Tyhmä kysymys, mutta mistä tiedän milloin omenat on kypsiä?
Muutimme vastikään taloon jonka pihalla pari pienehköä omenapuuuta. Mistä tiedän milloin ne on kypsiä syötäväksi? Pitääkö vaan joka päivä käydä maistamassa. Punertavat osittain nyt. Lajikkeista ei ole tietoa.
Onko haittaa jos syö raakaa omenaa?
Kommentit (11)
Sen pitäisi olla punertava tai värillinen. Vihreä voi olla raaka. Jos on vihreä lajike, pitäisi saada joku tuntuma ajan kanssa tai tieto milloin.
Eikös ne oo kypsiä elokuun lopulla??
Sit kun siemenet on ruskeita. Auo maahan tippuneita ja seuraile tilannetta, ei ne nyt ainakaan vielä kypsiä ole.
Raa'at omput on pahoja.
Maista! Punerrus kielii kypsyydestä. Raakuus ei haittaa. Esmes, jos tekee piirakkaa, niin raaka on ok.
Omena myös irtoaa helposti kiertämällä puusta, jos joudut vetämään ja kiskomaan, niin on vielä raaka.
Tee melkein kypsistä jo nyt omenapiirakkaa ja omenauunipaistosta. Happamat omenat maistuvat näissä hyviltä. Leivo kanelin kanssa:) Ja tarjoa jonkin vaniljaisen, esim. jäätelön, kera. Maistele myös kypsyyttä sellaisenaan samalla.
Kiitos vastauksista. Nää on ihan uusia juttuja mulle. Seuraan vielä omppujen tilannetta.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Nää on ihan uusia juttuja mulle. Seuraan vielä omppujen tilannetta.
Tämä siis Ap
Sitten kun lapset on alkanut käymään omena varkaissa odotat vielä pari kolme viikkoa.
Kun ne tippuvat puusta.