Ravitsemusterapeutti moittii nuudeleita vaikka onhan se aina tiedetty että ovat epä-ruokaa vailla mitään ravintoarvoja
HS vertailun mielenkiintoisin löytö oli kiinalainen nuudelipussi, jonka suolapitoisuus oli huimat 3,6 prosenttia, siis yhdestä annoksesta melkein koko päivän suolakiintiö täyteen!
Kommentit (16)
Syön täysjyvänuudeleita joiden ainesosaluettelo on: TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHO (98%), suola, KANANMUNA. Saattaa sisältää pieniä määriä soijaa, seesamia ja maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Syön täysjyvänuudeleita joiden ainesosaluettelo on: TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHO (98%), suola, KANANMUNA. Saattaa sisältää pieniä määriä soijaa, seesamia ja maitoa.
Ap tarkoittaa pieniä annos- tai kuppinuudelipusseja, joissa on valmiina mausteet ja öljyt. Ovat eri asia kuin käyttämäsi nuudeli.
No eihän noita joka päivä syö muutenkaan. Joskus ihan ok pikaruokaa.
Matalan verenpaineen takia suolan määrä ei haittaa
Vierailija kirjoitti:
No eihän noita joka päivä syö muutenkaan. Joskus ihan ok pikaruokaa.
juu et sinä varmastikaan mutta kuten jutussakin todetaan, monet teinit ja nuoret syö jatkuvasti pikkunälkään ja korvaa joskus jopa kokonaisen aterian niillä. Ravintoarvot aika lailla nollissa ja rutosti lisäaineita ja suolaa sekä palmuöljyä.
Voihan pikanuudeleita syödä aina joskus kun on kiire. Muistan kun olin ala-asteikäinen niin syötiin pikanuudeleita iltapalaksi ehkä kerran kahdessa viikossa tai kuukaudessa ja sekaan laitettiin kasviksia. Teininä en tainnut syödä yhtään ja aikuisena syön tosi harvoin. Trendi taitaa olla nykyään sellainen, että niitä vedetään joka päivä tai ainakin useamman kerran viikossa niin se ei todellakaan ole ok. Varsinkaan jos sekaan ei laita mitään kasviksia tai proteiinia.
Pikanuudeleitakin on joka lähtöön. Korealaiset parhaita. Seassa tulee vihanneksia ja jopa sieniä.
Sanat nuudeli ja puudeli muistuttavat jostain syystä toisiaan, miksi.
Finelin mukaan nuudeleissa on runsaasti rautaa, ja myös enemmän kuituja kuin kasviksissa keskimäärin.
Suola ei haittaa, koska mulla on alhainen verenpaine, joka oireilee ikävästi normaalisuolaisela ruokavaliolla. Lääkäri on kehottanut syömään reilusti suolaa, salmiakkia ja lakua.
No jännä kun Aasiassa syödään koko ajan nuudeleita ja aasialaiset elävät kuitenkin todella pitkään. Ja ovat laihoja.
Vierailija kirjoitti:
Pikanuudeleitakin on joka lähtöön. Korealaiset parhaita. Seassa tulee vihanneksia ja jopa sieniä.
Muutama kuivattu vihanneshiutale tekeekin pikanuudeleista tosi terveellisiä... Sitä paitsi korealaiset pikanuudelit on usein isoissa annospusseissa, joten paskaa tulee syötyä kerralla enemmän.
Laitan aina nuudeileihin parsa- tai kukkakaalia reilusti sekaan. Ensin keitän pakaste kukkakaalin, sitten lisään mausteet ja nuudelit. Kaadan veden pois, jonka mukana suurin osa suolaa lähtee.
Valmistan pikanuudelit aina niin, että jätän öljyisen maustepussin käyttämättä ja lisään pelkät jauheena olevat mausteet joukkoon. Lämmitän mikrossa purkillisen papuja, joka lisään lautasella nuudelien joukkoon. Lopuksi laitan sekaan vähän chilikastiketta, ja valmiina on 2 annosta helppoa pikaruokaa. Toinen annos menee kaverille tai jääkaappiin odottamaan myöhempää käyttöä.
Aasialaisilla on erilainen ruuansulatusjärjestelmä. Nehän helevetti voi syödä vaikka levää!
Tosin pitkäikäisimpien alueella ei syödä edes riisiä juurikaan vaan sitä violettia perunaa, mikä sen nimi sitten onkaan?
Pysyn edelleen kannassa, että esim. japanilaiset elävät pitkään, koska ovat keskimäärin pienempiä kuin länsimaalaiset. Pitkät eivät vain yleensä pysy terveenä ja elossa niin hyvin.
yhdessä tuotteessa löytyi melkein 20 e-koodia, aikamoinen määrä kulhollisesta nuudeleita.