Osaako kukaan tehdä vanhoja kunnon nekkukarkkeja?
Kommentit (3)
* 2 dl kuohukermaa
* 2 dl siirappia
* 2 dl sokeria
* (1 dl manteli- tai pähkinärouhetta)
Valmistus
1. Sekoita kaikki aineet mantelirouhetta lukuunottamatta paksupohjaisessa kattilassa.
2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Keitä seosta noin 1 h, kunnes se on sitkeää.
3. Tee hyytymiskoe pudottamalla pisara seosta kylmään veteen. Jos se hyytyy sormissa pyöriteltäväksi palloksi, on keitos valmis.
4. Sekoita joukkoon halutessasi manteli- tai pähkinärouhe.
5. Kaada pieniin karamellimuotteihin tai leivosvuoista tehtyihin nekkumuotteihin.
Tikkunekkuja voit tehdä seuraavasti: Leikkaa leivinpaperista 8 x 12 cm paloja. Tee niistä pieniä tötteröitä ja kiinnitä teipillä. Teippi kannattaa pyörittää tötterön ympäri siten, että se menee itsensä päälle, sillä teippi ei tartu kunnolla kiinni leivinpaperiin. Pane tötteröt kulhoon, jossa on suolaa tai sokeria (tai lunta!) pitämässä tötteröitä pystyssä. Kaada nekkumassa tötteröihin ja pistä cocktailtikku pystyyn jokaiseen nekkuun, kun massa on kiukan jähmettynyt.
Mukava pieni joululahja - varsinkin lapsiystäville!
eikun keittelemään, pitääkö sen kiehahdella toi koko tunti? Palaako herkästi pohjaan?
Nyyh...auttakaa nyt raskausmielitekoista