Mitä tehdä 400g jauhelihasta?
Tänään pitäisi tehdä alkuviikoksi lounaat töihin. Jääkaapista löytyy 400g jauheliha, mitä melko terveellistä siitä tekisi?
- makaronilaatikko sekä lihapullat tulee korvista
- ei mielellään kermaa sisältäviä ruokia
- perus kotiruokaa, eli että en joudu lähtemään kaupan Aasia-hyllylle ostamaan mausteita tms
- ei käsin syötävää kuten erilaiset wrapit. Töissä ei aina ole puhtain ympäristö joten haluan aterimilla syötävää ruokaa
Kommentit (23)
Ajattelin itse tehdä tänään Shepherd's pien. Sopii erinomaisesti lämmitettäväksi ensi viikolla.
400g, jos on nautaa, riittää hyvään burgeriin. Ei siitä sen enempää kannata murehtia.
Paista kuivaksi ja lisää tomaattikastikkeeseen. Syötä jollekin vegaanille, ja ei huomaa eroa. Näin saat hänet elämään muutaman vuoden pidempään!
Jos se on jotain muuta kuin hirven tai peuran lihaa niin heitä roskiin sellainen teurasjäte. Eihän sellaista voi tarjoilla edes koiralle.
Vierailija kirjoitti:
Nistipataa tietysti!
Jauhelihaa ja (sarvi) makaronia sekoitettuna?!
Tekisin yhden mahti pihvin ja söisin sen tänä iltana.
https://www.meillakotona.fi/reseptit/helpot-kaalipyorykat-uunissa
Tai gruusialaista kaalivuokaa
Kaalilaatikko. Riittää koko viikoksi.
Miten olisi kaalilaatikko tai ihan vaan paistinpannulla jauhelihan kanssa kypsennetty kaali eli eräänlainen nistipadan kaaliversio? Kaali on nyt halpaa, ja kaalilaatikko hyvää lämmitettynä.
Lihaperunasoselaatikko, tuo lapsiperheenkin ikisuosikki.
Kaalipata, riisillä tai ilman.
Kummatkin saa annosteltua eväsrasioihin, ja kumpaakaan ei taatusti syödä ilman aterimia.
Täällä on moni ehdotellut kaaliruokia. Itsekin tykkään niistä, mutta vältän ottamasta niitä töihin evääksi. Kaalin haju/tuoksu on voimakas lämmittäessä ja kaikki eivät siitä tykkää. Ei ole kiva, jos esim meidän pieni avokonttori haisee kaalille, kun mikro samassa tilassa
Keitto.