Uuden vuoden parhaat nakkipiilot
Voitaikinasta nyytti, johon reikä keskelle ja nakki tökätään siihen.
Sitten uuniin fiiliksestä riippuen lämpötila jotain 150-200 väliltä ja sen aikaa että paahtuu rapeaksi.
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Olen ilmoittanut viestisi asiattomaksi
Siinä on taas yksi tättähäärä töillään.
sämpylä vaan mikroon, ja nakin reikä tökätty veitsellä sämpylän keskelle. siinä minun vinkki
Vierailija kirjoitti:
Marjaanan 🍑 on paras nakkipiilo!
Joku on eri mieltä kyn sensuuri iski
ohis lähtee illalla kävelylle saa kolmea nakkia piiloon. kertonee että näköalattomat vaan piilotti nakkejaan mikkonen kateellisena mulle kaa
Olet oikeassa ap.
Nuo voitaikinaan tehdyt nakkipiilot oli suurta hottia uuden vuoden aattoina 1960-70 luvuilla, ja muutenkin silloin, illanistujaisten tarjottava.
Kotona oli edelleen oli joulun jäljiltä paljon vehnäjauhoja ja voita.
Ja hyvänlaatuisia, lihaisia nakkeja oli tarjolla, vain juuri uuden vuoden juhlien aikaan, sekä kesäisin nuotiolla ja alkeellimissa grilleissä paistettavaksi.
Nakit ovat aina olleet pikaruokaa, jo menneinä vuosikymmeninä.
Ja sellaista emäntää, joka valmisti nakit siten, että ne halkesivat kattilaan tai höyrytettäessä, pidettiin huonona kokkina.
Varminta olikin valmistaa nakit uunissa, kun ensin oli omalla porukalla kokeiltu, että miten erilaiset ns. nakkipiilot toimii ja ovat maukkaimmat.
Sillä tottahan miestä olis hävettänyt, jos uuden vuoden valvojaisissa oli työkavereita ja jopa pomo, ja vaimo tuo pöytään pahasti revenneet ja haljenneet nakit.
Noihin aikoihin oli vielä paljonkin kotiäitejä, ja vain mies kävi töissä.
Ja silloin riitti koulutetuille miehille hyvä palkkaisia töitä.
Teollisuus Suomessa kukoisti.
Ja etenkin Venäjän vienti toi Suomelle suuret tulot.
Ilmoitin sinut asiattomaksi