Mikä oliiviöljy sopii parhaiten leivontaan?
Pullaa ajattelin leipoa huomenna, mutta mietin voinko käyttää normia hyvälaatuista oliiviöljyä vai tarvitaanko tuohon jotain erityistä?
Kommentit (7)
oliivipullaa. missä olit kotitaloustunnilla???
Älä käytä oliiviöljyä. Miljoonia lintuja kuolee sadonkorjuun aikana.
Miljoonittain laululintuja joutuu Välimeren seudulla imuroiduksi ja menettää näin henkensä oliivien keräämisen yhteydessä.
"Asiasta uutisoi kuvan kera brittilehti Independent. Myös monia suomalaisia muuttolintuja talvehtii alueella.
Paikallisten tutkijoiden mukaan ilmiö syntyy öisin, kun oliiveja kerätään. Keruuaika on lokakuulta tammikuulle.
Oliivinkeruukoneiden valo sekoittaa lintuja, jotka joutuvat sitten oliivien sekaan. Tutkijoiden mukaan lintumäärä on katastrofaalinen."
Jätä se oliiviöljy kokonaan käyttämättä pullaa leipoessa. Käytä jotain mauttomampaa öljyä kuten auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä, jos öljyä pitää olla.
Jos oliiviöljyä käytät, niin halvin mahdollinen bulkkiöljy on varmaan parasta, siinä ei ole niin voimakas oliivin maku, mikä ei lainkaan sovi pullaan.
Vierailija kirjoitti:
Jätä se oliiviöljy kokonaan käyttämättä pullaa leipoessa. Käytä jotain mauttomampaa öljyä kuten auringonkukkaöljyä tai rypsiöljyä, jos öljyä pitää olla.
Jos oliiviöljyä käytät, niin halvin mahdollinen bulkkiöljy on varmaan parasta, siinä ei ole niin voimakas oliivin maku, mikä ei lainkaan sovi pullaan.
Nimenomaan halpaa, koska öljy kuumenee uunissa. Kylmäpuristettu menisi hukkaan tuollaisessa.
Tavallinen oliiviöljy on paras, ei kannata käyttää esim. ekstra virginiä.
Siitä jää oma makunsa. Ehkä ihan leivontamargariinia laittaisin jos nyt ei voita halua jostain syystä käyttää.