Ulkomailla tuoretta leipää syödään sellaisenaan ruoan kanssa, Suomessa leivän päälle laitetaan voita, makkaraa ja juustoa - mistä ero tulee?
Mikä eron taustalla on?
Suomessa leipä käy melkein ateriasta, kun päällä on voita, leikkeleitä ja juustoa.
Muualla maailmassa leipä syödään usein sellaisenaan.
Kommentit (21)
Ruisleipää ei oikein voi syödä sellaisenaan. on niin kuivaa.
Leivän syöminen on aika lailla jäänyt, kun en syö mitään päivän 2-3 aterian välillä. Keittojen kanssa pitää toki leipää olla, mutta sen päälle ei tarvitse laittaa mitään.
Kyllä sielläkin aamiaisleivälle tungetaan vaikka mitä ja sitten voi syödä täytetyn leivän lounaaksi (kuten club sandwich), mikä täällä ei taas ole yleistä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä sielläkin aamiaisleivälle tungetaan vaikka mitä ja sitten voi syödä täytetyn leivän lounaaksi (kuten club sandwich), mikä täällä ei taas ole yleistä.
Silloin jos leivässä on täytteet lounasaikaan niin silloin se on se koko lounas. Ei lisuke.
Eiks siellä monesti kasteta leipää johonkin liemeen, öljyyn tai jopa patonkia viiniin?
Leipä on ihanaa...
Syön aamuisin,lounaalla ja iltapalaksi pari leipäpalasta.
Syödään muuallakin leipiä päällisten kanssa mutta silloin se on yleensä se ruoka. Meillä vedetään kolmioleipiä välipalaksi kun muualla se on lounas.
''Ulkomailla''.
Onko jotenkin hienompaa laittaa leivän päälle hilloa ja maapähkinävoita tai majoneesia, kuin voita ja juustoa.
Muuallakin syödään voileipiä,mutta ne on ns kerrosvoileipiä. Meillä on ns avoimia voileipiä. On skandinaavinen tapa, tullut Ruotsista= voileipäpöytä= seisova pöytä vrt Tanska smörrebröd.
Kyllä meilläkin syödään leipää ruuan kanssa. Italiassa , Ranskassa leipää syödään salaatin kanssa/ antipastan, alkuruoka.
samahan se on pyyhkiikö sillä leipäsiivulla safkoja lautaselta vai kasaako safkat valmiiksi leivälle. ja oikeasti uskon että syömätapoja on kaikissa maissa useita.
Yleensä tuo keittoon kastettava leipä on maukasta , pehmeää, tuoretta leipää .
Suomessa syödään pitkään säilytettyä kovempaa leipää. Paljon ruisleipää, jota juuri muualla ei.
Vierailija kirjoitti:
Eiks siellä monesti kasteta leipää johonkin liemeen, öljyyn tai jopa patonkia viiniin?
Ei kai viiniin missään. Ruoan kastiketta saatetaan pyyhkiä lautaselta pieneen leipäpalaan.
Mm. Ranskassa syödään baquetteja kaikenlaisilla täytteillä, etenkin rasvaisella juustolla, Portugalissa leivän väliin laitetaan pihvi, Saksassa ja Alankomaissa makkara. Briteissä ja Irlannissa ihan mitä vaan kunhan sen vaalean neliön vaan voi leikata keskeltä kolmioksi. Jne. Että mitkä ovat ne "ulkomaat"?
Vierailija kirjoitti:
Muuallakin syödään voileipiä,mutta ne on ns kerrosvoileipiä. Meillä on ns avoimia voileipiä. On skandinaavinen tapa, tullut Ruotsista= voileipäpöytä= seisova pöytä vrt Tanska smörrebröd.
Kyllä meilläkin syödään leipää ruuan kanssa. Italiassa , Ranskassa leipää syödään salaatin kanssa/ antipastan, alkuruoka.
Kyllä sitä syödään muuallakin aterioilla ja pääruoankin kanssa, mutta ilman täytteitä.
ja amerikkalaisittain kilo voita ja juustoa pohjiksi
...mitäs ne sandwichit sitte on, ku niihin tungetaan vähän kaikkea? eikö ne ole leipää ollenkaa
Vierailija kirjoitti:
Mm. Ranskassa syödään baquetteja kaikenlaisilla täytteillä, etenkin rasvaisella juustolla, Portugalissa leivän väliin laitetaan pihvi, Saksassa ja Alankomaissa makkara. Briteissä ja Irlannissa ihan mitä vaan kunhan sen vaalean neliön vaan voi leikata keskeltä kolmioksi. Jne. Että mitkä ovat ne "ulkomaat"?
Ranskassa se on aterioilla ilman täytettä eikä laiteta juustoa leivän päälle.
Jos on täytetty patonki niin se on kokonainen ateria.
Suomessa leipä saattaa olla sellainen mitä syödään myös ruokien välissä välipaloina.