Mitä noilla kuvottavilla sillipurkki kaloilla tehään? Miten niitä syyään?
Oon kasvanu tynnyrissä kai. En tiiä miten niitä käytetään? Leivän päälläkö vai keitossa vai paistetaanko niitä sillipaloja? "silliä maustekastikkeessa" purkki esim.
Kommentit (30)
Vierailija kirjoitti:
Purkki auki ja haarukoit sillit ääntä kohti!
mut ne näyttää raaalta kalalta? En syö raakaa kalaa, matojen, loisten takia
Ihan vaan syödään. Vaikka leivän päällä tai sellaisenaan. Uusien perunoiden kanssa sopii myös hyvin. Tai ruoan lisukkeeksi muuten vain.
Mm. karpalosilli oli sellaisenaan kylmänä purkista suoraan hyvää uusien perunoiden kanssa,ai ettien että...kylmänä oon noita syöny vaan,vaikka leivän päällä
Vierailija kirjoitti:
Purkki auki ja haarukoit sillit ääntä kohti!
Radion kaiuttimeen? Mitä oikein höpäjät?
Keität uusia perunoita, otat siihen perunanpalaan sipaisun voita ja sillinpalan ja syöt.
Voitelet ruisleivän kevyesti voilla (tai jollain levitteellä) ja laitat päälle sillinpalan. Ja syöt.
Sillit säilöttiin tynnyrissä, joten pitäisi olla sulle tuttua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purkki auki ja haarukoit sillit ääntä kohti!
mut ne näyttää raaalta kalalta? En syö raakaa kalaa, matojen, loisten takia
Eivät ole raakoja, vaa kypsyneet suolassa ja etikassa. Ei ole sellaisia loisia, jotka sillipurkin liemessä hengissä säilyisivät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Purkki auki ja haarukoit sillit ääntä kohti!
mut ne näyttää raaalta kalalta? En syö raakaa kalaa, matojen, loisten takia
Madot ja loiset eivät pysty elämään siinä happamassa mausteliemessä. Siksi hapattamalla on säilötty kalaa vuosisatoja, esim. ruotsalainen surströmming tai sen islantilainen sukulaistuote hapanhai.
Silli on uusien perunoiden kanssa aivan loistavaa. Raakaahan se on, suolalla kypsytettyä. Teollisesti valmistettu silli (= käytönnössä kaikki mitä kaupasta saa) pakastetaan aina ennen valmistusta, se tuhoaa loiset.
Voit viettää sillikalojen hautajaisia kattamalla kakun sekä limun, tai ottaa perunan kanssa niitä, leivän päälle käy. Sillisalaatti lienee jonkin reseptin takana. Maustettuja on erilaisia, jotkut on tarkoitettu otettavan kesäkuumalla suolapalaksi tai muu heikkoustila.
Vierailija kirjoitti:
Voit viettää sillikalojen hautajaisia kattamalla kakun sekä limun, tai ottaa perunan kanssa niitä, leivän päälle käy. Sillisalaatti lienee jonkin reseptin takana. Maustettuja on erilaisia, jotkut on tarkoitettu otettavan kesäkuumalla suolapalaksi tai muu heikkoustila.
Sillisalaatti = rosolli.
Siksi kaikki sekalainen on sanonnan mukaan sillisalaattia.
No nyt alkoi tehdä mieli munasillivoileipää
Vierailija kirjoitti:
No nyt alkoi tehdä mieli munasillivoileipää
Muna-anjovisleipä on niinku se oikea mutta joo sillikin käy. Lapsille kannattaa kokeilla esim tomaattisilliä. Ainakin joillekkin se kelpasi mutta perinteinen ei kelvannut.
Vierailija kirjoitti:
Silliä kullekin.
Aina. AINA.
Eihän niitä tarvitse syödä, jos epäilyttää? On mullakin joitain tuotteita, joita en syö ihan ulkonäön takia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit viettää sillikalojen hautajaisia kattamalla kakun sekä limun, tai ottaa perunan kanssa niitä, leivän päälle käy. Sillisalaatti lienee jonkin reseptin takana. Maustettuja on erilaisia, jotkut on tarkoitettu otettavan kesäkuumalla suolapalaksi tai muu heikkoustila.
Sillisalaatti = rosolli.
Siksi kaikki sekalainen on sanonnan mukaan sillisalaattia.
Rosolli ei ole sillisalaattia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voit viettää sillikalojen hautajaisia kattamalla kakun sekä limun, tai ottaa perunan kanssa niitä, leivän päälle käy. Sillisalaatti lienee jonkin reseptin takana. Maustettuja on erilaisia, jotkut on tarkoitettu otettavan kesäkuumalla suolapalaksi tai muu heikkoustila.
Sillisalaatti = rosolli.
Siksi kaikki sekalainen on sanonnan mukaan sillisalaattia.
Rosolli ei ole sillisalaattia.
Suomen kieliessä sekä salaatti- sana että rosolli- sana ovat samaa perua, ja ne tarkoittavat säilötyn kalan suolalientä. Eli rosolli ON nimenomaan alunperin ollut sillisalaatti ;-D
Vierailija kirjoitti:
No nyt alkoi tehdä mieli munasillivoileipää
Voisin ottaa sitä munaa pelkiltään ensin. Sen jälkeen sitten hiukopalaa.
Purkki auki ja haarukoit sillit ääntä kohti!