Miten voi tavallisessa paahtoleivässä olla 18% proteiinia?
Kommentit (12)
Facepalm, ei paljon tullut katseltua koulussa taululle? Saitko edes sitä luokan pahispoikaa, jonka nimeä sinne vihkoon kirjoittelit?
Oliskoon tuohon käytetty proteiinipitoista ainesosaa leivonnassa.
"Ruista 100 % leivän viljasta ja 52 % leivän painosta. Täysjyväruista 52 % leivän viljasta ja 27 % leivän painosta."
Niihin on silputtu sirkkoja mukaan. Muistatteko sirkkaleivät? Jos, ne ei menneet kaupaksi, nyt menevät kun eivät kerro, että proteiinileivät ovat oikeasti sirkkaleipiä. Mistä luulette koronan tulleen? Vuosina 2018-2019 maailmanlaajuisesti alettiin myydä sirkka tuotteita.. Heinäsirkkoja, Ilmestyskirjan petoja..
Silloin kun koulut kävin niin puhuttiin valkuaisaineista. Tajusin vasta pari vuotta sitten että se on sama kuin proteiini.
Jauhoissa on laadusta/viljalajista riippuen 8-14% proteiinia.
Toista kymmentä prosenttia jostain tulee lisää ap:n leipään.
Vierailija kirjoitti:
Jauhoissa on laadusta/viljalajista riippuen 8-14% proteiinia.
Toista kymmentä prosenttia jostain tulee lisää ap:n leipään.
Tarkistin oman paahtoleipäpakettini, 10% proteiinia.
Vastaa tyypillistä vehnäjauhojen proteiinipitoisuutta.
Varmaan lähinnä gluteenijauho jota näihin tunkevat. Ylijäämää gluteenittomista tuotteista, hyvä että menee käyttöön. Sehän on lähes pelkkää proteiinia.
Myös esim leseissä on enemmän suhteessa proteiinia mutta tuskin niitä niin paljon on
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jauhoissa on laadusta/viljalajista riippuen 8-14% proteiinia.
Toista kymmentä prosenttia jostain tulee lisää ap:n leipään.
Tarkistin oman paahtoleipäpakettini, 10% proteiinia.
Vastaa tyypillistä vehnäjauhojen proteiinipitoisuutta.
Vehnäjauhoissa on noin 15% proteiinia. Ruis- ja ohrajauhoissa noin 10
Vierailija kirjoitti:
Jauhoissa on laadusta/viljalajista riippuen 8-14% proteiinia.
Toista kymmentä prosenttia jostain tulee lisää ap:n leipään.
Sorry, muisti teki tepposet, ap sanoi 18, ei 28%
Eli muutama prosemtti tulee ap:n leipään jostain muusta raaka-aineesta.
No viljassa on lajikkeesta riippuen jo n. 14% proteiinia, niin miksipä ei....