Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Moni varmasti paistoi jotain lihapaistia uunissa jouluna. Kuinka hyödynsit tuon rasvaliemen?

Vierailija
28.12.2022 |

Minä usein käytän karjalanpaistin lihaliemen makaronilaatikkoon tai sitten juon sitä sellaisena.
Missään nimessä ei kannata pois heittää varsinkaan tällaiseen aikaan, kun ei tiedä, vaikka sota tulisi.

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
28.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaadan ihan pönttöön. En halua kolesterolia suoniin enempää.

Vierailija
2/15 |
28.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
28.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En mitenkää.

Vierailija
4/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tein vegaanisia karamelleja. Suola&toffee. Vien sitten Elokapinan uudenvuoden juhliin.

Vierailija
5/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veitikkaiset söivät paistin ja joivat liemen.

Vierailija
6/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkun kastikkeena meni suurin osa sellaisenaan, hyytyneenä (rasva kuorittuna) leivän päällä voin tilalla ja lopputilkan käytän vaikka jauhelihakastikkeeseen makua antamaan.

Pisaraakaan en heitä pois!

Vierailija
8/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko muunkinlaista paistia kuin lihapaisti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jäähdytän kinkunpaistoliemen ja kuorin pintaan nousseen rasvan pois ja teen makoisan kastikkeen lopusta. Jos nestettä on tullut paljon, pakastan loput seuraavaa kastiketta varten. On erittäin makurikas kastike!

Vierailija
10/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä näistä nykyajan kinkuista irtoa kuin suolavettä, enkä sille kyllä jatko käyttöä keksinyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eipä näistä nykyajan kinkuista irtoa kuin suolavettä, enkä sille kyllä jatko käyttöä keksinyt.

No pakkaseen arvokas suolaliemi.

Vierailija
12/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaliemestä teen kastiketta, koska on siihen parasta ainetta. Keittossa menee enemmän hukkaan.

Rasvan kuorin ja käytän sitä paistorasvana, kuten käytän kaiken muunkin rasvan mitä eri paistoksista tulee. Tuskin vaarantaa terveyttä pieninä määrinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä saa ihanaa ruskeaa kastiketta. Laittaa pari omenaakin sekaan.

Vierailija
14/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaadan ihan pönttöön. En halua kolesterolia suoniin enempää.

No ei se liemi pelkkää rasvaa ole. Rasva tulee kuoreksi siihen päälle, kun se jäähtyy ja sen voi kuoria pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
29.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ihan ymmärrä tuota ap:n tapaa käyttää karjalanpaistista tullut liemi makaronilaatikkoon tai vaihtoehtoisesti hän juo sen?? Meillä se liemi menee siinä karjalanpaistia syödessä. Keitettyjen perunoiden kanssa. Tai muusin mutta mitään ei jää yli.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yhdeksän seitsemän