Sienien säilöntä- keltavahverot ja mustatorvisienet
Miten säilötte keltavahveroita ja mustatorvisieniä? Meneekö pakastamalla ihan pilalle? Miten kuivatus onnistuu, kun saatavilla ei ole kuivuria tai kuivaa paikkaa, kuten saunaa? Uuninkin alin lämpötila on 50 astetta ja olen ymmärtänyt sen olevan liian korkea kuivaukseen.
Kommentit (4)
Kantarellit säilyy hyvin pakkasessa, ensin paistaa nesteet pois pannulla ja sitten pakkaseen. Me ollaan ihan hyvällä menestyksellä kuivattu sieniä uunissa, digitaalisella lämpömittarilla seurataan lämpötilaa ettei mene liian kuumaksi.
mustat torvisienet kannattaa ehdottamasti kuivata. Voi pujottaa lankaan ja ripustaa ilmavaan paikkaan kuivumaan.
Mielekkäin käyttötapa on murskata kuivattuja mustia torvisieniä mausteeksi ruokiin.
Keltavahveroita voi pakastaa vaikka kevyesti paistettuina tai kokoon keitettyinä, kun niitä kumminkin käytetään mielekkäimmin vaikka kastikkeessa.
On mulla tosin ollut mustatorvisieneä pannullakin ryöpättynä ja siitä pakastimeen.
Kanttarellit ihan pannulla. Kaikki nesteet haihtuu, pusseihin ja pakastimeen.
Suppikset ja mustatorvisienet kuivaan kylppärin lattialämmityksellä. Käyn pyytämässä S-marketista kukkapaperia.
Vuosia sitten saunassa kuivuivat liikaa, sama tosiaan tapahtuu uunissa 🙄 en minäkään saisi tehtyä, jos ei olis tuota lattialämmitystä.