Salami-/pepperonipizza ja raskaus
Oletteko syöneet salamia tai pepperonia pizzan päällä raskausaikana? Liittyykö tähän riskejä vai onko ne riskit vain kylmien tuotteiden kanssa? Otetaan esimerkiksi vaikka pakastepizza, joka käy uunissa 225 astetta 15 min.
Kommentit (10)
Lämmitettynä voi syödä salamia kyllä. Kielto koskee vain raakoja tuotteita.
Vierailija kirjoitti:
Lämmitettynä voi syödä salamia kyllä. Kielto koskee vain raakoja tuotteita.
Kuka syö salamia raakana?
Japanissa syövät ihan huoletta raakaa kalaakin. Ei mitään ongelmia.
Kiitos vastauksista. Ihan älytön himo pepperonipizzaan yllätti. Uskallan siis huoletta syödä.
Salamiin liittyy siis toksoplasman riski, mutta tosiaan varmaan vaan kylmänä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Ihan älytön himo pepperonipizzaan yllätti. Uskallan siis huoletta syödä.
Salamiin liittyy siis toksoplasman riski, mutta tosiaan varmaan vaan kylmänä.
Ap
Syöt ihan sitä mitä mieli tekee. Ne neuvolan ohjeet ovat hätävarjelun liioittelua. Ja jostain syystä käytössä lähinnä Suomessa. Sopii miettiä miksi.
Toksoplasma kuolee jo pakastimessa (toisin kuin listeria) Lisäksi pepperoni varmaam kuumenis vain uunissakin tarpeeksi.
listerian osalta ihmettelen niitä Suomessa kyllä syön.. - kommentteja, koska nimenomaan Suomessa on paljon enemmän listeriaa kuin muualla!
Esim just tuo vakuumipakattu kala. Listeria kun pystyy lisääntymään tyhjiöpakatussa tilassa. Ja sitä on kalassa usein, raskaana olevalle vaarallinen määrä on vaan paljo alhaisempi kuin ei-riskiryhmäläisille, joiden ei siitä tarvitse niin välittää. En siis ees vertais joihinkin maihin joissa vaikka syödään mahdollisesti kala tuoreeltaan.
toksoplasmoosia sen sijaan on muualla olla enemmän kuin suomessa.
Salami, pepperoni ja muut kestomakkarat eivät kyllä toksoplasmoosia sisällä, hepatiittia, salmonellaa ja listeriaa niistä voi löytyä, ja botuliinia tietennii. Hepatiitin, listerian ja salmonellan saa kyllä nitistettyä kunnon paistamisella.
Toksoplasmoosiriski liittyy lähinnä raakoihin kasviksiin, jos niihin on jäänyt multaa. Listeriaa on raakamaidossa, Suomessa aika harvoin kylläkin, mutta sen verran, että raskaana ollessa kannattaa raakamaidosta tehdyt tuotteet jättää väliin, jos niitä ei ole kuumennettu läpikotaisin.
Mistä te näitä oikein revitte? Toksoplasmoosia salamissa... ei zheeeezzzzz
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Ihan älytön himo pepperonipizzaan yllätti. Uskallan siis huoletta syödä.
Salamiin liittyy siis toksoplasman riski, mutta tosiaan varmaan vaan kylmänä.
Ap
Kai ymmärrät, että nyt sun pitäisi syödä ravintoainerikasta ruokaa, eikä mitään vehnäjauho-makkara- lättyjä? Tietysti joskus voi syödä omia herkkujaan, mutta ajattele tulevan lapsesi terveellisempiä rakennusaineita?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. Ihan älytön himo pepperonipizzaan yllätti. Uskallan siis huoletta syödä.
Salamiin liittyy siis toksoplasman riski, mutta tosiaan varmaan vaan kylmänä.
Ap
Kai ymmärrät, että nyt sun pitäisi syödä ravintoainerikasta ruokaa, eikä mitään vehnäjauho-makkara- lättyjä? Tietysti joskus voi syödä omia herkkujaan, mutta ajattele tulevan lapsesi terveellisempiä rakennusaineita?
HV!
No mitä riskejä siihen nyt liittyisi, jos ei ihan päivittäin vetele?