Meillä syödään tänään aamulla velliä.
Vellin on suomalainen perinneruoka, joka valmistetaan vehnäjauhoista. Vellin valmistaminen vaatii aikaa, sillä jauhoista tulee ensin tehdä taikina, jonka jälkeen se leivotaan uunissa. Voit valmistaa vellin seuraavasti:
Valmista taikina sekoittamalla kulhossa keskenään 2 dl vettä, 1 tl suolaa ja 3 dl vehnäjauhoja. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyörittele ne palloiksi.
Levitä pallot puhtaalle jauhoidulle alustalle ja painele ne hieman ohuiksi levyiksi.
Paista velli uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.
Anna vellin jäähtyä ennen leikkaamista ja nauttimista. Voit tarjota velliä esimerkiksi voin ja marmeladin kanssa tai lisätä muita mieleisiäsi aineksia, kuten juustoa tai kinkkua.
Toivottavasti nautit vellistä!
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Onko kuivattua velliä?
VEIVATTUA MITÄ😲
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko kuivattua velliä?
VEIVATTUA MITÄ😲
Velliä.
No eikös tuo ole vähän sama kuin pizzapohjaa söis?
En tiennytkään tekeväni sillointällöin velliä 😂