovat keltaiset herneet?

Semmoinen lajike herneitä, että ovat kellertäviä. 

Vierailija
4/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea kysymys kuuluu: Miksi herneet pierettää?

Vierailija
5/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mitä ovat keltaiset herneet?

Öh, tuleentuneita? Eli jauhoisempia? Eli kypsyvät/pehmenevät nopeammin? Voisiko?

Kunhan päättelin, en tiedä kyllä yhtään meninkö harhaan.

Vierailija
6/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Molemmista tulee hyvää. Täytyy vain muistaa liottaa herneitä 12-24h ja keittää soppaa tarpeeksi pitkään, hauduttamalla. 

Olen liottanut. No, laitoin nyt iltapäivällä huomiseksi tarkoitetut herneet likoamaan. Katotaan mimmoista tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oikea kysymys kuuluu: Miksi herneet pierettää?

Mulla ei pierretä. En tiedä miksi.

Vierailija
8/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla tulee herneistä kovia silloin, kun ostan luomu herneitä. Liotan niitä yön yli ja sitten keitän monta tuntia, mutta se kovuus ei lähde. Tavallisilla herneillä tätä ongelmaa en ole huomannut. Hernekeittoon pitää siis liottaa niitä herneitä kylmässä vedessä vähintään 12 h ja sen jälkeen keittää 2-3 h. Ja välillä maistaa niitä herneitä, tuntuvatko pehmeiltä. Olen kyllä onnistunut tekemään hernekeiton tavallisilla herneillä, mutta en luomu herneillä? Mistä lie sitten johtuukin. Ja hyvä lisä hernekeittoon, on laittaa mukaan porkkanaa ja sipulia. Ehkä vähän kermaa ja sinappia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
02.01.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeitto laittaa pierettämään, koska suoliston bakteerit käyttävät herneiden hiilihydraatteja, erityisesti raffinoosia, ja ne tuottavat niistä kaasuja. Googletin tämän ja toki voit googlettaa edelleen, mitä ovat raffinoosit? 

Vierailija
10/11 |
15.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri tein luomuherneistä hernekeiton ja keitin 3,5 tuntia. Vieläkin osa herneistä oli melko kovia, joten vaati vähän pureskelua. Maku oli todella hyvä enkä usko, että keittäminen olisi enää vaikuttanut. Ensi kerralla liotan 24 h ja laitan soodaa keitinveteen, kuten joku asiantuntija suositteli. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
15.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mulla tulee herneistä kovia silloin, kun ostan luomu herneitä. Liotan niitä yön yli ja sitten keitän monta tuntia, mutta se kovuus ei lähde. Tavallisilla herneillä tätä ongelmaa en ole huomannut. Hernekeittoon pitää siis liottaa niitä herneitä kylmässä vedessä vähintään 12 h ja sen jälkeen keittää 2-3 h. Ja välillä maistaa niitä herneitä, tuntuvatko pehmeiltä. Olen kyllä onnistunut tekemään hernekeiton tavallisilla herneillä, mutta en luomu herneillä? Mistä lie sitten johtuukin. Ja hyvä lisä hernekeittoon, on laittaa mukaan porkkanaa ja sipulia. Ehkä vähän kermaa ja sinappia. 

Mulla ihan tav tuli kovaa keittoa. Herneet ei pehmenneet millään ilveellä. Näin nyt syksyllä, mutta ei koskaan ennen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä yhdeksän