Oikeasti maukkaita ja hyviä kotiruokia edullisesti? Kerro paras halppisruokasi!
Unohtamatta ruoan terveellisyyttä ja monipuolisuutta. Ruokakauppaan meni taas tänää sellainen summa ettei naurata yhtään, vakavaksi vetää ruoan hintojen nousu.
Kaikenlaiset ruoat käy :)
Myös aamu/väliapala/iltapalat.
Kommentit (23)
Kanakeitto (maustamattomista) broilerin koipireisistä alusta lähtien keitettynä. Voi käyttää toki myös pakastekanaa, jos sen kanssa jaksaa jumpata. Liemen keittämiseen menee n. 1-2h. Liemeen lisäksi sipuli ja pari porkkanaa pätkittynä + mausteita oman maun mukaan. Liemen kun siivilöi, niin sinne sitten kiehumaan porkkanaa/sipulia/perunaa( tai makaronia). Kerralla saa ison satsin ja voi vaikka pakastaa osan. t. old school milleniaali, ennen kun joku kerkee rääkymään että tämä on hiton pahaa ruokaa :D Mulle tämä on lapsuudesta tuttua lohturuokaa ja siksi teen sitä välillä itsekin.
Hernekeitto. Keitän kuivista herneistä ison kattilallisen ja pakastan rasioissa. Itse keitetty on minusta parempaa kuin töllihernekeitto.
Kaurapuuro, makaronivelli, hapan silakat.
- Halpaa kalaa ja perunaa. Silakat, sillit yms
- pataruoat mihin kaikki jämät sekaisin ja uuniin tai pataan
Linssit ja pavut on tosi edullisia ja hyviä. Esimerkiksi papupata ja perunaa tai riisiä. Linssikeitto tai linssimuhennos. Mausteiset linssikastikkeet, voi laittaa vaikka porkkanaa tai bataattia sekaan.
Lihamakaroni- ja lihaperunasoselaatikko.
Kaalilaatikko. Pitkään haudutettu kaali on taivaallista. Aamu- ja iltapalana erilaiset puurot. Uunipuuro on ainakin meistä ihanaa. Kaveriksi itse keitettyä kiisseliä.
90-luvulla lapsuudenkodissa syötiin perunoiden kanssa välillä valkokastiketta, jossa oli keitettyjä kananmunia ja vähän palvikinkkua. Minusta se oli ihanaa mutta taisi olla myös vähän pihistelyruokaa.
Pastaa jauhelihatomaattikastikkeessa. Päälle iso kasa juustoraastetta.
Vierailija kirjoitti:
Minä otin käyttöön pitkästä aikaa pakasteseitin. Hyvää tuli uunissa, parsakaalia ja porkkanaa mukaan ja valkokastike päälle.
Paitsi että sei on nykyään kallista :( Itsellänikin siis oli samat suunnitelmat mutta totesin ettei sei enää olekaan halpaa.
Ohrasuurimopuuro ja ruispuolukkapuuro. Puolukoita saa metsästä, ellei raaski ostaa pakasteena.
Lapset rakastaa näitä. Eikä maksa juuri mitään.
Vierailija kirjoitti:
Linssit ja pavut on tosi edullisia ja hyviä. Esimerkiksi papupata ja perunaa tai riisiä. Linssikeitto tai linssimuhennos. Mausteiset linssikastikkeet, voi laittaa vaikka porkkanaa tai bataattia sekaan.
Noita saa etnisistä kaupoista isoissa pusseissa. Tulee halvemmaksi jos syö noita paljon. Linsseistä saa proteiinia vaikka porkkanakeittoon.
Riisin ystävä ostaa riisinsä etnisestä kaupasta. Kaikista paras on kyllä kotona tehty kaalilaatikko. Sitä teen jatkossa useammassa astiassa ja pakastan annoksina. Illalla nostan annoksen jääkaappiin, jonka ei tarvi kuluttaa virtaa yhtä paljon kylmän ylläpitoon kun pakastettu ruoka huolehtii siitä. Termostaattihan pyrkii pitämään jääkaapin tasaisen viileänä.
Paprikakeitto:
Jauhelihaa, purkki Ajvar-kastiketta 2€, noin litra vettä, mausteita oman maun mukaan, lopuksi joukkoon pastaa. Mahtava paprikakeitto tulee.
Kikhernekeitto, siihen voi laittaa kikherneiden lisäksi perunaa, sipulia ja porkkanaa maun mukaan, tomaattimurskaa jos niin haluaa, sekä niitä mausteita mitä kaapista löytyy, chiliä tai yrttejä.
Vaikka makkarapotut. Tai jauhelihakeitto. Sämpylöiden, karjalanpiirakoiden taikka rieskan leipominen ei myöskään maksa juuri mitään.
Keitto: He-ma-pa pussi, jauhelihaa, liemikuutio, riisiä, vettä, mausteita. Lopuksi purkki halvinta sulatejuustoa.
Herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Kanakeitto (maustamattomista) broilerin koipireisistä alusta lähtien keitettynä. Voi käyttää toki myös pakastekanaa, jos sen kanssa jaksaa jumpata. Liemen keittämiseen menee n. 1-2h. Liemeen lisäksi sipuli ja pari porkkanaa pätkittynä + mausteita oman maun mukaan. Liemen kun siivilöi, niin sinne sitten kiehumaan porkkanaa/sipulia/perunaa( tai makaronia). Kerralla saa ison satsin ja voi vaikka pakastaa osan. t. old school milleniaali, ennen kun joku kerkee rääkymään että tämä on hiton pahaa ruokaa :D Mulle tämä on lapsuudesta tuttua lohturuokaa ja siksi teen sitä välillä itsekin.
Monen prosessin jälkeen ei tule halvaksi. Näkyy sähkölaskussa.
Uunimunakas. Sinne saa kaikki roippeet ja rippeet. Jopa makkarakeiton jämät.
Leikkeleiden ja juuston sijaan munavoita jota kevennetty runsaalla määrällä raejuustoa. Mitä loistavin päällinen aamupalaleipiin. Tomaattisiivujen kanssa ihanaa!
Vakinatorttu, aanus donitsi, häpykakku, klittakakku.
Minä otin käyttöön pitkästä aikaa pakasteseitin. Hyvää tuli uunissa, parsakaalia ja porkkanaa mukaan ja valkokastike päälle.