Tämä suosittu resepti oli mauton!
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/b482645e-7ed8-4fdd-aa2a-985…
Tuota tein. Olipa pettymys. Pohja oli ihan mauton. EIhän tuohon pohjaan tullut edes suolaa. Miksi näitä mauttomia reśeptejä ylistetään iltalehdissä.
Kommentit (34)
En koskaan kokkaa Kotikokin reseptien mukaan, ovat epäilyttäviä. Iltalehti niitä tykkää kuitenkin esitellä.
Ei vaikuta kovin hääviltä ohjeen mukaan.
Tonnikala piirakassa ei koskaan ole hyvää ja taikinasta puuttuu suola. Pelkästään jo reseptin perusteella voin arvioida, että ei ole vaivan arvoinen.
Suosittu kenen mukaan?
Toimittajat kirjoittaa kaikenlaista hömppää. Noi suositukset ja ylistykset on luultavasti ihan keksittyä satua. Voi olla, ettei reseptiä ole edes kokeiltu.
Nämä hehkutetut ohjeet on aina ihan järkyttävän rasvaisia ja raskaita. Tyyliin jotain lihamakkarapekonivuokaa haudutettuna kermassa ja juustoa päälle. Sitten kauheat hehkutukset että tätä kaikki haluavat syödä. En halua.
Näissä ohjeissa on tosi vähän kasviksia ja varsinkaan mitään harvinaisempia kasviksia, mitä voisi oppia käyttämään. Aivan mielikuvituksetonta mättöä.
Hyvä, kun kerroit. Oisin just duunannut tämän, tosin valmiista kaupan taikinasta. Olisin lisännyt tilliä, ruoho-ja valkosipulia ainakin. Kyllä ruuassa suolaa pitää olla.
Kotikokin ohjeet ovat lukijoitten tekemiä!
Laita vaan omat ohjeesi sinne!
Vierailija kirjoitti:
Tonnikala piirakassa ei koskaan ole hyvää ja taikinasta puuttuu suola. Pelkästään jo reseptin perusteella voin arvioida, että ei ole vaivan arvoinen.
Reseptissähän selvästi sanotaan mausteita Eikö ,suolakin ole mauste?
Vierailija kirjoitti:
Kotikokin ohjeet ovat lukijoitten tekemiä!
Laita vaan omat ohjeesi sinne!
Esim tämän ohjeen lataaja om´n Mailo: https://www.kotikokki.net/kayttajat/Mailo/
Toimittaja on tehnyt jutun siksi koska resepti on suosittu, jo ...oliko kymmenen vuotta.
Ja hei aikuisten oikeesti, ettekö itte älyä lisätä suolaa jos sitä kaipaatte...höh.
Itse olisin laittanut vähintään haudutettua purjoa, ruohosipulia tai tilliä mukaan. Suola ja pippuri tietty täytteeseen myös. Tonnikala itsessään ei juurikaan maistu
Iltalehti tuntuu julkaisevan näitä Kotikokin reseptejä ihan sattumanvaraisesti. Kerran oli kuvassa lohi, joka oli ylikypsennetty niin, että se oli jo ihan reunoilta mustunut.
Vierailija kirjoitti:
Itse olisin laittanut vähintään haudutettua purjoa, ruohosipulia tai tilliä mukaan. Suola ja pippuri tietty täytteeseen myös. Tonnikala itsessään ei juurikaan maistu
Ja minä taas en nuita ainakaan laittaisi. Paitsi suolaa ja ehkä pippuria.
Eli mitä tästä opimme?
No, Kotikokissa nyt on pääosin aika yksinkertaisia ja tavallisia tavallisten ihmisten kirjoittamia reseptejä. Itse käytän sitä joskus jos etsin reseptiä johonkin perinteiseen suomalaiseen ruokaan, en hirveästi minkään uusien ideoiden etsimiseen.
Mutta mustakin tuntuu että ap ei vaan ole tajunnut että tuo "mausteet" tarkoittaa että laitetaan mausteita oman maun mukaan, ja siihen kuuluu myös suola.
Vilkaisin reseptiä ja mauttomuus voisi ehkä johtua siitä ettei pohjassa ole lainkaan suolaa ja tonnikala on vedessä olevaa. Lisäisin täytteeseen myös puolikkaita kirsikkatomaatteja ja vaihtaisin kermaviilin ruokakermaan koska pohjassakin on jo mautonta kermaviiliä.
Miten avuttomia ihmiset oikeesti on.
Jos sitä suolaa tykkää syödä paljon sitä voi lisätä. Tonnikala on muutenkin suolaista. Sen suolaisuus riittää vähän suolaa käyttäville ihmisille. Avuttomille nykypäivän ihmisille pitää lisätä reseptin loppuun. Jos tykkäät suolaisemmasta nakkaa sitä pohjaan 1 tl. Jos tykkäät vielä enemän suolaisesta laita sitä myös kermaviiliin, tonnikalaan ja pohjaan desi.
Pippurisemman version saat mustapippurirouheella. 1 tl täytteeseen tai kolme. Ja tulisen saat laittamalla 1- 5 chilipalkoa mielesi mukaan.
Ärsyttäs kokata reseptejä pilkkua viitaten.
No dippaa se resepti siihen maustekastikkeeseen!
Vierailija kirjoitti:
No, mitä laitoit täytteeseen mausteeksi?
Täytteen maustoin oman maun mukaan ja täyte oli hyvää. Mutta tuo pohja oli ihan karmea. Se paisui uunissa aika paksuksi ja se ei maistunut yhtään miltään. Ihmettelin jo reseptiä tehdessä, että onko pohjan ohjeesta unohtunut suola.
Ohjeessa siis tuo pohjan resepti on huono. Itse olen yleensä tehnyt pohjan kaurahiutaleista, vehnäjauhoista, leivinjauheesta, suolasta, oliiviöljystä ja vedestä. Joskus jotain voimakasta juustoa raasteena pohjaan sekaan. Nyt tein tuolla huonolla ohjeella ja hälytyskellot olisi pitänyt soida, kun pohjan aineita luki.
En ikinä tee suolaisen piirakan pohjataikinaa ilman perunamuussijauhetta, on aivan eri sfääreissä piirakkapohja maku, kun siinä on vehnäjauhojen kaverina esim.Mummon muusijauhetta n.0,5-1dl.
Ja mitä tonnikalaan tulee niin se vedessä olevahan on aivan mautonta puusälettä, öljyssä olevaa ehdottomasti, kun ruokaa/piirakkaa tekee. Ja linkin piirakassa käyttäisin mausteena ainakin Välimeren yrttiseosta.
Mää tein kerran jotain "maailman parhaimmaksi kehuttua kanakastiketta" ja ei ollut kovinkaan erikoista. Reseptien nimet on ainakin ylireagoituja.
No, mitä laitoit täytteeseen mausteeksi?