Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko fariinisokerin korvata siirapilla leivonnassa?

Vierailija
16.08.2022 |

Osittain tai kokonaan?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Entä sokerin suolalla?

Vierailija
2/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.

Banaanileipään?

Vierailija
4/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, tosin siirappi on nestemäistä ja jos taikinan rakenne sitä vaatii, niin jauhoja on syytä käyttää hieman enemmän.

Vierailija
5/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mielestäni siirappi on fariinisokerin nestemäinen muoto. Maussa en ole huomannut eroa. Kun oon tehnyt simaa esimerkiksi. Kai riippuu vähän mitä leipoo? Ehkä siirappi on hiukan tujumman makuista. Sit on vielä se muscovadosokeri.

Vierailija
6/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä fariinisokeria pitäisi olla ihan ruokakaupassa. Fariinisokerin korvaamisesta:

https://www.mtvuutiset.fi/teemasivut/leivontanurkka/ajankohtaista/artik…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi. Laita vähän siirappia ja loput sokeria.

Muscovado sokeri käy myös korvikkeena.

Vierailija
8/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallista sokeria tai ruokosokeria ja pieni loraus siirappia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mielestäni siirappi on fariinisokerin nestemäinen muoto. Maussa en ole huomannut eroa. Kun oon tehnyt simaa esimerkiksi. Kai riippuu vähän mitä leipoo? Ehkä siirappi on hiukan tujumman makuista. Sit on vielä se muscovadosokeri.

Onhan se eri makuista. 

Mutta olen samaa mieltä siinä että voi korvata, jos huomioi taikinan koostumuksessa. 

Vierailija
10/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osin voi ja riippuu reseptistä. Itse korvaan tavallista sokeria erikoissokereilla, koska niillä saa paahteisemman maun leivonnaisiin. Fariinisokeria, ruokosokeria tms. On aivan eri tehdä piirakkapohja esim. ruokosokeriin ja maku aivan erilainen. Samoin tuota siirappia käytän osin monessakin tavallisen sokerin korvikkeena. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Yleisesti ottaen voi, mutta riippuu ehkä reseptistäkin.

Banaanileipään?

Leipätaikinassa sinänsä voi, sillä sokeria ei siinä käytetä tuomaan rakennetta.

Siirapissa on nestettä hieman enemmän kuin fariinisokerissa, ja se pitää ottaa huomioon.

Oletetaan, että taikinaan tulisi desi fariinisokeria.  1 dl fariinisokeria painaa 70 g.  1 dl siirappia painaa enemmän, 140 g. Desissä fariinisokeria on sokeria miltei 70 grammaa, desissä siirappia vähän yli sata grammaa. Voit korvata desin fariinisokeria 2/3 desillä siirappia, jolloin sokerimäärä on suunnilleen sama, mutta saat lisäksi reilun ruokalusikallisen nestettä, joka kannattaa vähentää siitä nestemäärästä, joka taikinaan muuten tulisi.

Pitäisiköhän koodata nettiin fariinisokeri - siirappi -muuntolaskin?

Vierailija
12/12 |
16.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Todella hyvää tuli vaikka korvasin fariinisokerin siirapilla osittain. Ohjeen mukaan olisi tullut 1,5 DL fariinisokeria, laitoin 1 DL tavallista ja 0,5 DL siirappia.

Ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän viisi kolme