Onko OK ottaa kuivakakku pakastimesta ja jättää se huoneenlämpöön 9 tunniksi sulamaan?
Kyseessä ihan perus kaupan sitruunakuivakakku. Eihän tuo nyt 9 tunnissa pilaannu huoneenlämmössä?
Kommentit (14)
Voit sä sen laittaa vaikka jääkaappiin ja sieltä sit pöydälle. Sulaa se jääkaapissakin hitaasti mutta varmasti.
Eihän kuivakakku huoneenlämmössä pilaannu
Olen joskus syönyt jäistä kakkua ja sulaa muutenkin nopeasti. Ellei ole vetinen.
Mistä näitä totaalisen uusavuttomia oikein sikiää?
Kannattaa laittaa jääkaappiin sulamaan, niin säästää sähköä (?) tai ainakin mummini väittää niin.
En ole koskaan säilyttänyt kuivakakkua missään muualla kuin huoneenlämmössä. Ei ole pilaantunut, joskus on reunat kuivunut ja kovettunut jos on jäänyt syömättä.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa laittaa jääkaappiin sulamaan, niin säästää sähköä (?) tai ainakin mummini väittää niin.
Haluaisin kysyä mummilta, miten huoneenlämmössä sulava pakastimesta otettu kuivakakku muka kuluttaa sähköä enemmän kuin kuivakakku, joka on jääkaapissa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa laittaa jääkaappiin sulamaan, niin säästää sähköä (?) tai ainakin mummini väittää niin.
Haluaisin kysyä mummilta, miten huoneenlämmössä sulava pakastimesta otettu kuivakakku muka kuluttaa sähköä enemmän kuin kuivakakku, joka on jääkaapissa...
Lisää tarvetta lämmitykselle, teoriassa mummo on oikeassa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa laittaa jääkaappiin sulamaan, niin säästää sähköä (?) tai ainakin mummini väittää niin.
Haluaisin kysyä mummilta, miten huoneenlämmössä sulava pakastimesta otettu kuivakakku muka kuluttaa sähköä enemmän kuin kuivakakku, joka on jääkaapissa...
Lisää tarvetta lämmitykselle, teoriassa mummo on oikeassa.
Ja jääkaapissa toimii kylmävaraajana joten jääkaapin kompressorin ei tarvi käydä niin paljoa.
ehtii sen hiiret siinä ajassa syödä 😕
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa laittaa jääkaappiin sulamaan, niin säästää sähköä (?) tai ainakin mummini väittää niin.
Haluaisin kysyä mummilta, miten huoneenlämmössä sulava pakastimesta otettu kuivakakku muka kuluttaa sähköä enemmän kuin kuivakakku, joka on jääkaapissa...
Lisää tarvetta lämmitykselle, teoriassa mummo on oikeassa.
Ja jääkaapissa toimii kylmävaraajana joten jääkaapin kompressorin ei tarvi käydä niin paljoa.
Tätä mummi on varmaan tarkoittanut. Hauska vinkki.
Kuivakakku säilyy huoneenlämmössä ja varsinkin kaupan kuivakakku. Nehän ei homehdu ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Kuivakakku säilyy huoneenlämmössä ja varsinkin kaupan kuivakakku. Nehän ei homehdu ikinä.
Kyllä kotona leivotusta kuivakakusta tulee ihan liian kuivaa, jos sitä säilyttää leipomisen jälkeen huoneenlämmössä päiväkausia. Mummullani oli tapana leikata leipomansa kuivakakut valmiiksi siivuiksi ja pakastaa ne foliossa, jolloin oli helppo ottaa pakastimesta kahvipöytään muutama siivu kerrallaan. Mummullani oli kyllä mikro, jolla hän sulatti kakunpaloja...
Ei pilaannu. Itse ottaisin kuitenkin sulamaan ja jättäisin jääkaappiin ja peitettynä niin säilyy muhevampana.