Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ulkomailla tuoretta leipää syödään sellaisenaan ruoan kanssa, Suomessa leivän päälle laitetaan voita, makkaraa ja juustoa - mistä ero tulee?

Vierailija
25.09.2022 |

Mikä eron taustalla on?
Suomessa leipä käy melkein ateriasta, kun päällä on voita, leikkeleitä ja juustoa.
Muualla maailmassa leipä syödään usein sellaisenaan.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa leipä saattaa olla sellainen mitä syödään myös ruokien välissä välipaloina.

Vierailija
2/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipää ei oikein voi syödä sellaisenaan. on niin kuivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivän syöminen on aika lailla jäänyt, kun en syö mitään päivän 2-3 aterian välillä. Keittojen kanssa pitää toki leipää olla, mutta sen päälle ei tarvitse laittaa mitään.

Vierailija
4/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eväsleivistä?

Vierailija
5/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sielläkin aamiaisleivälle tungetaan vaikka mitä ja sitten voi syödä täytetyn leivän lounaaksi (kuten club sandwich), mikä täällä ei taas ole yleistä.

Vierailija
6/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kulttuurierosta se tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyllä sielläkin aamiaisleivälle tungetaan vaikka mitä ja sitten voi syödä täytetyn leivän lounaaksi (kuten club sandwich), mikä täällä ei taas ole yleistä.

Silloin jos leivässä on täytteet lounasaikaan niin silloin se on se koko lounas. Ei lisuke.

Vierailija
8/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eiks siellä monesti kasteta leipää johonkin liemeen, öljyyn tai jopa patonkia viiniin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leipä on ihanaa...

Syön aamuisin,lounaalla ja iltapalaksi pari leipäpalasta.

Vierailija
10/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syödään muuallakin leipiä päällisten kanssa mutta silloin se on yleensä se ruoka. Meillä vedetään kolmioleipiä välipalaksi kun muualla se on lounas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

''Ulkomailla''.

Onko jotenkin hienompaa laittaa leivän päälle hilloa ja maapähkinävoita tai majoneesia, kuin voita ja juustoa.

Vierailija
12/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muuallakin syödään voileipiä,mutta ne on ns kerrosvoileipiä. Meillä on ns avoimia voileipiä. On skandinaavinen tapa, tullut Ruotsista= voileipäpöytä= seisova pöytä vrt Tanska smörrebröd.

Kyllä meilläkin syödään leipää ruuan kanssa. Italiassa , Ranskassa leipää syödään salaatin kanssa/ antipastan, alkuruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

samahan se on pyyhkiikö sillä leipäsiivulla safkoja lautaselta vai kasaako safkat valmiiksi leivälle. ja oikeasti uskon että syömätapoja on kaikissa maissa useita.

Vierailija
14/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä tuo keittoon kastettava leipä on maukasta , pehmeää, tuoretta leipää . 

Suomessa syödään pitkään säilytettyä kovempaa leipää. Paljon ruisleipää, jota juuri muualla ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Eiks siellä monesti kasteta leipää johonkin liemeen, öljyyn tai jopa patonkia viiniin?

Ei kai viiniin missään. Ruoan kastiketta saatetaan pyyhkiä lautaselta pieneen leipäpalaan.

Vierailija
16/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mm. Ranskassa syödään baquetteja kaikenlaisilla täytteillä, etenkin rasvaisella juustolla, Portugalissa leivän väliin laitetaan pihvi, Saksassa ja Alankomaissa makkara. Briteissä ja Irlannissa ihan mitä vaan kunhan sen vaalean neliön vaan voi leikata keskeltä kolmioksi. Jne. Että mitkä ovat ne "ulkomaat"?

Vierailija
17/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muuallakin syödään voileipiä,mutta ne on ns kerrosvoileipiä. Meillä on ns avoimia voileipiä. On skandinaavinen tapa, tullut Ruotsista= voileipäpöytä= seisova pöytä vrt Tanska smörrebröd.

Kyllä meilläkin syödään leipää ruuan kanssa. Italiassa , Ranskassa leipää syödään salaatin kanssa/ antipastan, alkuruoka.

Kyllä sitä syödään muuallakin aterioilla ja pääruoankin kanssa, mutta ilman täytteitä.

Vierailija
18/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja amerikkalaisittain kilo voita ja juustoa pohjiksi

Vierailija
19/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

...mitäs ne sandwichit sitte on, ku niihin tungetaan vähän kaikkea? eikö ne ole leipää ollenkaa  

Vierailija
20/21 |
25.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mm. Ranskassa syödään baquetteja kaikenlaisilla täytteillä, etenkin rasvaisella juustolla, Portugalissa leivän väliin laitetaan pihvi, Saksassa ja Alankomaissa makkara. Briteissä ja Irlannissa ihan mitä vaan kunhan sen vaalean neliön vaan voi leikata keskeltä kolmioksi. Jne. Että mitkä ovat ne "ulkomaat"?

Ranskassa se on aterioilla ilman täytettä eikä laiteta juustoa leivän päälle.

Jos on täytetty patonki niin se on kokonainen ateria.