Moni varmasti paistoi jotain lihapaistia uunissa jouluna. Kuinka hyödynsit tuon rasvaliemen?
Minä usein käytän karjalanpaistin lihaliemen makaronilaatikkoon tai sitten juon sitä sellaisena.
Missään nimessä ei kannata pois heittää varsinkaan tällaiseen aikaan, kun ei tiedä, vaikka sota tulisi.
Kommentit (15)
Tein vegaanisia karamelleja. Suola&toffee. Vien sitten Elokapinan uudenvuoden juhliin.
Veitikkaiset söivät paistin ja joivat liemen.
Kinkun kastikkeena meni suurin osa sellaisenaan, hyytyneenä (rasva kuorittuna) leivän päällä voin tilalla ja lopputilkan käytän vaikka jauhelihakastikkeeseen makua antamaan.
Pisaraakaan en heitä pois!
Onko muunkinlaista paistia kuin lihapaisti?
Jäähdytän kinkunpaistoliemen ja kuorin pintaan nousseen rasvan pois ja teen makoisan kastikkeen lopusta. Jos nestettä on tullut paljon, pakastan loput seuraavaa kastiketta varten. On erittäin makurikas kastike!
Eipä näistä nykyajan kinkuista irtoa kuin suolavettä, enkä sille kyllä jatko käyttöä keksinyt.
Vierailija kirjoitti:
Eipä näistä nykyajan kinkuista irtoa kuin suolavettä, enkä sille kyllä jatko käyttöä keksinyt.
No pakkaseen arvokas suolaliemi.
Lihaliemestä teen kastiketta, koska on siihen parasta ainetta. Keittossa menee enemmän hukkaan.
Rasvan kuorin ja käytän sitä paistorasvana, kuten käytän kaiken muunkin rasvan mitä eri paistoksista tulee. Tuskin vaarantaa terveyttä pieninä määrinä.
Siitä saa ihanaa ruskeaa kastiketta. Laittaa pari omenaakin sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Kaadan ihan pönttöön. En halua kolesterolia suoniin enempää.
No ei se liemi pelkkää rasvaa ole. Rasva tulee kuoreksi siihen päälle, kun se jäähtyy ja sen voi kuoria pois.
En ihan ymmärrä tuota ap:n tapaa käyttää karjalanpaistista tullut liemi makaronilaatikkoon tai vaihtoehtoisesti hän juo sen?? Meillä se liemi menee siinä karjalanpaistia syödessä. Keitettyjen perunoiden kanssa. Tai muusin mutta mitään ei jää yli.
Kaadan ihan pönttöön. En halua kolesterolia suoniin enempää.