Kotimaiset vihannekset on talvella vain rikkaiden ruokaa
Kommentit (18)
Belgian ja Puolan vihannekset nam nam! Mautonta vesiliejua (jäähilettä kaikissa!)
Kotimaisia kasviksia voi kasvattaa itsekin. Juureksia saa syksyllä kaupasta edullisesti. Ne voi raastaa tai esikeittää kuutioiksi ja sitten pakastaa. Raasteet syömme laatikkoruokien lisänä ja kuutiot käytämme keitoissa.
Lantulla ja porkkanalla sitä on ennenkin eletty ja ihan kotimaista. Ja sipulia.
Ei niissä ole juuri mitään välttämätöntä ihmiselle, se on vain sitä väriä lautaselle. Kuituja ja vitamiineja saa muualtakin.
Höpö höpö. Hyvin pystyy ostamaan, kun ei niitä kuitenkaan kilotolkulla kuussa syödä.
t. työtön
Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.
Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.
Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.
Kotimaisia vihanneksia on lähinnä kurkku ja tomaatti. Kummassakaan ei ole mitään välttämätöntä, mitä ei saisi jostain muusta kasviksesta. Juurekset ovat talvella edullisia.
On vai?
Ostin tänään mm 1kg kotimaisia tomaatteja, paprikan, perunoita, salaattia, lehtikaalta, punajuuria, kelta,-ja punasipulia, porkkanoita jne+hedelmistä keltaisia kiiwejä, omenoita, rypälerasian, Bruno klementiinejä, luumuja ja päärynöitä, eihän niihin mennyt kuin n.55€.
Ostin tällä viikolla palsternakkaa, punajuurta ja perunaa. Hintaa tuli alle 3€ ja niistä saa useamman ruuan. Toki aterian kokonaishinta on suurempi, koska ruokaan tulee muutakin kuin mainittuja. Nuo vain olivat aterian halvimmat raaka-aineet. Ja kotimaisia.
Vierailija kirjoitti:
On vai?
Ostin tänään mm 1kg kotimaisia tomaatteja, paprikan, perunoita, salaattia, lehtikaalta, punajuuria, kelta,-ja punasipulia, porkkanoita jne+hedelmistä keltaisia kiiwejä, omenoita, rypälerasian, Bruno klementiinejä, luumuja ja päärynöitä, eihän niihin mennyt kuin n.55€.
Missä päin Suomea kasvaa kiiwejä, rypäleitä, Bruno klementiinejä? Tai marraskuussa luumuja ja päärynöitä? Ja oliko nuo muutkaan kotimaisia?
Riippuu mitä vihanneksia ostat. Liha on kalliimpaa kuin suurin osa kotimaisistakin vihanneksista edelleen, joten jos säästää haluat niin siinä kohde.
Vierailija kirjoitti:
Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.
Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.
Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.
Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.
Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.
Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.
Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.
Juuri näin. Toki noissa auringonkukan siemenissä olisin varovainen, salmonellan vuoksi. Muutenkin idätys on ihan loistava tapa, kunhan välineet ovat puhtaat. Kaupasta ostettavat idätetyt mung-rucola yms. idut ovat todella kalliita. Sama juttu niissä pikkusalaattipusseissa.
Vierailija kirjoitti:
Kotimaisia kasviksia voi kasvattaa itsekin. Juureksia saa syksyllä kaupasta edullisesti. Ne voi raastaa tai esikeittää kuutioiksi ja sitten pakastaa. Raasteet syömme laatikkoruokien lisänä ja kuutiot käytämme keitoissa.
Juureksia nyt ei kannata pakastella. Niitä saa kaupasta koko talven ihan sopuhintaan. Niitä kun ei kasvatella kasvihuoneissa. Kasvihuonetuotteet on kalliita; tomaatit, kurkut, salaatit jne. ei juurekset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Anteeksi nyt, mutta kotimaiset juurekset ovat halpoja. Minä syön tänään kaalilaatikkoa, itse keittämiäni punajuuria ja puolukkasurvosta.
Tiedän, että köyhyys ei ole kivaa, mutta kurkku ja tomaatti läpi talven eivät ole mikään ihmisoikeus tai edes hyvää.
Kohta alkaa idätyskausi. Tarvitset linssejä, mungpapuja, lasipurkin ja siivilän. V. 1923 syntynyt mumminikin idätti talvisin. Halpaa ja tuoretta.
Samaa mieltä! Lisäksi kasvatan talvisin ikkunalaudalla auringonkukan ja herneen versoja; hyvänmakuisia, edullisia.
Juuri näin. Toki noissa auringonkukan siemenissä olisin varovainen, salmonellan vuoksi. Muutenkin idätys on ihan loistava tapa, kunhan välineet ovat puhtaat. Kaupasta ostettavat idätetyt mung-rucola yms. idut ovat todella kalliita. Sama juttu niissä pikkusalaattipusseissa.
Teen kg linssipaketista 8 krt linssikeiton. Idätys on se juttu. Linssit ei ole kotimaisia, mutta halpa raaka-aine joka tapauksessa.
Sekaan mausteita, sipulia ja porkkanaa tomaattimurskan lisäksi
Ainahan ne on kalliita kun pitää kasvihuoneessa kasvattaa