Pika! Voiko hilloa tehdä tavallisesta sokerista vai vain hillosokerista?
Sain marjoja ja tekisin hilloa nyt heti, mutta on vain tavallista sokeria.
Kommentit (19)
Kiitos. Olen tehnyt vain vähän hilloa elämässäni ja silloin hankkinut aina hillosokeria. ap
Pistä sekaan chian siemeniä. Sakeuttaa mukavasti. Tai omenaraastetta.
Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.
Sitäkö löytyy kaikilta? Ennen ei muita sokereita ollutkaan ja hilloja tehtiin enempi kun nykyisin. Kerää vaahto pinnalta
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Mummo kun eli hillosokeria ei ollut olemassakaan.Kaikki säily minkä talveksi teki ihan pienen mokin eteinen jossa sillä 1 kaappi toimi kylmäkaapina.Ei meinaan ollut edes jääkaappia!Kysykää asiasta mummolta,mummo tietä kaiken.Jos mummo nuori ? Kysytte iso-iso mummolta.
No niin, hillo on jo purkeissa. Saa nähdä millaista tulee ja tuleeko liian löysää. Mustaherukoista, tykkään kanaruokien ja riistan kanssa syödä. Ja laitan ne kaikki jääkaapin perälle säilytykseen, kunhan vähän jäähtyvät. Kiitos teille kaikille vinkeistä. ap
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Ei ttule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Säilyy taatusti huoneenlämmössä jos vain sokeria on riittävästi ja tölkit puhtaita umpiotuvalla kannella.
Jos oli pikkuisen puoliraakoja pektiiniä sisältäviä marjoja, voi tulla aivan hyvää. Kypsistä voi jäädä löysäksi. Puolukkahyytelö tehdään tavallisella sokerilla puolikypsistä valkeaposkisista puolukoista, jotka sisältävät paljon pektiiniä.
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Kannattaa pakastaa tavallisella sokerilla tehdyt hillot, säilyy ainakin paremmin, eikä tarvitse Atamonien kanssa kikkailla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Mummo kun eli hillosokeria ei ollut olemassakaan.Kaikki säily minkä talveksi teki ihan pienen mokin eteinen jossa sillä 1 kaappi toimi kylmäkaapina.Ei meinaan ollut edes jääkaappia!Kysykää asiasta mummolta,mummo tietä kaiken.Jos mummo nuori ? Kysytte iso-iso mummolta.
Isomummoni etsi miestänsä Stalinin leireiltä, joten hän ei ehtinyt hilloja keitellä, kun pitkin Siperiaa kulki.
Olen itse tehnyt hilloni 35 vuotta, joten omalta osaltani kyllä pidän tiukasti kiinni väitteestäni, että hillosokerihillo säilyy huomattavasti paremmin ja helpommin kuin tavallinen hillo. Mummosi eteisen kylmäkaappi OLI viileämpi kuin huoneenlämpö.
Toinen mummoni oli töissä tehtaassa eikä siellä paljon hilloja keitelty, pontikkaa kylläkin.
Säilöntäainetta voi ostaa kaupasta erikseen. Hillosokerissa sitä on valmiiksi lisättynä.
Molemmista voi, mutta hillosokeri sakeuttaa. Mutta jos keität tarpeeksi kauan, neste haihtuu ja silloin tavallisella sokerilla tulee kiinteämpää. Se on tosiasia, että hillosokerilla säilyy paremmin ja niiden säilöntäaineiden kanssa saa olla tarkkana. Hillosokerissa on kai jotain luontaista, ne säilöntäaineet on enemmän kemikaaleja.
Vierailija kirjoitti:
Jää löysäksi.
Mansikkahilloa tehdessä voi laskea mehua vähän pois (ja juoda mehuna) tai sitten bamixilla vähän soseuttaa. Juuri sopivaa tulee.
Kuitenkin vuosisatoja hillottu tavallisella sokerilla, hillosokeria ollut ehkä 20v?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!
Kannattaa pakastaa tavallisella sokerilla tehdyt hillot, säilyy ainakin paremmin, eikä tarvitse Atamonien kanssa kikkailla.
Avattuna ehkä säilyy huonommin mutta muuten ei eroa. Tyhjiöhän sen hillon lopulta säilöö
Höpö höpö. Vai että sokerihillot pitää pakastaa tai lisätä säilöntäainetta? Kyllä on uusavutonta sakkia tämä nykypäivän väki.
Vierailija kirjoitti:
Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.
Niin tai keittää marmelaadi sokerilla jos ei hillosokeria. Sitä löytyy samalla todennäköisyydellä kaapista kun tuota pektiiniä.
Tottakai voi.