Kellä on enää varaa ostaa lihaa?
Sunnuntaiksi meinasin laittaa jotain liharuokaa mutta kaikki on niin järjettömän kallista että annoin olla. Ei tässä ole enää mitään järkeä.
Kommentit (74)
Osta jauhelihaa ja tee lihapullia.
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Minulla on. Olen yh-äiti eikä lasten isä maksa edes elatusmaksuja. Teen kyllä usein lähemmäs 60 h töitä viikossa..
Mikä pakko sitä lihaa on syödä. Itse en ole ostanut enää muumamaan vuoteen ja ihan hyvin tässä on pärjätty.
Minulla, pienipalkkaisella (brutto 2140)
Varmaan 80%:lla ihmisistä. 10% on kasvissyöjiä ja toinen mokoma niin köyhiä, ettei lihaan ole varaa. Heistäkin suurin osa on itse syyllisiä tilanteeseensa, kun ovat tuhlanneet rahansa johonkin muuhun.
Kala on kallista, liha on ihan ok.
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Isovanhemmatkin olisi ehkä tehnyt härkäpavuista falafeleja eikä syöttänyt niitä rehuina eläimille, jos niistä olisi täällä kuultu. Voisin korvata falafeleilla lihan kokonaan, ovat vaan työläitä tehdä ja valmiina kalliimpia kuin liha.
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Joo, kyllä hernekeitto on erittäin monipuolinen raaka-aine :)
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Minunkin vanhempani muistelevat, miten oli olevinaan köyhää vielä 70-luvullakin, kun piti valita, ostaako kaupasta juustoa vai makkaraa. Samaan aikaan heillä oli uusi Volvo, iso kerrostaloasunto Tampereen keskustassa ja kotiapulainen.
Kyllä minua 90-luvun lamassa työttömänä huvitti heidän "köyhyytensä".
Lihojen kilohinnat voivat tuntua korkeilta. Mutta eihän mitään liharuokaa kai laiteta lautanen täyteen, kun muistetaan ns.lautasmallisuositus, eli lautaselle vain yksi neljäsosa lihaa (tai kalaa ym) puolet kasviksia ja yksi neljäsosa perunaa, pastaa, riisiä tms. Eihän tämä tietenkaan tuon lihan ostohintaa pienennä, mutta voi " tuntua pienemmältä", ainakin minusta.
Täällä nyt on tunnetusti niin paljon hyväosaisia että on varaa ostaa mitä vain kun osakkeet tuottaa niin hyvin.
Lihahan on halpaa kuin saippua. Vertaa kasvisten hintaan kun huomioit ravintoarvot ja sano sitten että liha on kallista. Etenkin joku lehtisalaatti, kilohinta melkein sama kuin jauhelihalla, mutta energiaa ei käytännössä lainkaan ja 99-prosenttisesti pelkkää vettä.
Liha on sentään eläimestä mikä on pitänyt suurella vaivalla kasvattaa, salaatti on pelkkä typerä kasvi. Miten liha edes voi olla niin halpaa, luulisi että paketti jauhelihaa maksaisi ainakin pari kymppiä, mikä olisikin sille oikea hinta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Joo, kyllä hernekeitto on erittäin monipuolinen raaka-aine :)
Hernekeitto ei ole raaka-aine. Herne on raaka-aine.
Osta joku 700g jauheliha Lidlistä -30% tarjouksesta ja tee siitä kattilallinen jauhelihakastiketta, riittää koko viikoksi! Mukaan valkosipulia ja tomaattipyrettä tai tomaattimurskaa. Nautitaan keitettyjen pottujen tai makaronin kanssa.
T. Lidl-mies.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Joo, kyllä hernekeitto on erittäin monipuolinen raaka-aine :)
Hernekeitto ei ole raaka-aine. Herne on raaka-aine.
Nilliti nilliti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat on kertoneet että lihaa oli lähinnä viikonloppuisin. Äidin perhe kalasti niin kalaa oli, isäni kotona jotain perunaa ja ruskeaa kastiketta. Tämä sotien jälkeen.
Me nykyajan länsimaalaiset olemme eläneet käsittämättömän yltäkylläisyyden vuosikymmeniä. Minua ei pelota eikö tunnu käsittämättömältä joutua hieman tinkimään.
Palkokasveista olen osannut tehdä sapuskaa jo aikaisemminkin, hernekeitto, linssit ja kikherneetkin on hyviä raaka-aineita. Eipä ollut jotain falafelejakaan vanhempieni sukupolven nuoruudessa.
Joo, kyllä hernekeitto on erittäin monipuolinen raaka-aine :)
Hernekeitto ei ole raaka-aine. Herne on raaka-aine.
Nilliti nilliti.
Höpsö, perusasioita.
Minulla on varaa vaikka olen työtön. Ei se liha nyt niin kallista ole.