Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hullua, olen allergisoitunut porkkanalle

Vierailija
21.09.2022 |

Myös keitetylle ja oireena on hillitön korvien kutina jo pikku palasestakin.

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletko kokeillut pakastamista? Se poistaa allergeeneja joistakin asioista.

Vierailija
2/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oksalaatit aiheuttaa kutinaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sinulla ei vielä ole koivuallergiaa, niin ensi keväänä on.

Vierailija
4/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oletko kokeillut pakastamista? Se poistaa allergeeneja joistakin asioista.

Oireilen myös pakkasessa olleille porkkanoille.

Vierailija
5/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulle tulee juureksista vatsanväänteitä, ellei ole joku pakastepussi jossa tutkittu laatu ja kuorettomia. 

Vierailija
6/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on kerrassaan uskomatonta

Enkä minä usko sitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi olla myös hyönteis tai rikkaruoho myrkky jonka jäänteitä jää siihen porkkanaan

Vierailija
8/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä hullua tuossa on? Totta kai porkkanalle voi olla allerginen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on koivuallergia ja nuorempana en voinut syödä raakaa porkkanaa, omenaa, herneitä tai pähkinää. Niistä tuli ihan sairas kutina kurkkuun ja korviin. Ei auttanut vaikka sain Siedätyshoitoa koivuallergiaan. Mutta nyt keski-ikäisenä vain punainen omena aiheuttaa enää tätä kutinaa...vihreitä omenoita voin syödä.

Vierailija
10/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Munkin mielestä on vähän outoa että vasta yli 30 vuotiaana mulle tuli mun ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa allergia: mustat viinimarjat. Tuottavat kurkkuun tukalan olon, melkein kuin happoa söisi.

Enpä minä allergioista mitään tiedä. Mutta arvelen että kaipa ne sitten on sellasia että niitä saattaa joskus millä iällä hyvänsä kehittyä. Ehkä ne saattavat joskus myös kehittyä pois. Ehkä 60 vuotiaana en enää ole mustille viinimarjoille allerginen. Mutta ehkä silloin olen allerginen jollekin muulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Munkin mielestä on vähän outoa että vasta yli 30 vuotiaana mulle tuli mun ensimmäinen ja tähän mennessä ainoa allergia: mustat viinimarjat. Tuottavat kurkkuun tukalan olon, melkein kuin happoa söisi.

Enpä minä allergioista mitään tiedä. Mutta arvelen että kaipa ne sitten on sellasia että niitä saattaa joskus millä iällä hyvänsä kehittyä. Ehkä ne saattavat joskus myös kehittyä pois. Ehkä 60 vuotiaana en enää ole mustille viinimarjoille allerginen. Mutta ehkä silloin olen allerginen jollekin muulle.

Minullekin näitä rajoitteita on alkanut tulla vasta keski-ikäisenä.

Vierailija
12/12 |
21.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen koivuallergian ristiallergiana allerginen todella monelle täällä tavalliselle ruoalle, joista pahin PERUNA. Sitähän on Suomessa vähän joka ruoassa. Porkkana toinen, omenat myös. Mulla ei tosin kypsennettynä onneksi haittaa, mutta esim. perunan tai porkkanan kuoriminen ei onnisttu ellen ota allergialääkettä ennen, aivastuttaa, silmät vuotaa, alkaa kurkku turpoamaan niin että hengitys vaikeutuu. Mulla on käytännössä kaikki nämä koivun tyypilliset ristiallergiat, mikä tekee syömisestä vaikeaa:

Vihannekset:

peruna raakana 

porkkana raakana 

paprika 

palsternakka 

tomaatti 

selleri

Hedelmät (kypsentämättömänä):

omena 

päärynä 

luumu 

kiivi 

persikka

Pähkinä ja manteli

Yleisimmin paikallisia ristireaktio-oireita aiheuttavat mausteet ovat:

pippurit 

kaneli 

inkivääri 

kumina

kurkuma 

sinappi

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kaksi