Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aika hurja vinkki: vesimelonista kalaruokia uunissa

Vierailija
07.08.2022 |

Muuttuvatko marinoidut meloninpalat tosiaan "kalamaisiksi", kun ne ovat tunnin uunissa? Uskaltaisikohan kokeilla moista ruokalajia?

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000008982100.html

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirveää sotkemista. Miksi se marinadi piti sekoittaa pikkukulhossa, kun sen olisi voinut suoraan sekoittaa isossa kulhossa? Miksi piti sotkea kädet, aivan hyvin olisi voinut lusikalla tai kauhalla sekoittaa ne vesimeloninpalat.

No, todennäköisesti maistuvat merellisiltä, merilevähän on maultaan hyvin kalamainen. Rakenne? no, varmaan muistuttaa raakaa tonnikalaa (eli pehmeää, mutta ehkä aavistuksen sitkeää, sen verran, että pala pysyy kasassa ja siitä voi haukata erikseen palasen), sen tyyppistä kurpitsastakin tulee kypsennettäessä (paitsi jos kypsentää ihan mössöksi).

Meillä ei syödä sashimia eikä vesimelonia, joten jätän tämän väliin.

Vierailija
2/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilen ehdottomasti. Kaikenlainen sushi ja sashimi ovat herkkuani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vesimelonin söisi mielummin ihan sellaisenaan ja pääruoaksi jotakin missä on ravintoarvoa ja mistä menee nälkä. Jos ei syö kalaa niin on mielestäni parempiakin vaihtoehtoja siihen tilalle.

Vierailija
4/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi mitään, mikä maistuu kalamaiselta, mutta ei ole kalaa. Tulisi varmasti vahva assosiaatio siihen, että ruoka on pilaantunut.

Vierailija
5/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siitä proteiinia saa vaikka kuinka paistais

Vierailija
6/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilen ehdottomasti, koska kaikki uudet jutut kiinnostaa aina. Olen vuosikymmenien vege enkä kaipaa kalaa, mutta tässä kiinnostaa rakenne ja makumaailma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei siitä proteiinia saa vaikka kuinka paistais

Mitä sitten?

Vierailija
8/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olettekos koskaan syöneet vahingossa pilaantunutta vesimelonia? Limaista on ja epämiellyttävää makua voi pitää kalamaisenakin. En jaksa katsoa mitään videoita, mutta ehkä tässä nopeutetaan prosessia uunissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yäk. Vesimelonit on oksettavia. Viljelty maissa, joissa puhdasta vettä ei olisi tuhlattavaksi.

Ulkomaille menevien melonien kasteluveden laadun kanssa ei olla niin kranttuja...

Vierailija
10/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ohiksena: inhoan reseptivideoita. Tuonkin ohjeen olisin lukenut tekstinä paljon nopeammin. Mutta joo, voisi kokeilla. Kaikkea muuta on kaapissa paitsi vesimelonia ja inkivääriä, eikä inkivääri ole pakollinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
07.08.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Yäk. Vesimelonit on oksettavia. Viljelty maissa, joissa puhdasta vettä ei olisi tuhlattavaksi.

Ulkomaille menevien melonien kasteluveden laadun kanssa ei olla niin kranttuja...

Vesimeloneja kasvaa kyllä myös ihan meidän palstalaisten kasvihuoneissa. Ei niistä montaa kertaa syö enkä itse tänä kesänä kasvattanut lainkaan, mutta aiempina vuosina olen kasvattanut.