"Vatkaa voi ja sokeri", tarvitseeko tähän välttämättä konetta?
Kommentit (9)
Onnistuu käsinkin. Puukauha olis hyvä.
Terveisin sähkötön lapsuus ja kodinkoneeton avioliiton alkukin vielä.
Kauemminhan se kestää kuin koneilla
Vierailija kirjoitti:
Usein on ohjeena että "nypi voi" sinne sokerin tai jauhojen sekaan. Kun voi/margariini on oikein löysää, sen voi vatkata sokeriin ihan käsipelillä. Liian kova ja tymäkkä rasva ei oikein sekoitu kunnolla.
Nyppimisellä tavoitellaan toisenlaista rakennetta leivonnaiseen kuin mitä vatkaamalla, ettei tarkoita samaa.
Jos puhutaan vaahdottamisesta, se on kyllä käsipelillä raskasta, toki ei mahdotonta.
Nypittävät jutut (yleensä voi ja jauhot) on eri asia, eikä silloin ole tarkoituskaan saada mitään kuohkeaksi.
Vierailija kirjoitti:
Onnistuu käsinkin. Puukauha olis hyvä.
Terveisin sähkötön lapsuus ja kodinkoneeton avioliiton alkukin vielä.
Kauemminhan se kestää kuin koneilla
Suosittelen siirtymistä puukauhasta teräksiseen vispilään, jolla on helppo vatkata mm. kuohukerma kermavaahdoksi tai tehdä pannukakkutaikina. Vispilää voi käyttää myös puuron hämmentämiseen siinä alkuvaiheessa.
https://www.ikea.com/fi/fi/p/idealisk-vispilae-2-kpl-ruostumaton-teraes…
Vispilänkauppaa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onnistuu käsinkin. Puukauha olis hyvä.
Terveisin sähkötön lapsuus ja kodinkoneeton avioliiton alkukin vielä.
Kauemminhan se kestää kuin koneillaSuosittelen siirtymistä puukauhasta teräksiseen vispilään, jolla on helppo vatkata mm. kuohukerma kermavaahdoksi tai tehdä pannukakkutaikina. Vispilää voi käyttää myös puuron hämmentämiseen siinä alkuvaiheessa.
https://www.ikea.com/fi/fi/p/idealisk-vispilae-2-kpl-ruostumaton-teraes…
Kermavsahdon vatkaaminen on eri asia kuin voin ja sokerin. Puuhaarukka on siihen paras, metallivispilä vääntyy jo alkumetreillä ja voi takertuu paakuiksi vispilän sisälle.
Toki voi käsinkin vatkata, mutta voin pitää olla melkoisen pehmeää. Ja tosiaan, voi saattaa paakkuuntua möntiksi sinne vispilän sisään.
Vaahdotan aina käsin. Voin pitää olla pehmeää, eikä siinä mene kuin muutama minuutti.
Usein on ohjeena että "nypi voi" sinne sokerin tai jauhojen sekaan. Kun voi/margariini on oikein löysää, sen voi vatkata sokeriin ihan käsipelillä. Liian kova ja tymäkkä rasva ei oikein sekoitu kunnolla.