Illanistujaiset ja ruokarajoitteisten huomiointi
Mitä ihmettä keksin laittaa, kun paikalle tulee ainakin vegaani, gluteeniyliherkkä, amk-lainen, laktoositon ja karppaaja? Onko parempi tehdä paljon erilaisia ruokia, joista jokainen pystyy syömään ainakin puolia vai sitten yrittää keksiä sapuskat, jotka käyvät jokaiselle rajoitteiselle? Miten olette toimineet?
Kommentit (21)
Minulle oli ihan uusi tieto, että amk-laisilla on ihan oma ruokavalio.
Meillä tarjolla olisi lihapullia ja jotain salaattia, lisäksi leipää ja levitettä. Ei illanistujaisissa tarvitse miettiä, saako kaikki tarvitsemansa proteiinit tai onko kaikille kaikkea. Riittää, että jokaiselle on jotain. Tosin aika usein kuittaan tarjoilun tuoreilla sämpylöillä. Meille tulevat tietävät, että tarjolla ei ole pitopöytää.
Vierailija kirjoitti:
Uunivihannekset yrttisellö kasviöljykastikkeella, proteiiniksi tofu ja lisukkeeksi vihersalaatti. Käy noille kaikille.
Eihän amkki tofua syö. Sehän on vegeä. Pitää olla LIHAA.
Sipsiä, karkkia, viinaa ja viiniä, olutta, hedelmiä, mutakakkua
Vierailija kirjoitti:
Minulle oli ihan uusi tieto, että amk-laisilla on ihan oma ruokavalio.
Niin mullekin. t:amk:ssa opiskeleva
Sano että on nyyttikestit. Näin ei tarvitse miettiä ja jokainen tuo omat sapuskansa.
Laittaain tortilloja, lihalla ja vaikka nyhtiksellä, kasviksia, juustoja ja kastikkeita reilusti. Kukin syö mitä lystää.
Nyyttärit. Sanoisin että bileet ovat sellaisella teemalla, että jokainen tuo jotain tarjottavaa, joka sopii itselle ja muille. Itse tarjoaisin kahvia ja parit drinkit.
En tiedä, mitä karppaaja tai joku amk syö, mutta tekisin ehkä jotain salaattia, missä aineet ovat kaikki eri kipoissa ja jokainen voi koota mieleisensä. Ja sen kanssa leipää ja levitettä. Leipiä nyt saa gluteenittomana valmiinakin. Kipoissa voisi perinteisten tomaattien, kurkun ja salaatin lisäksi olla vaikka tonnikalaa, kanapaloja, leivitettyä tofua, juustopaloja ja raejuustoa, ananasta, retiisiä, artisokkaa, fetaa ja varmaan moni muukin vaihtoehtoisesti käy, nämä nyt tuli mieleen äkkiseltään.
Vierailija kirjoitti:
Meillä tarjolla olisi lihapullia ja jotain salaattia, lisäksi leipää ja levitettä. Ei illanistujaisissa tarvitse miettiä, saako kaikki tarvitsemansa proteiinit tai onko kaikille kaikkea. Riittää, että jokaiselle on jotain. Tosin aika usein kuittaan tarjoilun tuoreilla sämpylöillä. Meille tulevat tietävät, että tarjolla ei ole pitopöytää.
Ei tosiaan tarvitse miettiä mitään proteiineja. Olen laittanut ruokaa jo yli 30 vuotta ja järjestänyt vaikka mitä juhlia, enkä ole proteiineja miettinyt. Se on joku uusi uskonto, ennen laitettiin vain hyvää ruokaa, se riitti.
Ei ole ruokarajoitteisia. On vaan lapsen tasolle jääneitä huomionhakuisia "aikuisia".
Tortilloja, kaikki aineet eri astioissa
Mikä on gluteeniyliherkkä? Onko sama kuin keliakia,
En tiedä mutta toivottavasti osaat oikeasti ottaa ks rajoitukset huomioon, etkä lähde pelleilemään toisten terveydellä.
Minusta oli kivaa osallistua juhliin jossa tarjottavat "sopi" kaikille vaikka ruokarajoitteisia olikin vain yksi joka joutui seuraavana aamuna sairaalaan kun "maidottoman" kakun valmistuksessa oli käytetty tavallista margariinia.
"niin mutta käytin floraa ja sehän on kasvisrasvaa"
Niinpä.. Muuten olisin jokseenkin ymmärtänyt erehdyksen, mutta samainen tyyppi oli mainostanut kuinka EskoPetterillä mitään allergiaa oo tai ei ainakaan niin pahaa kun "mitään ei sattunut".
Kaikki tarjottavat erikseen, paitsi ne uunijuurekset, joista valmistat kaikille sopivia. Siitä sitten itse kukin voi valita mieleistään syötävää.
Vierailija kirjoitti:
En tiedä mutta toivottavasti osaat oikeasti ottaa ks rajoitukset huomioon, etkä lähde pelleilemään toisten terveydellä.
Minusta oli kivaa osallistua juhliin jossa tarjottavat "sopi" kaikille vaikka ruokarajoitteisia olikin vain yksi joka joutui seuraavana aamuna sairaalaan kun "maidottoman" kakun valmistuksessa oli käytetty tavallista margariinia.
"niin mutta käytin floraa ja sehän on kasvisrasvaa"
Niinpä.. Muuten olisin jokseenkin ymmärtänyt erehdyksen, mutta samainen tyyppi oli mainostanut kuinka EskoPetterillä mitään allergiaa oo tai ei ainakaan niin pahaa kun "mitään ei sattunut".
Alkoiko sitä pierettää?
Esimerkiksi salaattiainekset erilliseen astioihin ja öljy- ja balsamico-pullo viereen. Gluteeniton voi jättää krutongit ja patongin väliin, vegaani voi jättää juustot väliin jne.
Karppaajalta kyllä vähän tylyä, jos syö kaikkien kalat tai juustot ja korvaa ruoan kaikkein kalliimmilla raaka-aineilla. Karppaus on sen verran suhteellista että millä päivän aterialla hiilihydraattinsa syö että pärjää kaikella.
Monta sorttia tarjottavaa niin löytyy syötävää.
Uunivihannekset yrttisellö kasviöljykastikkeella, proteiiniksi tofu ja lisukkeeksi vihersalaatti. Käy noille kaikille.