Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi vain epäterveellinen ruoka koukuttaa? Mikä evoluutiossa vialla?

Vierailija
27.08.2022 |

Minkä vuoksi on niin, että kun otan perunalastun tai suolapähkinän, tai jonkun makeisen, välittömästi tekee mieli lisää? Tiedän että se on epäterveellistä ja elimistökään ei noiden nauttimisesta hyödy - päinvastoin.
Sitten kun haukkaan porkkanaa tai naurista, ei tule lainkaan hinkua saada lisää vaikka nuo ovat terveellisiä ja elimistö kiittäisi.
Mikä on ihmisen kehityksessä mennyt vinoon, että mieliteot ovat itsetuhoisia? Eikö normaalin itsesuojeluvaiston pitäisi ohjata käyttäytymistämme järkevämmäksi?
Onko ihmisen kehitys yksinkertaisesti kesken, eli onko odotettavissa että esim. sadantuhannen vuoden päästä, kun ihminen lajina on vakiinnuttanut asemansa paikallaan istuvana, hyvin vähän energiaa kuluttavana eläimenä, ihmisen luontaiset mieliteot ovat terveellisempiä, vähäenergisempiä ja kaikin puolin sopivampia liikkumattomaan elämäntapaan?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvasta ja sokerista saa paljon kaloreita. Joskus se on ollut selviytymisen kannalta hyvä juttu.

Vierailija
2/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on vain suomalaisten ongelma. Kyllä esim Italiassa kaikki ruoka on niin herkullista että se kouluttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tämä on vain suomalaisten ongelma. Kyllä esim Italiassa kaikki ruoka on niin herkullista että se kouluttaa.

Italialaiset mammat on aika pyäreitä kyllä.

Vierailija
4/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Rasvasta ja sokerista saa paljon kaloreita. Joskus se on ollut selviytymisen kannalta hyvä juttu.

Näin varmasti on, mutta uskon että tilanne muuttuu vähitellen kun ihminen jatkaa kehittymistään ihan toisenlaisena, paljon enemmän paikallaan pysyvänä lajina. Voisin kuvitella, että ne vääriä ruokavalintoja tekemät ihmiset vähenevät geenipoolista verrattuna niihin, jotka syövät terveellisesti. On kai oletettavaa, että terveelliset ruokavalinnat edesauttavat hengissä pysymistä ja myös suvun jatkamista. Siksi olettaisin, että persous surkeisiin ruokavalintoihin vähenee pikkuhiljaa sukupolvesta toiseen samalla kun terveellisten elintarvikkeiden sietokyky/niistä nauttiminen kasvaa.

Eli ehkä ja toivottavasti sitten tuhansien vuosien päästä ihmisen luontaiset mieliteot ovat terveysvaatimusten mukaisia(?)

t. AP

Vierailija
5/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivokemiaa. Rasva, suola ja sokeri vaikuttaa aivoissa voimakkaasti ja se saa haluamaan lisää/koukuttaa.

Vierailija
6/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei evoluutiossa ole ollut mikään vialla. Vasta viimeiset 60-70 vuotta ovat olleet sellaista aikaa, että suurimmalla osalla väestöä ( tämäkin koskee vain vauraita maita) on ollut ravintoa saatavissa yllin kyllin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei evoluutio yritä tehdä ihmisestä tervettä, onnellista tai pitkäikäistä. Hengissä selviämisen lisäksi raskaus ja imetys vie hitosti kaloreita, ja niitä tehokkaasti hankkivat jättävät jälkeensä muutaman lapsen enemmän kuin heinää himoitsevat

Vierailija
8/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri, suola ja rasva siinä syy...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
27.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ap olettaa, että yltäkylläisyys olisi ihmisen normaalitila? Nälänhädät ovat normaalitila ja jatkuva yletön ruokamäärä poikkeustilanne.