Ajattelin pitää loppukesän juhlat
Mitähän sitä tarjoaisi?
Ainakin sienipiirakkaa josta kaikki pitävät, Nizzan salaattia ja valikoima tapaksia. Eli uunifetaa, lohkoperunoita ja mereneläviä grillattuna ja sen sellaista. Ehkä jätän Nizzan salaatin pois ja lisään tapaksia. Tarkoitus ei ole näännyttää itseään valmisteluilla vaan nauttia yhdessäolosta ystävien kanssa.
Painopiste on suolaisissa. Makeaksi herkuksi tiramisu ja mantelipikkuleipiä, ehkä myös appelsiinijäätelöä. En ole sitä ennen tehnyt, mutta jos kokeilisi.
Kaikki juovat mielellään viiniä ja espressoa.
Tällaista.
Kommentit (4)
Focacciaa. Erilaisia dippejä ja tahnoja.
Tekisin itse sadon marjoista eli puna- tai mustaherukoista annosjäädykkeitä pakkaseen jälkiruuaksi. Helppo tehdä pakkaseen etukäteen, ja sulavat nopeasti syömiskuntoon.
Perinteisen suomalaisen sienipiirakan kaveriksi tarjoaisin erilaisista vihreistä salaateista koostun salaatin. Nizzan salaatti on oikeasti itsenäinen alkuruoka, ei lisukesalaatti.
Minäkin lähtisin liikkeelle kotimaisista sesongin raaka-aineista, enkä sotkisi tarjoiluun mitään espanjalaista tai italialaista.
Meillä lauantaina myös kekkerit, toimme reissusta Italiasta herkkuja.
Itse tehdään tomaattipiirasta ja kasvis-pekonipiirasta, kasvikset omasta pihasta.
Lisäksi bruschettoja artisokka-tryffelitahnalla, normi tomaattisilpulla ja tonnikalatahnalla. Lisäksi pieniä chilipaprikoita vuohenjuusto- ja tonnikalatäytteellä. Pari juustoa ja paprikahilloa.
Makeaksi moscato-persikoita ja kahvin kanssa itsetehdystä hillosta karviais-vadelmacrostata
Onhan toi hieno menu, mutta ite jäin miettimään tuon sun sienipiiraan innoittamana, että mitäs jos menu koostuisi kotimaisista satokauden antimista? Omenaa, sieniä, mustikoita, lakkoja jne jne ja rapuja kun nyt o kausi päällä? Pientilan juustoja yms? Ja paikallisen pikkupanimon olutta?