Riisi apuja
Miksi riisi jää kovaksi? Laitoin pataan vettä, öljyä, pakastevihanneksia, sipulia, lihaliemen suolaa ja mausteita, sekä jauhelihan ja tietenkin keittämättömän riisin, annoin padan olla uunissa pari tuntia, uunin asteet oli n 170, kiertoilma uuni... Vettä oli reippaasti ja kansi päällä. Miksi riisit eivät turvonneet, vaan jäivät kivikoviksi, mitä tein väärin, voiko tilanteen pelastaa jotenkin? Sama kävi puuroriisille haudutinpitkään leivinuunissa, mutta lopputuloksena, joukossa kovia riisijyviä
Kommentit (5)
Laitoiko varmasti riisiä vai jotain soraa.
Sekoittele kesken kypsennyksen ja varmista, että nestettä on riittävästi. Pinnalle jää helposti kuivia riisejä, jotka eivät kypsy. Riisi ja myös uuniriisipuuro kypsyy noin tunnissa.
Noin voi myös käydä, jos se riisi kuumentuu ENNEN kuin se pystyy imemään itseensä nestettä. Eli jos se on siellä tulikuuman astian pohjalla tai sitten pinnalla.
Vesi kiehuvana pataan, lämpö 200 astetta ja kypsennysaika 1,5 tuntia.
Soita riisipuhelimeen jos tarvitset riisiapua.