Miltä valkoposkihanhi maistuu? Tuossa niitä lentelee pellon yllä n 5000 hanhen porukka. Jos jonkun serkun kaima esim maistanut?
Hyvin harvinainen lintu, ja syödähän sitä ei saa.
Kommentit (36)
Vierailija kirjoitti:
Virossa ihan vapaata riistaa.
Virossa supikoiratkin on vapaata riistaa. Metsästetään lähinnä turkiksen takia.
Vierailija kirjoitti:
No miksi ei meillä??? Ymmärrä en.
Tätä ne siellä virossakin nauraa. :D
Teurasta pari ja kerro meillekin oliko hyvää. Niitä on ihan liikaa. Vie vaikka ahvenverkot "kuivumaan" 😂
Suomi on kuin Venezuela, joka ideologian nimissä kurjistetaan vauraasta maasta muutamassa vuodessa kehitysmaiden tasolle.
Eiköhän se maistu suht samalta kuin muutkin hanhet. Riistamainen maku ja tummempi liha kuin kanalla. Maku ehkä jossain hirvenlihan ja kalkkunan välimaastossa.
Olen ihan luvallisesti yhden syönyt. Lintuna parhaan kokoinen, sorsa on vähän pieni koko perheelle ruuaksi, muut hanhet taas vähän liian isoja, tuo on täydellisen kokoinen. Liha muistuttaa enemmän sorsaa kuin ainakaan kanadanhanhea, jonka liha on yleensä sitkeää kuin saapas, valkoposken liha oli pehmeämpää ja makuna todella lähellä juuri sorsaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Virossa ihan vapaata riistaa.
Virossa supikoiratkin on vapaata riistaa. Metsästetään lähinnä turkiksen takia.
Niin ne on Suomessakin. Haittaeläimeksi luokiteltu.
Ovat ainakin herkullisen näköisiä. Kovasti tekisi mieli maistaa, kun tykkään muistakin riistalinnuista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Virossa ihan vapaata riistaa.
Virossa supikoiratkin on vapaata riistaa. Metsästetään lähinnä turkiksen takia.
Onkohan kukaan syönyt supikoiraa?
Ei varmasti mikään varsinainen kulinaristinen nautinto, mutta menisi ehkä vaihtoehtona nälkäkuolemalle?
Vierailija kirjoitti:
No miksi ei meillä??? Ymmärrä en.
Viljasato pienenee ja nälänhädän pystytys etenee. Varsinainen tarkoitus on tuottaa orjuus. Etenevä sukupuuttokehityksemme käy aikakilpaa riistäjävaltaa vastaan.
Vierailija kirjoitti:
Olen ihan luvallisesti yhden syönyt. Lintuna parhaan kokoinen, sorsa on vähän pieni koko perheelle ruuaksi, muut hanhet taas vähän liian isoja, tuo on täydellisen kokoinen. Liha muistuttaa enemmän sorsaa kuin ainakaan kanadanhanhea, jonka liha on yleensä sitkeää kuin saapas, valkoposken liha oli pehmeämpää ja makuna todella lähellä juuri sorsaa.
"Luvallisesti?" Kuinka sait jonkun luvan?
Nehän on pakko hävittää muutoin kuin syömällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen ihan luvallisesti yhden syönyt. Lintuna parhaan kokoinen, sorsa on vähän pieni koko perheelle ruuaksi, muut hanhet taas vähän liian isoja, tuo on täydellisen kokoinen. Liha muistuttaa enemmän sorsaa kuin ainakaan kanadanhanhea, jonka liha on yleensä sitkeää kuin saapas, valkoposken liha oli pehmeämpää ja makuna todella lähellä juuri sorsaa.
"Luvallisesti?" Kuinka sait jonkun luvan?
Nehän on pakko hävittää muutoin kuin syömällä.
Vaikka ulkomailla missä sitä syödään siinä kuin muutakin riistaa. Ja jos käyt vaikka Virossa metsällä(aika suosittuja metsästysmatkoja. Mm. Villisikajahdit), niin kyllä sieltä saaliinsa saa kotiin tuoda ja syödä.
Vierailija kirjoitti:
Olen ihan luvallisesti yhden syönyt. Lintuna parhaan kokoinen, sorsa on vähän pieni koko perheelle ruuaksi, muut hanhet taas vähän liian isoja, tuo on täydellisen kokoinen. Liha muistuttaa enemmän sorsaa kuin ainakaan kanadanhanhea, jonka liha on yleensä sitkeää kuin saapas, valkoposken liha oli pehmeämpää ja makuna todella lähellä juuri sorsaa.
Kuulostaa hyvältä
Vierailija kirjoitti:
Olen ihan luvallisesti yhden syönyt. Lintuna parhaan kokoinen, sorsa on vähän pieni koko perheelle ruuaksi, muut hanhet taas vähän liian isoja, tuo on täydellisen kokoinen. Liha muistuttaa enemmän sorsaa kuin ainakaan kanadanhanhea, jonka liha on yleensä sitkeää kuin saapas, valkoposken liha oli pehmeämpää ja makuna todella lähellä juuri sorsaa.
Kiitos vastauksesta joka itseänikin kiinnosti eikä se mitä esim. Virossa tapahtuu. En mitenkään yllytä rikokseen mutta tässä voisi olla ratkaisu ainakin kolmeen ongelmaan joista eräät ovat ruuan hinnannousu ja työllisyys. Miettiä voi myös kuinka näistä tekee liikkiötä rääkkäämättä eli ilman kärsimystä päästetään päiviltä, eläinrääkkäyshän on paitsi tarpeetonta myös kiellettyä.
Kuulemma hyviä. Noita syödään itä-Euroopassa ja Balkanilla. Kaverin slovakialainen äiti nappasi kerran Ruotsissa tuollaista kaulasta kiinni uimarannalla, että nämä on hyviä, otetaan ja tehdään ruokaa. Ihmiset olivat katsoneet pitkään. Eivät kuitenkaan tehneet ruokaa, tyttärensä oli pyytänyt vapauttamaan hanhen kun ihmiset tuijotti.
Terve vaan tutuille. 😁
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Virossa ihan vapaata riistaa.
Virossa supikoiratkin on vapaata riistaa. Metsästetään lähinnä turkiksen takia.
Onkohan kukaan syönyt supikoiraa?
Ei varmasti mikään varsinainen kulinaristinen nautinto, mutta menisi ehkä vaihtoehtona nälkäkuolemalle?
Kyllä käärmettäkin vetää, haju on sangen ankara mutta maku viipyilevän notkea. Räkättirastaan rintapalatkin vetää tosimies eikä ihan älyttömintä ole. Veikkaan että nugetiksi huijaamalla (eteläkorealaiseen tapaan vaikka) leivittämällä ja friteeraamalla voi melkein mitä vaan lihaa tai lihaan verrattavissa olevaa Road killiä ym saada menemään hyvinkin. Tietty rapamahalle mennyttä pidän kompostin voittona kaikissa tapauksissa.
Virossa ihan vapaata riistaa.