Lohikiusaus uunissa 120 asteessa kypsäksi?
Kypsyykö noin matalassa lämmössä tavan uunissa folioon peitettynä?ja kuinka kauan piyäisi pitää? 3h? Pakasteperunasuikaleista tehty.
Tätä sähkönsäästöä nyt....
Kommentit (19)
Fiksumpaa on laittaa 175 ja tehdä useampia ruokia samalla, esim. pannari tms.
Perunapakasteet esikypsentää mikrossa jos haluaa säästää sähköä ja aikaa.
Turhaa on lohta pilata. Kypsyy 20 min 200 astetta
Käännä nyt se hellan nuppi ainakin 175C. Tuollainen matelu ärsyttää suuresti.
Kiusauksessa kerman pitäisi haihtua, miten se sieltä folion alta haihtuu`?
....sitäpaitsi jokin "kiusaus" on kyllä rääkkäystä, sekä sille kalalle että nälkäinen oletettu, kuka hullu lie keksinyt moisen kammotuksen!
Paista pannulla/uunissa kala ja rapsakka salaatti kaveriksi eikä tommosta sekasikiötä!
Eipä tiada säästöä tulla, jos pidät uunia lämpimänä tolkuttoman pitkään verrattuna siihen, että kypsentäisit ruuan suht nopeasti. Laskepa ihan itse uunisi teknisistä tiedoista, paljonko eroa on lämmittää uuni 120 asteeseen vs, lämmittää se 175 tai 200 asteeseen. Se lämpimänä pitäminen ei sinänsä kauheasti kuluta energiaa, mutta tuollaisilla tolkuttomilla ajoilla kyllä.
Tätä tämä on, kun ihmisillä ei ole omaa järkeä ollenkaan.
Mutta jos olisit fiksu, antaisin niiden perunasuikaleiden sulaa ensin huoneenlämmössä, jonka jälkeen valmistaisit sen kiusauksen (eli kaataisit valmistusaineet vuokaan) ja laittaisit sen uuniin ja uunin lämpiämään 200 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt tähän, annat olla siinä lämpötilassa 15-20min, ja sen jälkeen otat uunista virran pois päältä, se jälkilämpö kypsyttää loput.
Vierailija kirjoitti:
Fiksumpaa on laittaa 175 ja tehdä useampia ruokia samalla, esim. pannari tms.
Mikä (täysipainoinen) ruoka se pannari oikein on? (Tai makaronilaatikko?)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fiksumpaa on laittaa 175 ja tehdä useampia ruokia samalla, esim. pannari tms.
Mikä (täysipainoinen) ruoka se pannari oikein on? (Tai makaronilaatikko?)
Pannarissa on maitoa ja kananmunia, niistä saa proteiinia.
Jauhona voi käyttää täysjyväjauhoja, jolloin pannarissa on myös kuituja.
Pannari on yleinen torstaipäivän jälkiruoka,
Torstaihan on muutoin hernekeitto päivä.
Makaronilaatikon voi tehdä täysjyvämakaroneista, tai kauramakaroneista.
Sekaan vähärasvaista jauhelihaa.
Lisäksi makaronilaatikkoon kuuluu munamaito, sitomaan makaroonit yhteen, että siitä tulee laatikkoruoka.
Ei nuo mitään epäterveellisiä ruokia ole, tavallista elintarvikkeista tehtyjä, löytyy proteiinia ja kuituja.
Vierailija kirjoitti:
Turhaa on lohta pilata. Kypsyy 20 min 200 astetta
Joo, mutta perunat eivät kypsy uunissa 20 minuutissa.
Ja jos ja kun lohta on vähän, saa siitä syötävää eniten tekemällä siitä laatikon uuniin.
Laatikkoon kun tulee lisäksi perunoita ja kermaa ja mitä muuta siihen haluaakin lisätä.
Lähtee nälkä, toisin kuin pieni lohipalan paistais, eihän sellaisesta mitään ruokas tule nelihenkiselle perheelle.
Kyllä se kypsyy max puolitoista tuntia.
Pitsakin paistuu 35 minuutissa kylmään uuniin laitettaessa, ei tietysti mikään kiviarina pohja...
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se kypsyy max puolitoista tuntia.
Pitsakin paistuu 35 minuutissa kylmään uuniin laitettaessa, ei tietysti mikään kiviarina pohja...
Vai että oikein kylmässä uunissa paistuu pitsa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Turhaa on lohta pilata. Kypsyy 20 min 200 astetta
Joo, mutta perunat eivät kypsy uunissa 20 minuutissa.
Ja jos ja kun lohta on vähän, saa siitä syötävää eniten tekemällä siitä laatikon uuniin.
Laatikkoon kun tulee lisäksi perunoita ja kermaa ja mitä muuta siihen haluaakin lisätä.
Lähtee nälkä, toisin kuin pieni lohipalan paistais, eihän sellaisesta mitään ruokas tule nelihenkiselle perheelle.
Nuo peruna-sipulipakasteethan on ihan viittä vaille kypsiä, enimmän osan aikaa vie se sulaminen, kun jäisenä yleensä laitetaan uuniin. Joten jos sulattaa, niin ei kauaa tarvitse olla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Fiksumpaa on laittaa 175 ja tehdä useampia ruokia samalla, esim. pannari tms.
Mikä (täysipainoinen) ruoka se pannari oikein on? (Tai makaronilaatikko?)
Pannarissa on maitoa ja kananmunia, niistä saa proteiinia.
Jauhona voi käyttää täysjyväjauhoja, jolloin pannarissa on myös kuituja.Pannari on yleinen torstaipäivän jälkiruoka,
Torstaihan on muutoin hernekeitto päivä.Makaronilaatikon voi tehdä täysjyvämakaroneista, tai kauramakaroneista.
Sekaan vähärasvaista jauhelihaa.Lisäksi makaronilaatikkoon kuuluu munamaito, sitomaan makaroonit yhteen, että siitä tulee laatikkoruoka.
Ei nuo mitään epäterveellisiä ruokia ole, tavallista elintarvikkeista tehtyjä, löytyy proteiinia ja kuituja.
Kyllä ovat epäterveellisiä. Maito ja muna per annos ei juurikaan riitä proteiinia tuomaan. Vehnä taas ei ole mitään terveellistä syötävää vaikka kuinka olisi täysjyvää.
En tee lohikiusausta pakaste perunoista vaan ostan tuoreita perunia. Kuorin ja suikaloin perunat itse Noin 150 astetta annan olla 80 minuuttia niin tulee kypsää.
En ymmärrä...en käsitä miksi kaikki ohjeet...pakasteperunoista...pakaste sipulista...ei tule kunnon lohikiusausta...EI...mikä siinä on niin vaikeeta kuoria ja suikaloida ihan oikeista perunoista...Kyllä tulee paljon maukoisampi laatikko!!
Kypsyy kai se joskus, mutta miksi noin alhaisessa?
Ne potut voisi kyllä sulattaa huoneenlämmössä, jos vähän säästöä haluaa?