Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pika! Voiko hilloa tehdä tavallisesta sokerista vai vain hillosokerista?

Vierailija
10.08.2022 |

Sain marjoja ja tekisin hilloa nyt heti, mutta on vain tavallista sokeria.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai voi.

Vierailija
2/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos. Olen tehnyt vain vähän hilloa elämässäni ja silloin hankkinut aina hillosokeria. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jää löysäksi.

Vierailija
4/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistä sekaan chian siemeniä. Sakeuttaa mukavasti. Tai omenaraastetta.

Vierailija
5/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Vierailija
6/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.

Sitäkö löytyy kaikilta? Ennen ei muita sokereita ollutkaan ja hilloja tehtiin enempi kun nykyisin. Kerää vaahto pinnalta

Vierailija
8/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Mummo kun eli hillosokeria ei ollut olemassakaan.Kaikki säily minkä talveksi teki ihan pienen mokin eteinen jossa sillä 1 kaappi toimi kylmäkaapina.Ei meinaan ollut edes jääkaappia!Kysykää asiasta mummolta,mummo tietä kaiken.Jos mummo nuori ? Kysytte iso-iso mummolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No niin, hillo on jo purkeissa. Saa nähdä millaista tulee ja tuleeko liian löysää. Mustaherukoista, tykkään kanaruokien ja riistan kanssa syödä. Ja laitan ne kaikki jääkaapin perälle säilytykseen, kunhan vähän jäähtyvät. Kiitos teille kaikille vinkeistä. ap

Vierailija
10/19 |
10.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä. Ei ttule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Säilyy taatusti huoneenlämmössä jos vain sokeria on riittävästi ja tölkit puhtaita umpiotuvalla kannella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos oli pikkuisen puoliraakoja pektiiniä sisältäviä marjoja, voi tulla aivan hyvää. Kypsistä voi jäädä löysäksi. Puolukkahyytelö tehdään tavallisella sokerilla puolikypsistä valkeaposkisista puolukoista, jotka sisältävät paljon pektiiniä.

Vierailija
12/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Kannattaa pakastaa tavallisella sokerilla tehdyt hillot, säilyy ainakin paremmin, eikä tarvitse Atamonien kanssa kikkailla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Mummo kun eli hillosokeria ei ollut olemassakaan.Kaikki säily minkä talveksi teki ihan pienen mokin eteinen jossa sillä 1 kaappi toimi kylmäkaapina.Ei meinaan ollut edes jääkaappia!Kysykää asiasta mummolta,mummo tietä kaiken.Jos mummo nuori ? Kysytte iso-iso mummolta.

Isomummoni etsi miestänsä Stalinin leireiltä, joten hän ei ehtinyt hilloja keitellä, kun pitkin Siperiaa kulki.

Olen itse tehnyt hilloni 35 vuotta, joten omalta osaltani kyllä pidän tiukasti kiinni väitteestäni, että hillosokerihillo säilyy huomattavasti paremmin ja helpommin kuin tavallinen hillo. Mummosi eteisen kylmäkaappi OLI viileämpi kuin huoneenlämpö.

Toinen mummoni oli töissä tehtaassa eikä siellä paljon hilloja keitelty, pontikkaa kylläkin.

Vierailija
14/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilöntäainetta voi ostaa kaupasta erikseen. Hillosokerissa sitä on valmiiksi lisättynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmista voi, mutta hillosokeri sakeuttaa. Mutta jos keität tarpeeksi kauan, neste haihtuu ja silloin tavallisella sokerilla tulee kiinteämpää. Se on tosiasia, että hillosokerilla säilyy paremmin ja niiden säilöntäaineiden kanssa saa olla tarkkana. Hillosokerissa on kai jotain luontaista, ne säilöntäaineet on enemmän kemikaaleja. 

Vierailija
16/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jää löysäksi.

Mansikkahilloa tehdessä voi laskea mehua vähän pois (ja juoda mehuna) tai sitten bamixilla vähän soseuttaa. Juuri sopivaa tulee.

Kuitenkin vuosisatoja hillottu tavallisella sokerilla, hillosokeria ollut ehkä 20v?

Vierailija
17/19 |
11.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voi tehdä. Ei tule paksua tönkköä välttämättä, riippuu siitä, onko marjoissa kuinka paljon pektiiniä. Ja pelkällä sokerilla tehdyt kannattaa säilyttää kylmässä ei säily ihan niin hyvin kuin hillosokeriin tehty. Hillosokerihillo säilyy huoneenlämmössäkin. Muista kuitenkin steriloida purkit!

Kannattaa pakastaa tavallisella sokerilla tehdyt hillot, säilyy ainakin paremmin, eikä tarvitse Atamonien kanssa kikkailla.

Avattuna ehkä säilyy huonommin mutta muuten ei eroa. Tyhjiöhän sen hillon lopulta säilöö

Vierailija
18/19 |
22.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpö höpö. Vai että sokerihillot pitää pakastaa tai lisätä säilöntäainetta? Kyllä on uusavutonta sakkia tämä nykypäivän väki.

Vierailija
19/19 |
22.09.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voi käyttää mutta lisää myös ainakin pektiiniä.

Niin tai keittää marmelaadi sokerilla jos ei hillosokeria.  Sitä löytyy samalla todennäköisyydellä kaapista kun tuota pektiiniä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kolme neljä